Jeg skal ha en jobbsamling her hjemme neste uke, og skal servere mat. Vi er en gjeng fra 25 til 65; tilhørende varierende smak og lyst, en som ikke tåler hvitløk og chili, flere unge som liker det meste, eldre med litt mer konservativ smak.
Jeg vil servere noe som er relativt greit å lage istand og som det ikke er så mye mas med underveis. Foreløpig plan er en del mindre retter og jeg har tenkt på følgende:
Focaccia
Båtpoteter i ovn
Kjøttboller
Pai
Pizza med spekeskinke og blåmuggost
Tacolodd med tortillachips og guacomole til
Grønn salat
Pastasalat med kylling
Ostefat
Det eneste jeg ser er at det blir veldig mye som må stå i ovnen mot slutten; både poteter, pai, pizza og tacolodd. Det blir i overkant, noe må kuttes ut, og jeg bør vel ha noe som kan stå oppå ovnen i steden.
Innspill og nye ideer? Gjerne også et par innspill til mer "konservative" retter som samtidig faller i smak hos de fleste.
For å gjøre det enkelt hadde jeg kanksje kuttet ut pizza og tacolodd og heller laget flere paier. De kan jo serveres lunkne. Eventuelt lage minipizzaer på forhånd som bare kan varmes opp i ovnen?
Hva med tzatziki, hummus og/eller aïoli ved siden av? Litt god skinke?
Tanken har slått meg med mer pai. Jeg har noen ganske store former som kunne egnet seg, men har bare lagd pai i type standard paiform før, som er både mindre og ikke minst lavere. Noen erfaring med mye pai i store former?
Jeg har revidert planene mine noe, og trekker opp tråden igjen for å berette følgende status på planleggingen:
2 paier i langpanne (har funnet en oppskrift som er for langpanne, lager to slike) med kylling og bacon
Focaccia
Innkjøpt valnøttbrød
Røkelaks, eggerøre og litt kjøpe-potetsalat
Grønn salat
Aioli, smør, tzatziki
To typer pastasalat?
Usikker på dette siste punktet, og trenger isåfall tips om litt gode oppskrifter. Jeg tenker at jeg er litt "ferdig" med kylling og bacon etter paien, men de fleste pastasalater er faktisk med akkurat kylling og bacon. Da gjenstår jeg med feks reker og spekeskinke, et aber er bare at det er opptil flere gravide der.
Forslag? Evt noe jeg kan erstatte pastasalaten med. Gryterett er ikke helt meg, ikke suppe heller.
Og er dette nok mat eller? Det blir noe kake til dessert antagelig, ostekake foreløpig plan. Det ser ut til at vi blir rundt 15 stk faktisk. Mange menn/gutter.
Og så en god grønn salat. Behøver ikke være noe i den av kjøtt synes jeg, hvis du putter i masse gode saker: egg, avocado, paprika, vårløk, rødløk, sukkererter, reddiker.. ja masse gode saker man kan putte i. Når det er så mye mat utenom så kan salaten godt være ganske plain sånn sett synes jeg.
Kom på noe som er kjempegodt og enkelt: Bruschetta. Rister bare noen skiver med landbrød el.l., smører på litt pesto, legger på hakkete tomater og basilikum (kan varieres med tapenade, parmaskinke, fersk mozzarellaost ...).
Spekemat og ost og kjeks kan du ha i tillegg... jeg ville satset på å ikke lage altfor mye avansert når det blir så mye forskjellig. Grillspyd som stekes i ovnen er også ganske greit å lage.
Pastasallat, (bruker blandet pasta av durumpasta, tomatpasta og spinatpasta) med reker, scampi, avocado i små biter, aspargestopper som du så blander sammen med chilisaus er Nam!