Mrs. Longbottom sa for siden:
Vi skal ha lammestek til helga, og hadde lyst å prøve noe nytt tilbehør, har liksom alltid ovnsstekte poteter og kokte grønnsaker. Er det noen som har noen knalle oppskrifter å anbefale, gjerne noe litt sunt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Vi skal ha lammestek til helga, og hadde lyst å prøve noe nytt tilbehør, har liksom alltid ovnsstekte poteter og kokte grønnsaker. Er det noen som har noen knalle oppskrifter å anbefale, gjerne noe litt sunt.
Arona sa for siden:
Hva med å ovnsbake rotgrønnsaker? Jeg synes det er knallgodt. Gå gjerne til en velassortert butikk og kjøp noe du ikke alltid bruker; f.eks neper, rødbeter, knutekål, pastinakk eller lignende, i tillegg til "de vanlige"; gulrot, løk, hvitløk, sellerirot, persillerot... Bare ha over litt olje, salt og pepper og evt litt urter. Jeg synes det er et veldig godt følge til det meste av stekt kjøtt, og gjør seg selv i ovnen. Går jo fint an å steke potetbøtene sammen med rotgrønnsakene, så har du alt i ett.
Ellers synes jeg myntegelé smaker nydelig til lam. :nam:
Mandino sa for siden:
Spennende og spennende - vi bruker å ha gulrot, persillerot, paprika, løk og champignon som stekes i ovenen med steken (ikke hele steketiden) + mannens fantastiske potetmos med creme fraiche og hvitløk.
Arona sa for siden:
:nikker: Hjemmelaget potetmos med hvitløk er bare smaskens. :nam:
Mandino sa for siden:
Kald myntesaus er også kjempegodt til alt av lam.
Ingredienser
3-4 ss friske eller tørkede mynteblader
2-3 ss eddik
1 dl vann
2-3 ts sukker
(salt, hvit pepper)
Fremgangsmåte
Hakk den friske eller smul i stykker den tørkede mynten, Kok opp eddik, vann og sukker og hell laken over mynten. Dekk til sausen og la den stå noen timer. Smak til.
Serveres varm eller kald til lammekjøtt.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Sånne rotgrønnsaker har vi ganske ofte, så det er liksom ikke så spennende her i huset. Vi luyrte på å ha jordskokkpure, er det none som har smakt det?
Ullsokk sa for siden:
Hva med noe så enkelt som kålstuing :nam:. Ikke veldig spennende kanskje?
Tangina sa for siden:
Hele ovnsbakte hvitløk synes vi er godt.
Arona sa for siden:
Hm, kanskje ikke så spennende dette heller da, men hva med;
-rosenkål med bacon/sopp
-greskkrydret lam med rosmarinpoteter, tzatziki og tomat/oliven/feta?
om du finner jordskokker, hadde det sikkert vært spennende å prøve!
Mrs. Longbottom sa for siden:
mmm, det hørtes fantastisk ut!
Harriet Vane sa for siden:
Rotmos av kålrot, poteter, gulrot og sellerirot. Kutt opp alle grønnsakene i terninger, beregn ganske mye, for det forsvinner litt i mosingen, surr i smør, ha på vann så det står halveis opp i de kuttede grønnsakene og kok til alt er mørt. Mos med moser, mikser eller stavmikser, ha i smør, fløte og smak til med salt og pepper. Server gjerne rataouille til, det er kjempegodt til lam!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.