Jeg skal for tredje år på rad forsøke å lage mine egne kransekakepinner til jul. Er det noen som har en god oppskrift på hjemmelagd kransekake, som det ikke er nødvendig å ha kransekakeformer for å lage?
Jeg har forsøkt meg to ganger, og det er blitt særdeles mislykket begge gangene, så jeg trenger litt "skritt for skritt"-oppskrift.
Jeg bruker 500 g finmalte mandler (skoler mandler, tørker mandler lenge og maler mandler) + 500 g melis (eller sukker) + nok eggehvite til at det blir en smidig deig. Kanskje opp mot 4 eggehviter?
Jeg steker en prøvekake for å kontrollere at deigen ikke er for løs slik at stengene flyter utover. Jeg setter brettet ut på terrassen for hurtigavkjøling for å få seige pinner. Kransekake som ikke er seig er bortkastede kalorier. :nemlig:
Jeg har verdens beste oppskrift, helt sant.
Litt arbeid da deigen skal varmest opp og kjøles ned over natten, men absolutt verdt det!
Kan skrive den inn i kveld.
Forutsatt at oppvarming ikke innebærer microbruk. Jeg har nemlig ikke micro... (Og har ikke planer om å anskaffe det kun for å lage kransekake. :knegg: )
Jeg er stor fan av Kiwi-oppskriften.
Gå inn på Kiwi. Finn riktig hylle,
Finn kransekakemasse,
betal i kassen og gå hjem.
Pensle og strø former. Sett på stekovn. Trill ut og legg i formene.
Stek.
:knegg:
Jeg tror jeg la ut denne i en julekaketråd i fjor. Men den tåler absolutt å gjentas.
500 g mandler, malt for hånd i gammeldags kvern
500 g melis
5 eggehviter
Bland mandler, melis og 3 eggehviter. Kna godt sammen. Sett på ei tørr steikepanne på svak-middels varme, og kna deigen i den til du brenner knokene.
Dekk med plastikk og la stå til dagen etter.
Pisk 2 eggehviter. Bland godt med deigen. La stå to timer.
Rull ut ringer. Stek i passe varm ovn til de er passe stekt (gidder ikke sjekke i kokeboka akkurat nå. Det er sikkert rundt 200 et sted).
Oppskriften til gajamor er den moren min pleier å bruke, og den er veldig god. :jupp: Jeg har vel bare prøvd selv én gang, men det gikk helt fint da. Har aldri laget den uten former, men det funker sikkert det også.
Stekeanvisningene er som følger:
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader. Flytt bakeplaten med ringene til nederste rille og stek i 3-5 minutter til. Ringene skal bli lyst gyldenbrune. La ringene kjølne i formene, helst i kald trekk. Snu formene opp ned for å få ringene ut når de er avkjølt.