Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I serien: hva gjorde jeg nå?

#1

Rug sa for siden:

Ja, hva har jeg sagt ja til?

Vi var samlet i familiekalas i helgen. Min nærmeste familie (foreldre, søsken, tantebarn) teller 21 personer - altså utenom mannens. I år skal vi ikke reise til svigers i ferien, dermed får vi med oss den tradisjonelle "1.juledagsmiddagforallesomerhjemme". I år er alle hjemme.

Vi bor på 116 kvadratmeter. Kjøkkenet er 10, stua er vel i underkant av 30. Barna er fra 1-13 år (11 stk). Plutselig hadde jeg sagt at det vel var min tur til å ha alle her 1. juledag. Med noen tilreisende gjester blir vi altså 23 personer her til middag, dessert og kaffe. Jada!

Hva gjorde jeg? Hvor skal alle sitte? Hvor mye oksygen behøver 23 personer? Kan man spise middag i dobbeltsengen?


#2

Inagh sa for siden:

Man lager koldtbord - setter all maten fram på kjøkkenet, serverer på pene pappatallerkner, ber folk forsyne seg sjøl, og sitter der det det er plass å sitte.

:been there, done that:

Lykke til - der det er hjerterom er det husrom.


#3

tinkadott sa for siden:

Vi har det sånn lillejulaften.
Stua er sånn som deres ca, kjøkkenet en tanke større - men ikke mye. I fjor var vi 20 her. Trangt og koselig.
Vi serverer grøt lille julaften.

Gjør som Inagh sier, det blir kjekt :)

Kjenner jeg begynner å glede meg til jul!


#4

Fadese sa for siden:

I min familie eksisterer det noe lignende 2. juledag, og i den tiden da mine søskenbarn og jeg fortsatt bodde hjemme og deltok, ble det temmelig folksomt. Der stilte vert og vertinne med en del mat, og gjestene tok med en rett hver. Maten ble satt fram på stue eller kjøkken, alt etter hvor god plass folk hadde, og så satt folk litt rundt omkring. Vi barna syntes det var storveis å sitte for oss selv på kjøkkenet og voksne spiste både ved spisebord og i salongen. Dere har ikke et ekstrabord, eventuelt noen dere kan låne av? Da får dere jo straks en god del ekstraplaser?


#5

Mei sa for siden:

tinkadott: Jeg vil gjerne ha fremgangsmåten på hvordan du lager grøt til så mange. Svær kaserolle og intens røring? Dynegrøt?

:neie:


#6

Lykken sa for siden:

Svigerfamilien har tradisjon 2 juledag for sånn full samling av alle. Vi har blitt så mange at vi leier lokale i idrettsforeningen der han ene onkelen bor.
Vi gjør det sånn at alle tar med seg hver sin matrett og drikke, så dekker vi til koldtbord.


#7

Rug sa for siden:

Det er vanligvis kalkun som står på menyen, men det slo meg plutselig at det skal mer en struts til for å dekke opp for så mange - og jeg får vel ikke en slik en inn i ovnen uansett.

Tenker det blir koldtbord, ja, da kan jeg jo fint begynne å handle inn alt nå. (Dessuten får alle sære noe de liker = pluss i boken til vertene!)


#8

LilleLeo sa for siden:

Vi har gjerne familiesamlinger hos ene tanten min eller hos farmor. Vi er en stor familie. Alle tar meg seg en eller to retter, det blir laget en liste, slik at man ender opp med forskjellige ting.


#9

vixen sa for siden:

Koldtbord/tapas hadde nok jeg valgt i en slik setting. Men herreminhatt for et prosjekt...


#10

Moonlight sa for siden:

:nikker:

Går så fint så.. her har vi så mange hver gang det er noe, og det funker så fint så.

Så nå at det var 1. juledag..

Rester fra julemiddag, med litt ekstra tilbehør funker fint og.. i ett koldtbord


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.