Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deilig dessert som ikke er så avansert å lage?

#1

Left sa for siden:

Jeg har lyst til å lage en god dessert i dag, men er tom for ideer. Hva skal jeg lage? Og det må være litt barnevennlig.
Vi har søndagsåpne butikker, så får tak i hva det skal være nesten tror jeg, så fyr løs :D
Og det kan godt ta litt tid. Kan begynne nå jeg :D

Sa jeg at jeg hadde veldig lyst på dessert?


#2

Crimina sa for siden:

Himmelsk lapskaus. :) Her kan du bruke frukt som du/dere liker. Bland alt sammen og server med vaniljesaus, og/eller pisket krem. :nam:

Jeg har en boks fersken, en boks fruktcoctail, epler, pærer, mango, appelsin og banan oppi.

Mine barn elsker denne desserten. Og den trenger jo ikke bli så usunn heller.


#3

Erica sa for siden:

Panna cotta med hjemmelagd bringebærsaus. Det syns jeg er veldig godt. :)


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Sjokoladepudding ?

SJOKOLADEPUDDING

200g sjokolade (lys eller mørk etter smak)
ca 1 dl vann
1 l melk
100 g maizena
2 ts vaniljesukker
1 dl sukker

Brekk sjokoaden i bitar og ha den i ein stor kjele, sammen med litt vatn (så det dekker botnen). Smelt sjokoladen. Rør ut maizena i kald mjølk og spe i den smelta sjokoladen. Rør godt mens blandinga koker opp. Ta puddingen av plata og smak til med vaniljesukker og sukker. Rør godt så puddingen blir glatt og fin, før du har den i ei vannskylt form eller bolle. Sett til avkjøling. Server med piska krem eller vaniljesaus.


#5

Ine sa for siden:

Sjokoladefondant?


#6

Fibi sa for siden:

Vaniljeis med varme bær. Eller apple crumble. :nam:



#8

Elise sa for siden:

Gele!

Til og med jeg får det til. :knegg:


#9

Bomull sa for siden:

Jeg tenker umiddelbart is med rørte bær ...


#10

Pia sa for siden:

Tilslørte bondepiker? Creme brule? Is med hjemmelaget varm sjokoladesaus? :sikle: Riskrem? Hjemmelaget daimiskake? Blåbærpai med vaniljesaus? Boller med vaniljekrem inni?

:dessertelsker:


#11

Skilpadda sa for siden:

Stekt frukt - for eksempel banan eller ananas - med is. Jeg pleier å steke frukten i smør i stekepanne, gjerne sammen med noen valnøtter, og ha på litt honning eller lønnesirup, og så litt krydder som kanel eller kardemomme, og servere til/over vaniljeis. Det går veldig fort å lage og er veldig godt.


#12

rajraj sa for siden:

Tilslørte bondepiker er veldig sesongriktig. Og veldig godt og barnevennlig (så fremt barna liker epler, da.)


#13

Left sa for siden:

Oppskrift på tilslørte bondepiker? Jeg kan helt sikkert google en, men har dere en god oppskrift?


#14

Che sa for siden:

Sjokolademousse. DET er godt.


#15

Crimina sa for siden:

Eplemos, enten ferdigkjøpt eller hjemmelaget. Jeg synes det blir best med hjemmelaget.

Kavring som du knuser og bruner sammen med smør i stekepannen. Knuste mandler er også godt sammen med kavring. Og litt kanel. :)

Så tar du kavring i brunnen av et glass, så eplemos og så pisket kremfløte på toppen. Det blir kjempegodt.


#16

mina sa for siden:

Litt seint nå, men Panna Cotta anbefales til en seinere anledinng! :nam:


#17

Left sa for siden:

Det ble Tilslørte Bondepiker - og du salige det var godt!! :nam:
Men de andre tipsene jeg fikk blir lagret til en senere anledning, tusen takk dere :)


#18

Camomilla sa for siden:

Ser du har laget dessert, men vil dele denne med deg:

Himmelske pærer:

Halve pærer, jeg har kjøpt ferdige på boks.
Legg de enten i posjonsformer eller i en ildfast form, legg på en after eight på hver halve pære. Sett de i stekovnen, ca 150 grader til sjokoladen er nesten smeltet. Serveres med vanilje is eller vaniljekesam og sjokononstopnøttebombe på toppen.

Bomben på toppen lager du slik:
Non Stop og mandler tas i stavmikseren til de er veldig most, bland sammen med sjokoladesaus til den blir tykk. Nammenamm.

Kjempegodt og bare "litt" mektig :knegg:


#19

mkj sa for siden:

Vet jo du er ferdig nå, men jeg kom over denne oppskriften som frista meg, og siden dette kan være en desserttråd noen ser i en annen gang, så legger jeg inn en link til Tiramisu med bringebær og sjokolade.

Og med det samme jeg er i gang, link til en utenlands blogg med masse desserter å bli inspirert av.


#20

Left sa for siden:

Åhhåhåhåhå, denne skal testes. Synd det er så lenge til søndag igjen. :nam:


#21

Camomilla sa for siden:

Hva med å lage den på lørdag?


#22

Left sa for siden:

Det går helt klart an!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.