Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Microbølgeovn - gode grunner til å ha det?

#1

Lisa sa for siden:

Jeg registrerer at lillemor sin masing på microbølgeovn nå er noe jeg er villig til å vurdere. Hennes argument er i bunn og grunn godt nok i seg selv, jeg er nå kjent for det brente popcornet mitt blandt vennene hennes og "alle" andre lager fantastisk popcoren i microbølgeovn :rolleyes: So what men faktisk er popcornet en viktig del av overnattingsritualet disse små har seg i mellom så hvis jeg slipper brente kjeler og svidd lukt på kjøkkenet så er jeg egentlig bare glad til.

Men, i bunn og grunn er jeg jo ikke glad i microbølgeovn og har aldri helt forstått nødvendigheten av den. Men når det er sagt så lager jeg jo mye mat som supper og andre indiske vegetar retter jeg fryser i porsjonspakninger. Disse kan jo helt fint varmes opp i microen på kort tid, det gjør jeg jo på jobb hele tiden .... Det kan vel til og med muligens finnes et miljøargument for å anskaffe micro, nå bruker jeg jo veldig mye strøm på å varme opp ovnen til veldig små enkeltporsjoner.

Ellers lager jeg stort sett mat fra bunn og liker godt å "stå over grytene" så jeg ser ikke for meg at en micro vil bli brukt til noe annet en oppvarming og da popcorn uten tvil. Og til slikt forholdsvis begrenset bruk regner jeg med at de microene til en tusenlapp holder? Jeg ser på Elkjøp at priser varierer fra 600 til 6000kr .... Jeg ser overhode ikke for meg at jeg noen gang setter noe som må grilles eller stekes i en microbølgeovn. Jeg må ha smaken, fargen og skorpen jeg får i ovnen.

Så da er spørsmålet - hva bruker dere microbølgeovnen til? Og "duger" de til en tusenlapp?


#2

Pingis sa for siden:

Jeg bruker stort sett mikroen til oppvarming av rester og tining av gjærbakst og kaker. Og popkorn de gangene vi har det. Tror ikke vår kosta særlig mer enn en tusenlapp, og til vårt bruk funker den helt utmerket.


#3

mkj sa for siden:

Jeg synes det duger til popcorn - og thats it sånn stort sett. Det er jo andre ting man kan bruke den til, men strengt tatt ikke nødvendig.

Jo en ting til - varme sånne risposer. Det er i grunnen det eneste jeg savner den til etter at jeg har kastet ut min.

For popcorn tror jeg nok helt sikkert at en rimelig en duger.


#4

Kanina sa for siden:

Til ditt bruk funker helt klart en mikro til 1000-lappen.
Vi bruker mikroen til å tine fisk og kylling litt sånn at det kan skjæres opp, til å varme opp porsjoner med mat, til å lage havregrøt (mindre oppvask!), og til å lage popcorn. Dessuten er vår mikro en kombi-ovn, så det funker som en vanlig varmlufts-stekeovn i tillegg. Det er praktisk når man skal lage flere retter samtidig. Det var også praktisk da Hassel var baby, for han rakk ikke opp til mikro-en. :o Men den er i andre enden av pris-skalaen, da.


#5

Veronal sa for siden:

Vi bruker mikrobølgeovn daglig til fordamping eller heldamping grønnsaker og poteter i tillegg til at vi lager havregrøt hver morgen. Ellers bruker vi den til tining og til oppvarming. Vi har bare en enkel mikrobølgeovn. Har ikke bruk for crisp- eller grillfunksjon.


#6

allium sa for siden:

Jeg bruker min til oppvarming av mat, tining av frossenmat, steking av et kjapt ostesmørbrød, smelting av kokesjokolade, mykgjøring av is, koking av grønnsaker og til kremen til suksessterte. Til det siste er jeg helt avhengig av termostaten, men jeg bruker den ikke til noe annet.

Ovnen min er ca. 25 år gammel, og hva den kostet husker jeg ikke.

Etter å ha lest de andre innleggene: Havregrøt.


#7

Mei sa for siden:

Vi har "alltid" hatt micro men har valgt den bort i vårt nye kjøkken. Popcorn er vissnok sunnere poppet i gryte og smør, så det har vi gjort en stund. Alt det andre vi bruker microen til - som regel tining - kan en vanlig ovn brukes til også. Jeg gleder meg litt til å bli kvitt den kjenner jeg.


#8

Fibi sa for siden:

Vi bruker den mest til varming av vann til MME, men den blir også en del brukt til oppvarming av middagsrester. Vi hadde ikke micro før vi fikk til bryllupet, men vi har nå rukket å bli avhengige av den.


#9

Malus sa for siden:

Vi har en 17 år gammel mikro, som brukes til popcorn, varming av babymat og matrester, og noe tining hvis jeg har glemt å ta opp frosen mat i god tid. Kunne fint kar meg uten, men greit å ha når den først er der (mannen kjøpte den da han var student).


#10

Left sa for siden:

Vi bruker vår mikro på daglig basis til tining, varming, koking av grøt, popcorn osv.
Vår kostet ikke en tusenlapp en gang, ikke 500 heller om jeg tenker meg om. Den har funket i 2 år i hvert fall, så til ditt bruk klarer du deg med en svært enkel modell.


#11

Olympia sa for siden:

Jeg kan ikke tenke meg en tilværelse uten micro lenger, rett og slett. Vi begynner dagen med varm melk eller kakao som varmes i microen (gud så deilig å slippe å bruke kjele) og microen brukes også nesten hver dag til å enten dampe grønnsaker, tine mat eller varme opp gårsdagens middagsrester.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har et kjærlighetsforhold til min mikro. Jeg lager ostechips i den! Og varmer opp matrester, vann til MME (tidligere), smelter ost på burgere eller pommes frites og lignende, popcorn, lager eggerøre på 2 minutter, tiner mat jeg har glemt å ta ut av fryseren dagen før og mye mer. Var skeptisk til mikro før men ble overbevist av Veronal. Jeg hadde ikke levd frivillig uten mikro altså. Poppe popcorn i gryte er jo steinaldersk og jeg brenner dem oftere enn de blir spiselige. Dessuten selger de mikropopcorn med smørpulver, de er sinnssykt gode.
Ja og så smelter jeg smør i mikro, til kaker og sånt. Og sjokolade. Genialt!

Jeg har vært borti mikro-ovner som har kostet alt fra 400,- til 1000,- kroner og jeg synes de billige har vært vel så bra som de dyre. Nå har vi en med alle slags rare funksjoner, tining etter gramvekt, grill, crisp osv, men den var her da vi flyttet inn så jeg aner ikke hva den kostet. Bruker bare den vanlige funksjonen uansett.


#13

trøtt sa for siden:

Vi bruker den til å tine ting, varme middagsrester og varme vann til grøt. Vi har en med grill og crispfunkjson, men det blir ikke brukt.


#14

Tranquil sa for siden:

Bruker den til små porsjoner med havregrynsgrøt, tining av gjærbakst og varming av rester. Hadde helt sikkert klart oss uten, men nå er den her og da brukes den til noen småting.


#15

Molo sa for siden:

Jeg damper grønnsaker, steker kjøttdeig, steker bacon, popper popcorn og tiner mat i min. Ungene lager ostesmørbrød. Vår er en helt enkel sak til rundt 500-lappen.


#16

Olympia sa for siden:

Steke kjøttdeig og bacon? :confused: How?


#17

Veronal sa for siden:

Jeg "steker" bacon i mikrobølgeovnen. Legger baconstrimler på tørkepapir (og legger tørkepapir over) og kjører på max effekt til det er sprøtt.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Bacon har jeg også stekt i mikroen, genialt. Skal jeg steke mye om gangen bruker jeg gjerne ovnen, steker nesten aldri bacon i panna lenger. Men kjøttdeig?? Det har jeg aldri stekt i mikroen, hvordan gjør man det? Jeg står jo og hakker i kjøttdeigen mens den steker.


#19

Olympia sa for siden:

Jøss, så fantastisk. I hvert fall for meg som har en ødelagt kjøkkenvifte for tiden.


#20

Molo sa for siden:

Jeg har tupperware tiltenkt oppgaven. Neste gang du er hos meg kan jeg vise deg. ;)


#21

Molo sa for siden:

Har som sagt tw som går i microen. Hakker opp kjøttdeigen, setter det inn i ovnen en tre minutters tid på full effekt, tar det ut og hakker det litt opp igjen før jeg setter det ytterligere tre min i microen. Fiks ferdig. :D


#22

Dixie Diner sa for siden:

Aha! Det er sånn jeg steker eggerøre i mikroen. :D Eggerøre på et par minutter uten at man må stå og passe på. Jeg dekker frokostbordet imens.


#23

venla sa for siden:

Vi har klart oss uten micro i åtte år. Savner det ikke. Eneste jeg kunne brukt den til er å lage popcorn og å varme mat. Men det tar ikke så mye lengre tid i kjele.


#24

torsk sa for siden:

Men blir ikke kjøttdeigen mer kokt enn stekt? :confused:


#25

Lyppa sa for siden:

Vi har ikke mikro lengre. Før brukte vi den til å varme opp vann til babygrøt og mme. Nå når vi ikke har små barn savner vi den kun når vi får lyst på popcorn.


#26

Fruktflua sa for siden:

Jeg bruker micro minst mulig. Microovnen dreper nesten alt som er av næring i maten. Her u huset brukes den kun til popcorn og smelting av smør og sjokolade til baking.


#27

allium sa for siden:

Ke?


#28

Molo sa for siden:

Ikke om du bruker dertil egnet form og steker litt om gangen. Jeg steker ikke mer enn 400 gr om gangen og merker ikke annen forskjell enn at den blir mye saftigere enn om jeg steker på panna og all væska fordamper.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Er ikke det sånn new age-tullball? Jeg trodde også det og litt sitter igjen i og med at jeg helst unngår å koke grønnsaker eller lage babymat i mikroen, men jeg tror egentlig ikke det har rot i virkeligheten? Veronal er ekspert på området, hun kan sikkert svare.


#30

Flubby sa for siden:

Her i huset brukes microen til oppvarming av rester og babymat og popcornpopping en skjelden gang, men jeg har en venninne som koker poteter i microen, og jeg har en svigersøster som sverger til microbakte poteter. Billigste sort microbølgeovn har vi, og den har holdt i mange år allerede til vårt bruk :jupp:


#31

Fruktflua sa for siden:

Ikke min påstand på grunnlag av forskning, men noe jeg har lest uttallige steder. Og med tanke på smak og utseende på mat som tilberedes i microovn, så er jeg ikke i det minste tvil. Derfor bruker jeg micro kun til det jeg skrev over.

www.matoghelse.no/helse/2009/03/18/tilberedning-av-mat-i-mikroboelgeovn.aspx

www.dagensmedisin.no/nyheter/2000/09/14/vegetarbarn-far-redusert-in/ (se uttalelse fra lege Jørn Schneede ved Universitetet i Bergen i "5000 norske veganere").
[font=Arial][/font]


#32

Dixie Diner sa for siden:

Svigermor sier at fisk er ypperlig å koke i mikroen.


#33

allium sa for siden:

Det står vel ikke at mikroen "dreper nesten alt som er av næring i maten" der? Jeg er ikke helt sikker på påliteligheten av den første kilden heller, og den andre gjaldt kun vitamin B12.



#35

allium sa for siden:

Den siste linken til Molo minnet meg på en ting til jeg bruker mikroen til - varme opp tortillas.


#36

Fruktflua sa for siden:

Nei, men dette er noe jeg har lest om i en årrekke, og det er ganske innprentet i hodet mitt. Kanskje like greit når all mat som tilberedes i micro (unntaksvis popcorn) ser fæl og lite innbydende ut, samt smaker like elendig?


#37

Veronal sa for siden:

Vi damper f.eks. laks i mikroen. :jupp:


#38

allium sa for siden:

At du har lest om det, betyr ikke at det er sant.

Mye mat egner seg ikke til mikro, men grønnsaker blir for eksempel helt utmerkede.


#39

Molo sa for siden:

Du kan ikke ha kokt f.eks gulrøtter i microen.
Jeg har kun en teskje vann pr gulrotbit, settes i microen i 5-6 minutter og den er knall oransje og utrolig god på smak. Mye bedre enn når jeg koker den en halvtime på plata. Samme med potet. En spiseskje pr potet, lokk på kanna jeg koker dem i og poteten er ferdig på ca 5 min. Ingen forringelse av verken smak, konsistens eller utseende.


#40

Libra sa for siden:

Popcorn er vel argument nok i seg selv. :D

Jeg tror forresten jeg hadde blitt gal, hvis jeg skulle klart meg uten. Vi bruker den mest til tining og oppvarming, men også til å steke bacon og til å dampe grønnsaker.

Beste argumentet herfra er likvel at ungene på et tidlig stadium kan begynne å ordne seg mat selv uten at man trenger å være redd for avglemte plater.

Poden har i mange år hatt treningstider som gjør at jeg ikke rekker å lage middag før han skal på trening. Med microen tilgjengelig så har vi derfor hatt mulighet til å ordne klart mat som er fornuftig og godt, og tilpasset påfyll før trening - som han kan varme seg og spise før han drar.


#41

indie sa for siden:

Jeg savner mikrobølgeovnen vår. Gleder meg til vi flytter et sted hvor vi har plass til en.

Brukte den til det meste som er nevnt over. Var vel i bruk så og si daglig.


#42

Mandino sa for siden:

Vi bruker microen til popcorn, oppvarming av rester, havregrøt og Fjordlandgrøt, tidligere til varming av barnemat på glass og en sjelden gang til tining når vi har glemt å ta ut kjøtt/fisk/kylling ol. Syns det er veldig greit å ha det, men det er ikke et "must".


#43

Lisa sa for siden:

Takk for svar alle sammen. Popcorn, havregrøt og oppvarming av rester er 3 gode grunner så vi får se hva det blir til.

Iset, jeg spiser masse egg men ser ikke for meg hvordan eggerøre i micro blir? Og noen nevnte kjøttdeig? Bruker dere ikke masse andre ingredienser også da når dere lager mat (jeg lager ingenting uten urter og krydder!)? Og de blir vel ikke "blandet" riktig i en microbølgeovn?


#44

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker sikkert mer krydder enn alle innvandrerne i nabolaget her tilsammen. Har et helt skap fullt av krydder, bruker masse, masse. Men nå lager jeg stort sett ikke middager i mikroen da, så jeg lurer vel i grunnen på det samme som deg.
Når det gjelder eggerøre, så blir den helt fin i mikroen. Jeg visper alt sammen i en kopp/bolle først, heller det i en mikroform og nuker den på full styrke i ett minutt. Hakker/visper den litt opp og nuker ett minutt til. Tar det litt på gefühlen egentlig. Hvis du glemmer den ut i mikroen eller den blir stående litt for lenge, blir det omelett. Det er godt det også. Så jeg lager omelett i mikroen også, hehe. Blir ikke svidd og smaker utmerket.

Ja, og så lager jeg Mock Danish, lavkarbopannekake, i mikroen. Deilig.


#45

Najade sa for siden:

Varme tortillas, smelte smør og sjokolade når jeg baker, varme melk til gjester som liker varm melk i kaffen, poppe popcorn.

Lunke litt på diverse matvarer som jeg liker med litt lunk i (f.eks pizzastykker som er til overs), varme middagsrester, tine matvarer i de tilfellene jeg har glemt å ta ut av frysa, varme ferdigmat de få gangene vi har det.

Selv om det ikke er en livsnødvendighet akkurat, så er jeg utrolig glad i mikroen min!


#46

Frances sa for siden:

Vår micro brukes til tining av bakst. Dessuten er den helt flott til oppbevaring av brød, i og med at den er lufttett.


#47

Inagh sa for siden:

Det eneste vi bruker vår micro til er å poppe popcorn en gang hver blå måne... :knegg:


#48

Malama sa for siden:

Vår varmer middag til junior... og lager popcorn. Ja, og varmer pizzabollene mine. Og et og annet restepizzastykke.

Men, det finnes popcornmaskiner altså, som ikke tar like stor plass, ei heller koster så mye, dersom de er BAAAAARE popcorn du vil bruke den til...


#49

Katta sa for siden:

Popkorn, oppvarming av rester. Og så varmer jeg eple med kanel og litt sukker på som snacks. Ellers blir den brukt til fint lite, men den er kjekk å ha.


#50

Filifjonka sa for siden:

Aldri følt behov for det, og klarer meg fortsatt veldig bra uten.


#51

kokosbolle sa for siden:

Bruker mikro til tining av frossen mat, varming av melk til knerten (da han fremdeles drakk oppvarmet melk), popcorn. Kjekt å ha, og da knerten var mindre synes jeg det var nødvendig.


#52

m^2 sa for siden:

det går fint an å brenne popcorn i micron også :nemlig:
det er MYE bedre med popcorn lagd i gryte med lokk.

:D


#53

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg har klart det hehe. Det går ganske fort om man glemmer det ut, jeg skrur alltid av mikroen en stund før det er ferdigpoppet. Heller endel upoppede korn enn brente popcorn. Men jeg synes altså mikropopcorn er best. Og skal jeg absolutt poppe i gryte MÅ jeg poppe i meierismør. Eller er det bare yukk.


#54

Angelique sa for siden:

Vi har en superfancy sak som fulgte huset.
Med crisp, grill og jeg vet ikk ehva.
Jeg bruker den kun til popcorn og en sjelden gang tining.
Ikke noe må-ha-sak for min del , men kjekt innimellom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.