Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnedyr?

#1

Left sa for siden:

Har mulighet til å få noen pinnedyr, men vet ikke så veldig mye om disse merkelige skapningene.

Er de vanskelige å få til, i den forstand at det er vanskelig å få til riktig habitat osv? De skal ha en del luftfuktighet. Er det vanskelig å få til dette riktig?

De er jo unektelig litt morsomme å se på, men er dette dyr som egner seg noe videre for barn? Nå mener jeg ikke at de skal få rote inne i terrariet osv, men være med å skifte bunnstrø osv?

De jeg kan få er indiske pinnedyr, og etter hva jeg har googlet meg frem til, så er ikke disse de vanskeligste å få til?


#2

Shamu sa for siden:

Oi, nå fikk jeg hår på ryggen....

Har ingen gode forslag med andre ord.. :knegg:


#3

Ole Brumm sa for siden:

Jeg trodde du skulle lage pinnedukker i disse Knerten tider jeg. :humre:


#4

Inagh sa for siden:

Jeg kjenner noen som har pinnedyr som en mager erstatning for kjeledyrene barna ikke kan få pga allergi. Sa jeg mager erstatning? :knegg:

De tusler rundt nede i terrariet sitt - eh - tusler? De står stille nede i terrariet sitt, står stille og ser ut som pinner, og før du vet ordet av det, har du terrariet fullt av små pinnedyrbarn.

Akk ja... Nei - ikke noe for meg i hvertfall, og det var alt jeg kunne hjelpe til med.

:hjelpsom:


#5

Left sa for siden:

Ja, de er jo ikke så ...spretne liksom. Men fascinerende på et vis kanskje?
Kanskje vi skal droppe det, og kjøpe marsvin i stedet? :knegg:


#6

kisha sa for siden:

Datteren min kom hjem med noen pinnedyr for noen år siden. Vi laget terrarium i et av akvariene. Desverre døde de etter kort tid. Kanskje vi hadde det for kaldt. De er ikke enkle å få til.


#7

Lykketrollet sa for siden:

Jeg hadde pinnedyr en god stund da jeg var yngre.

Hadde de i en kasse med mange "stripehull" på lokket, men de må ikke være så åpne at de minste kan krype ut.

Syns pinnedyrene var kjempegøye! Var veldig gøy å holde de.
De må passes veldig godt på. Mister du èn, så kan du ende opp med pinnedyr i hele huset.
De er tvekjønnet, og formerer seg i en rekordfart! Jeg hadde til slutt så mange at det ble veldig vanskelig å gi mat, fordi de stakk til alle kanter da jeg åpnet lokket. De kan selges når du får mange, men så langt kom jeg aldri.
De spiser eføy, så er billig i drift, siden det vokser mange steder ute. Og jeg sprayet vann ned i kassen hver dag.
Veldig enkle dyr.

Men etter en stund gikk jeg lei, og ga alle til naboen. Aner ikke hva som skjedde med dem videre. :knegg:


#8

Mauser sa for siden:

Blir det for mange kan du vel alltids fyre med dem.


#9

sindrome sa for siden:

Å, kan dette bli løsningen på verdens utømmelige energibehov?


#10

Pegasus sa for siden:

Sønnen min hadde pinnedyr da han var 10 år, stelte dem selv, og det gikk veldig greit. Lettstelte dyr, og enkle å ha i hus. Du trenger et terrarie, gjerne et par greiner dyrene de kan klatre på, en sprayflaske med vann, og blader til å spise. Og et passelig varmt rom. Vi hadde dem mye på badet. På vinteren brukte vi en del kinakål, på sommeren alt mulig av blader vi fant ute. Eføy og bringebærblader var favoritt.

Pinnedyr var morsomt, men ble litt for "tamt" for sønnen min etterhvert, så det neste insektet han valgte å ha, var knelere. :)


#11

Perhonen sa for siden:

Kinakål visste jeg ikke at de spiste. Jeg syns de er dritkule der de står og gynger frem og tilbake. Mine døde av en eller annen mystisk grunn. Litt for kaldt kanskje, men da hadde jeg hatt de i mange år.
Jeg serverte de sitronmelisse, kjøpte potteroser som jeg skylte grundig i vann, bringebær blader.. Syns de er kjempefestlige pinnedyrene jeg.


#12

Skvetten sa for siden:

Pinnedyr er fascinerende skapninger. Som det blir sagt i tråden er de meget enkle å holde. Dersom du har bark (terrariebark) i bunnen på terrariet sammen med terrarie moe vil du få et fint underlag som holder på fuktigheten. Dette er tropiske insekter som liker litt høy luftfuktighet. Ved å sette en halogenlampe over terrariet med en timer på 12 timer på og 12 timer av får du som regel en grei temperatur dersom terrariet står i en stue eller lignende rom. Det er ingen grunn til å ha dem på badet. Det er viktig med pinner av varierende størrelse som de kan klatre på og ikke minst eføy, det går helt fint å bruke innendørs eføy til dem også.

Livssyklusen er spennende å følge. Dere kan for eksempel plukke opp noen av eggene og klekke dem i en liten plastbeholder. På den måten blir det en god del læring forbundet med dette også.

Alt i alt vil jeg anbefale pinnedyr jeg, spennende, rimelig og ikke minst en måte å lære litt om regnskogen på.


#13

Najade sa for siden:

Tantebarna mine hadde pinnedyr, og det var ganske fascinerende som utenforstående i alle fall.

Vet ikke så mye om dyrene, men ut fra det jeg kunne se kan de umulig være vanskelige å få til. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.