Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Astronomi og teleskop for dummies?


#2

annemede sa for siden:

Man kommer ganske langt med en helt vanlig kikkert og et stjernekart. Når det gjelder kurs så vet jeg ikke. Har forresten også lest en bok der "alle" stjernetegnenes historie er beskrevet. Michael Ende kanskje?


#3

m^2 sa for siden:

har sendt deg en PM :D



#5

annemede sa for siden:

Kan jeg også få en PM? Jeg har en datter som stod ute på trappen og bare skulle se litt på planeten Venus, så hun kunne ikke gå ut til bilen. Hun er snart 5 år.


#6

Guava sa for siden:

Syvåringen vår har et teleskop av typen Bushnell. Det er veldig bra (husker ikke styrken), men det er utrolig hvilke detaljer vi kan se gjennom det. Det er fascinerende å se månen på nært hold. Det som er utfordrende med teleskop er å finne objektene man skal se på. På teleskopet til sønnen tok det lang tid å stille inn "find-scope" (miniteleskop på teleskopet som hjelper å få inn objektet før man titter i det store).

Sønnen her i hus har aldri vært på kurs av noen slag, men fra han var 4 år har han lest alt han har kommet over om verdensrommet. Det finnes mange flotte bøker å få tak i.


#7

Obelix sa for siden:

Åhh, teleskoptips ønsker jeg også.
Her er ungeneogså veldig opptatt av stjerne og planeter.


#8

m^2 sa for siden:

Min kamerat astronomen sier:
Sjekk hjemmesiden til norsk astronomiske selskap. De har tips og de kan sikkert si noe om kurs. Ellers er det observasjonskvelder på harestua med jevne mellomrom. Solobservatoriet.no,


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.