Barnet mitt er 10 år gammel, og veier 31 kilo. 142 cm høy. Tynn med andre ord. Han er allergisk mot egg og fisk og kan ikke ha dette i kostholdet sitt.
Jeg vil gjerne at han skal legge på seg litt, men hvordan skal jeg klare å putte inn kalorier i maten hans? Og evt hvordan? Ekstra smør på maten bruker han, og ekstra mye pålegg etc. Han spiser sunt, men ikke veldig variert.
Du kan begynne med å ha litt mer sunn olje i enkelte retter: grøt, saus, suppe, gryte.
Liker h*n nøtter? Det er veldig næringsrikt og kan gis som ekstramåltid, puttes i de fleste måltider. Dersom det ikke faller i smak kan de males opp og lures inn i gryter, grøt og saus.
Smoothie kan også feites opp med malte mandler, solsikkefrø og olje.
Jeg stapper mye i smoothie. Både oljer og grønnsaker. I en god smoothie smaker man ikke et par blomkål- eller brokkolibuketter f.eks.
Ellers velger jeg sunne utgaver av ting han liker. Vi kjøper kjøttpølser på slakteren i stedet for billigpølser i butikken, vi lager hamburgere og kjøttboller selv, av karbonadedeig eller viltkjøttdeig, og tilsetter gode oljer.
Når jeg baker brød maler jeg nøtter til mel og blander i, det er ikke alltid nøttebiter er så velkomment.