Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Internett er en flopp?

#1

LittLemen sa for siden:

"Den store feil fremtidsforskere og datafreakere gjør, er å trekke erfaringene fra bruk av PC på arbeidsplassene inne i hjemmene."

skrev Leiv Osvold under overskriften "Internett er en flopp" i Dagens Næringsliv i august 1996. Mulig han har måttet spise hatten sin en gang eller to siden den gang :hehehe:


#2

rajraj sa for siden:

:knegg:
Han som var sjef for IBM på 70-tallet (?) kalkulerte visstnok med at verden kom til å få bruk for fem datamaskiner. "Så her er det bare å rulle opp ermene og begynne å jobbe, gutter!"


#3

Lucifer sa for siden:

Den var morsom. Leste ikke alt, men under bildet sto det "Internet er en motegreie som kmommer til å dø ut om et par år". Hvor mange år skal vi vente :confused:.


#4

Tangina sa for siden:

:humre:


#5

Éowyn sa for siden:

Vil ikke shoppe, kjøpe billetter, "snakke" med venner og familie, lese aviser mm på nettet, nei. :knegg:


#6

Libra sa for siden:

:rofl:

Det er jo ekstra morsomt at argumentene han bruker for at vi IKKE vil bruke internett er de samme argumentene vi har for å bruke internett - til det vi gjør mest av alt; nemlig å være sosiale.


#7

Stompa sa for siden:

Å, fantastisk, tusen takk! Denne ligger nå i favorittlista mi. Jeg skal bruke den i norskklassen min ila. måneden. Teksten har en utrolig klar disposisjon og ryddig argumentasjon samtidig som det han sier har vist seg å være fullstendig på viddene. Supert eksempel på argumentasjon som ikke holder. :knegg:


#8

Chiffre sa for siden:

Nå var det vel vesentlig flere enn fem datamaskiner i verden i 1970...

Sitatet blir vanligvis tillagt Thomas J, Watson, som var IBM-sjef fra 1914-1956, og tidfestet til 1943. Det er visst fint lite som tyder på at han faktisk har sagt det, men la for all del ikke det komme i veien for en god historie. :)

En til, som visstnok skal være autentisk:
Lord Kelvin uttalte i 1902 at "No balloon and no aeroplane will ever be practically successful."



#10

Dixie Diner sa for siden:

Morfar mente både internett og dvder bare var et moteblaff. :knegg: Morfar var pc-nerd men internett trengte han ikke! Og han samlet på VHSer, så da han døde måtte vi kvitte oss med over 1000 VHS-filmer. VHS var tingen, DVD kom ikke til å vare, bransjen kom snart til å innse at det var gode gamle VHS som var best ja.


#11

Dixie Diner sa for siden:

"Ingen av aktørene på nettet vil tjene penger på å legge ut tilbudene sine der". :rofl:


#12

Esme sa for siden:

Menneh, jeg skjønner ikke helt hva som var morsomt med det jeg, Leif Osvold var jo ikke noen som hadde noen spesiell peiling på noe, det er jo bare et leserinnlegg fra en fra grasrota som krangler mot "framtidsforskerne" og "datafreakerne" og så hadde de som jobbet med det rett.

Han ble jo ledd ut i 1996 også. Hva er morsomt med det egentlig?


#13

Blondie sa for siden:

Det er jo ikke spesielt morsomt at han mener det, men at det var en generell holdning en god stund. Det er ikke fryktelig lenge siden en av mine kolleger måtte bite i seg "Ingen kommer til å gidde å lese avisa på nett"-kommentarene for siste gang.


#14

Inagh sa for siden:

Mulig fyren ikke hadde peiling, men jeg syns det er morsomt lell, for jeg hører mye av argumentene i hodet mitt, sagt av venner og bekjente på den tiden. :knegg:

Selv husker jeg meg sjøl, første gang jeg stiftet bekjentskap med internet i 1991 - jeg tenkte "kul sak, men ikke brukenes til noe fornuftig, vil jeg tro." Jeg var i hvertfall sikker på at dette var noe jeg aldri kom til å ha bruk for sjøl. Så var dette også på tiden hvor ISDN var noe nytt og meget revolusjonerende.


#15

rajraj sa for siden:

70-tallet, 40-tallet, hva er forskjellen? :knegg: God historie er det uansett, ja!


#16

LittLemen sa for siden:

Jeg skal innrømme at jeg ikke vet hvem Leif Osvold var, men jeg synes nå likevel dette var ganske festlig lesing. Særlig argumentasjonen mot bruk av internett, som i dag sannsynligvis er de sterkeste argumentene for.


#17

Polyanna sa for siden:

Jeg tror faktisk han fortsatte med leserinnlegg om dette til nærmere 2000, hvis jeg husker riktig.


#18

Libra sa for siden:

:humre: Det gjør det jo at man fniser av det på en helt annen måte. Men, reaksjonen er forsatt fnising.


#19

LittLemen sa for siden:

Enig :nemlig:
Han holdt stand lenge, han altså :hehehe:


#20

mrc sa for siden:

Det kom et innlegg noen år etter det første innlegget. Det var da en statistikk som et kvartal viste en liten nedgang i nettbruk i Norge. Han konkluderte da med at han hadde hatt rett hele tiden, og nå startet nedturen...

Han ble vel imidlertid intervjuet av DN i fjor etter at disse innleggene begynte å florere rundt på nettet. Han sa vel da at hans spådommer var feil.


#21

Polyanna sa for siden:

Det var det, ja, mrc!! Takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.