Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster - brødspørsmål

#1

Hondacrv sa for siden:

Skal lage sunne grove brød nå. Går det an å lage brød helt uten lyst siktet hvetemel og bare bruke litt sammalt og så grovere korn? Eller blir det helt "steinete" da?


#2

trøtt sa for siden:

Jeg klarer ikke det så jeg følger spent med.



#4

Hondacrv sa for siden:

Oj! Stilig. Har ikke alle de kjernene i hus, men ellers skal det gå bra.


#5

trøtt sa for siden:

Kan man bruke noe annet enn rug? Jeg liker ikke så godt rug.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Aner ikke, har ikke prøvd med noe annet. Mim vet sikkert. Går sikkert an å bruke feks. grovt sammalt mel i stedetfor. Altså 2 kg grov sammalt hvete.


#7

torsk sa for siden:

Hm, usikker på om jeg har prøvd med bare sammalt. Jeg ville sikkert jukset litt med å brukt en del finmalt sammalt, men da er kanskje mye av poenget borte?


#8

Dixie Diner sa for siden:

Nja, det blir jo allikevel ganske grovt. Kanskje 0,7 kg fint sammalt og 1,5 kg grovt sammalt? Tror det kan funke bra.


#9

Left sa for siden:

Henger brødet sammen uten noe fint mel i da...?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er jo sammalt hvete i det. Både fin og grov. Ingers rugbrød har heller ikke fint hvetemel, men henger helt fint sammen. Kjempefin konsistens. Ikke akkurat Kneipp da, om det er den konsistensen man er ute etter.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.