Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kransekakeoppskrift?

#1

Gaia sa for siden:

Jeg skal for tredje år på rad forsøke å lage mine egne kransekakepinner til jul. Er det noen som har en god oppskrift på hjemmelagd kransekake, som det ikke er nødvendig å ha kransekakeformer for å lage?

Jeg har forsøkt meg to ganger, og det er blitt særdeles mislykket begge gangene, så jeg trenger litt "skritt for skritt"-oppskrift.


#2

Veronal sa for siden:

Jeg bruker 500 g finmalte mandler (skoler mandler, tørker mandler lenge og maler mandler) + 500 g melis (eller sukker) + nok eggehvite til at det blir en smidig deig. Kanskje opp mot 4 eggehviter?

Jeg steker en prøvekake for å kontrollere at deigen ikke er for løs slik at stengene flyter utover. Jeg setter brettet ut på terrassen for hurtigavkjøling for å få seige pinner. Kransekake som ikke er seig er bortkastede kalorier. :nemlig:


#3

Veronal sa for siden:

Hva var det som var mislykket de forrige gangene?


#4

Gaia sa for siden:

De smakte pju og fløt utover i alle retninger.


#5

Gaia sa for siden:

Skal eggehvitene blandes uten bearbeidelse i eller piskes hvite?


#6

Veronal sa for siden:

Blandes uten bearbeidelse. :jupp:


#7

Vito sa for siden:

Jeg har verdens beste oppskrift, helt sant.
Litt arbeid da deigen skal varmest opp og kjøles ned over natten, men absolutt verdt det!
Kan skrive den inn i kveld.


#8

Gaia sa for siden:

:vilha:

Forutsatt at oppvarming ikke innebærer microbruk. Jeg har nemlig ikke micro... (Og har ikke planer om å anskaffe det kun for å lage kransekake. :knegg: )


#9

pippimamma sa for siden:

Jeg har brukt samme oppskrift som Veronal og de har alltid blitt vellykkede. Seige og gode. :nam:


#10

Left sa for siden:

Jeg er stor fan av Kiwi-oppskriften.
Gå inn på Kiwi. Finn riktig hylle,
Finn kransekakemasse,
betal i kassen og gå hjem.
Pensle og strø former. Sett på stekovn. Trill ut og legg i formene.
Stek.
:knegg:


#11

Minerva sa for siden:

Jeg tror jeg går for Kiwi-oppskriften.:knegg: Det hørtes ut som et anti-stress-prosjekt.


#12

Gaia sa for siden:

Problemet er at Kiwioppskriften gir kransekake som smaker pju. Ellers hadde den også vært min foretrukne. :knegg:


#13

trøtt sa for siden:

Veronal sin funker fint, men jeg bruker halvparten skoldet og halvparten ikke.

Kiwivarianten er ikke verdt en krone.


#14

Minerva sa for siden:

Vi får av min mor, så egentlig er kransesaken grei. :filer:


#15

trøtt sa for siden:

Vi kjøper som regel av en bekjent, men det hjelper sikkert ikke Gaia. :knegg:


#16

Minerva sa for siden:

Min mor lager helt sikker gjerne en til deg, Gaia. :knegg: Den er knallgod. Men du vil vel klare sjøl?


#17

gajamor sa for siden:

Jeg tror jeg la ut denne i en julekaketråd i fjor. Men den tåler absolutt å gjentas.

500 g mandler, malt for hånd i gammeldags kvern
500 g melis
5 eggehviter

Bland mandler, melis og 3 eggehviter. Kna godt sammen. Sett på ei tørr steikepanne på svak-middels varme, og kna deigen i den til du brenner knokene.
Dekk med plastikk og la stå til dagen etter.

Pisk 2 eggehviter. Bland godt med deigen. La stå to timer.

Rull ut ringer. Stek i passe varm ovn til de er passe stekt (gidder ikke sjekke i kokeboka akkurat nå. Det er sikkert rundt 200 et sted).


#18

Skilpadda sa for siden:

Oppskriften til gajamor er den moren min pleier å bruke, og den er veldig god. :jupp: Jeg har vel bare prøvd selv én gang, men det gikk helt fint da. Har aldri laget den uten former, men det funker sikkert det også.

Stekeanvisningene er som følger:

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader. Flytt bakeplaten med ringene til nederste rille og stek i 3-5 minutter til. Ringene skal bli lyst gyldenbrune. La ringene kjølne i formene, helst i kald trekk. Snu formene opp ned for å få ringene ut når de er avkjølt.


#19

Veronal sa for siden:

Øh, ja, godt poeng. Det gjør jeg også. :knegg: Helskolding er jo marsipanen.


#20

Gaia sa for siden:

Da er denne i ferd med å bli laget. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.