Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettvint servering til rundt 12 med varierende smak og lyst?

#1

apan sa for siden:

Jeg skal ha en jobbsamling her hjemme neste uke, og skal servere mat. Vi er en gjeng fra 25 til 65; tilhørende varierende smak og lyst, en som ikke tåler hvitløk og chili, flere unge som liker det meste, eldre med litt mer konservativ smak.

Jeg vil servere noe som er relativt greit å lage istand og som det ikke er så mye mas med underveis. Foreløpig plan er en del mindre retter og jeg har tenkt på følgende:

  • Focaccia
  • Båtpoteter i ovn
  • Kjøttboller
  • Pai
  • Pizza med spekeskinke og blåmuggost
  • Tacolodd med tortillachips og guacomole til
  • Grønn salat
  • Pastasalat med kylling
  • Ostefat

Det eneste jeg ser er at det blir veldig mye som må stå i ovnen mot slutten; både poteter, pai, pizza og tacolodd. Det blir i overkant, noe må kuttes ut, og jeg bør vel ha noe som kan stå oppå ovnen i steden.

Innspill og nye ideer? Gjerne også et par innspill til mer "konservative" retter som samtidig faller i smak hos de fleste.


#2

Millen sa for siden:

Hva med noe

  • Laks og eggerøre?
    -Roastbiff med rødløk, potetsalat

#3

Turban Smukk sa for siden:

For å gjøre det enkelt hadde jeg kanksje kuttet ut pizza og tacolodd og heller laget flere paier. De kan jo serveres lunkne. Eventuelt lage minipizzaer på forhånd som bare kan varmes opp i ovnen?

Hva med tzatziki, hummus og/eller aïoli ved siden av? Litt god skinke?


#4

apan sa for siden:

Tanken har slått meg med mer pai. Jeg har noen ganske store former som kunne egnet seg, men har bare lagd pai i type standard paiform før, som er både mindre og ikke minst lavere. Noen erfaring med mye pai i store former?

Noe tilbehør av typen aioli blir det ja.


#5

Kaktus sa for siden:

Jeg ville kuttet tacolodd og pizza og laget en gryterett og en grønn salat.


#6

mkj sa for siden:

Hva med en stor skål med reker? Det passer jo til Foccacia,og de fleste som ikke er så 'moderne' i matveien spiser dette.

Ellers hadde jeg også kuttet ut pizza og tacolodd. Heller en eller annen gryte du kan ha oppå ovnen.

Kyllingsalat
reker
foccacia
suppe og/eller gryte
pai

Da synes jeg ikke du trenger så mye mer.
Kanskje et ostefat og et fruktfat som en slags dessert?


#7

apan sa for siden:

Jeg har revidert planene mine noe, og trekker opp tråden igjen for å berette følgende status på planleggingen:
2 paier i langpanne (har funnet en oppskrift som er for langpanne, lager to slike) med kylling og bacon
Focaccia
Innkjøpt valnøttbrød
Røkelaks, eggerøre og litt kjøpe-potetsalat
Grønn salat
Aioli, smør, tzatziki
To typer pastasalat?

Usikker på dette siste punktet, og trenger isåfall tips om litt gode oppskrifter. Jeg tenker at jeg er litt "ferdig" med kylling og bacon etter paien, men de fleste pastasalater er faktisk med akkurat kylling og bacon. Da gjenstår jeg med feks reker og spekeskinke, et aber er bare at det er opptil flere gravide der.
Forslag? Evt noe jeg kan erstatte pastasalaten med. Gryterett er ikke helt meg, ikke suppe heller.

Og er dette nok mat eller? Det blir noe kake til dessert antagelig, ostekake foreløpig plan. Det ser ut til at vi blir rundt 15 stk faktisk. Mange menn/gutter.


#8

mkj sa for siden:

Jeg hadde nok lagd hjemmelagd potetsalat.

Og så en god grønn salat. Behøver ikke være noe i den av kjøtt synes jeg, hvis du putter i masse gode saker: egg, avocado, paprika, vårløk, rødløk, sukkererter, reddiker.. ja masse gode saker man kan putte i. Når det er så mye mat utenom så kan salaten godt være ganske plain sånn sett synes jeg.


#9

apan sa for siden:

Ja, jeg skal ha en helt plain grønn en. Den blir nok enda plainere enn du skisserer her.

Jeg er enig i at hjemmelagd potetsalat er å foretrekke, men jeg jobber med å begrense arbeidsmengden litt. Det blir uansett bare en liten skål.


#10

mkj sa for siden:

Hva om du har litt spekeskinke og honningmelon i tillegg?


#11

Malama sa for siden:

Du lager selvsagt pastasalaten med bogskinke :)


#12

apan sa for siden:

Ja, jeg bare synes ikke det er noe godt :knegg: .


#13

Erica sa for siden:

Hva med tunfisk da?

Jeg pleier å lage en salat med følgende:

små terninger av:

  • bogskinke
  • mais
  • stangselleri
  • vårløk
    biter av sukkererter og eventuelle andre grønnsaker du liker
    Ha i kokte og varme pastaskruer og en boks med creme fraiche. Bland godt.

#14

Malama sa for siden:

Men det er åpenbart MANGE andre ting du kan velge å spise enn pastasalat da ;)


#15

apan sa for siden:

Hehe. Jada, enig i det. Takk for tips alle sammen !


#16

Fluke sa for siden:

Og lyst? Hva slags selskap er det du skal ha? :mhmm:


#17

Kumilla sa for siden:

Lapskaus? Suppe?


#18

Claire sa for siden:

Kom på noe som er kjempegodt og enkelt: Bruschetta. Rister bare noen skiver med landbrød el.l., smører på litt pesto, legger på hakkete tomater og basilikum (kan varieres med tapenade, parmaskinke, fersk mozzarellaost ...).


#19

Joika sa for siden:

Spekemat og ost og kjeks kan du ha i tillegg... jeg ville satset på å ikke lage altfor mye avansert når det blir så mye forskjellig. Grillspyd som stekes i ovnen er også ganske greit å lage.


#20

Kaktus sa for siden:

Trodde du skulle foreslå joikakaker jeg nå. :skuffet:


#21

Joika sa for siden:

Ville sagt Joikaboller. :nemlig:


#22

Neados sa for siden:

Pastasallat, (bruker blandet pasta av durumpasta, tomatpasta og spinatpasta) med reker, scampi, avocado i små biter, aspargestopper som du så blander sammen med chilisaus er Nam!


#23

Kaktus sa for siden:

En Joik tar aldri slutt. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.