Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake må man ha til jul?

#1

Hondacrv sa for siden:

Delphiakake gidder jeg ikke, for den lager svigermor.
Men jeg syns at jeg må ha en kake i fryseren, jeg vet jo hvilken jeg egentlig ville hatt, og det er min mors suksesskake, men den har jeg aldri laget sjøl. Sånne engelse fruktkaker liker jeg ikke, og sjokoladekake har jeg allerede.
Så hvilken kake skal det da bli?


#2

Bergensis sa for siden:

Peppermyntestenger.


#3

Slettet bruker sa for siden:

Sarah Bernard. Jeg har bare laget dem en gang før, men de er tradisjon her nå. :nemlig:


#4

Dragen sa for siden:

Kokosmakroner og kransekake.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg skal lage en Oreokake og en ostekake. Ostekake synes jeg er kjempegodt etter tunge julemiddager.


#6

Hondacrv sa for siden:

Men det er småkaker. Nå tenke jeg på storkaken. :knegg: Men Sarah-kaker... de er jo fantastisk gode, og venninna mi som prleier lage dem til meg, er i SOMALIA! :(

Oreokake, er det en sjokoladekake?



#8

Benzo sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#9

rajraj sa for siden:

MIn svigermor lager Sarah Bernard som stor kake (altså i vanlig rund kakeform). Den er veldig, veldig god og ikke like klundrete å lage som de små kan være.

Ellers er det beste man kan få i seg i jula, med tanke på kaker, KOKOSMAKRONER! :nam:


#10

Niobe sa for siden:

Man kan lage Sarah Bernhardt som stor kake. Søk på detsøteliv.no, så finner du oppskrift.


#11

Señora sa for siden:

Ingen kaker i jula, det er nok mat og småkaker som det er. Vi har ikke tradisjon for store kaker da.


#12

Ine sa for siden:

Krydderkake, gjerne med ostefyll, er vel ganske julete?


#13

Bergensis sa for siden:

Eh, melis, mel og bittelitt melk peppermynte i ein graut. Dyppast i mørk sjokolade og rullast i kokos. Skal leite opp oppskrift.


#14

Bergensis sa for siden:

Kok graut av 50g kveitemjøl og 1dl mjølk. Dette skal bli fast masse.
Avkjøl.
Kna inn 1/2 kg melis og 6 dråpar peppermynteolje.

Trill ut til fingertjukke stenger og del opp.

Smelt 1 plate kokesjokolade (bør vere mørk) og 50g Delfiafeitt. Avkjøl dette til det er lunka/kaldt. Dypp stengene i blandinga og strø over kokosmasse.


#15

Obelix sa for siden:

Sånn er det her også.
Tror aldri jeg har bakt kake fordi det er jul.


#16

LilleLeo sa for siden:

:riktig:


#17

LilleLeo sa for siden:

Sarah Bernard som stor er omtrent som Frans Josefs konfektkake. Ganske like i smaken og skit-gode! Bare spør Spetakkelet. :knegg:


#18

Mjau sa for siden:

Delphiakake!!!
Har ikke laget det før, men skal lage det i år.
Før har jeg alltid spist (opp) svigermor sin. :flau:
Noen som har en gooooood oppskrift?


#19

Estrella sa for siden:

Julekake. :jupp: Jeg har allerede laget 2 brød i dag og lagt i frysern. :)


#20

Niobe sa for siden:

Ikke gjør det så avansert, det er Delfia med 'f'. :knegg: Jeg brukte oppskriften på detsoteliv.no i fjor, med bare kjeks (ikke marsipan og annet dill) i kaken, og den ble veldig god.


#21

Jessica sa for siden:

Kransekake, men den kjøper jeg.


#22

Primrose sa for siden:

Pepperkaker. :enkel:


#23

Che sa for siden:

Min erfaring er at kaker ikke spises, men sjokolade og marsipan derimot...DET spises.

Jeg lager ostekake og en eller annen sticky konfektkake (i fjor laget jeg en med oreo)


#24

Hondacrv sa for siden:

Hehe. Vi kallser det Philadelfiakake i våre familie, intern kristenmannshumor, og da ble det PH.
Den på delfiafettpakken syns jeg er god.

Krydderkake, ja! Har prøve å lage dette, men får den ikke skikkelig steikt inni....Men kan kanskje prøve igjen.


#25

Crimina sa for siden:

Kransekake er det viktigste her i huset. :nikker:

Jeg lager egentlig for mange kaker til jul. Det er før jul det blir spist, ikke i jula. :sparke:


#26

Stellebord sa for siden:

Sarah Bernard og pepperkaker.


#27

Zip sa for siden:

Tenkte å bake Oreokake til juleftan sammen med diverse småkaker (pepperkaker, brune pinner, sandnøtter, krumkaker og kvite kakemenn tenker eg)


#28

Hondacrv sa for siden:

Oreo-kaken, går det an å fryse den? Evt hvor lenge kan den stå seg i kjøleskapet?


#29

Polyanna sa for siden:

Her er det småkaker som "må" være i hus til jul. Hører at det er mange som ikke liker dem, men da lager de dem ikke så gode som jeg gjør. :niks:

Sånne "runde kaker" pleier jeg aldri å lage, i grunnen, om jeg ikke "må". Svigermor legger sikkert igjen en tropisk aroma eller toscakake i fryseren til mannen min.


#30

Filifjonka sa for siden:

Det Polyanna sa, bortsett fra at ingen legger igjen noe i min fryseboks. Vi har veldig gode småkaker og desserter, og kanskje en konfektkake i fryseboksen.


#31

Karamell sa for siden:

Oreokaken er knallgod, men jeg vet ikke om jeg hadde orket den etter en julemiddag. Etter kveiten kanskje. :gruble:


#32

Zip sa for siden:

Me skal ha den litt godt utpå kvelden, ikkje som dessert. Da går det nok strålande med litt Oreo. ;)


#33

Acsa sa for siden:

Sarah Bernard ble tradisjon etter fjorårets debut. :nemlig:

Ellers er mine "må ha"-kaker delfia, tung fruktkake, pepperkaker, serinakaker og berlinerkranser. Hvis jeg skal være prektig husmor blir det rosettbakkels i år også. :kry:



#35

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal lage sitron-varianten av Oreokaka. Det er faktisk enda bedre, synes jeg. Friskere! En bruker her inne la ut oppskrift. Man bytter rett og slett ut Oreokjeksene med sitronkremkjeks (selges bla. på Kiwi), og moussen med sitronfromasj. Og så har man sitronsaft i kremosten. :sikle:


#36

Skilpadda sa for siden:

Hjemme hos mamma blir det kransekake og fruktkake (sånn med masse tørket frukt), og begge deler er veldig gode. :nam: Jeg ville vurdert å lage begge to hvis jeg skulle lage jul selv - i tillegg til de "viktigste" småkakene (jeg sier som Polyanna: hvis folk sier småkaker ikke er godt, så har de bare ikke smakt den riktige sorten). Pappa pleier å ville ha delfiakake, så da blir det sikkert det også.



#38

Bergensis sa for siden:

¨
Iset, kan du vera så snill å legga ut oppskift på denne, i dummies-variant:blush:


#39

LittLemen sa for siden:

Delfiakake og kransekake må man ha til jul.
Oppskriften som står på pakken med Delfiafett er veldig grei - bare dropp marsipanen, og man må ha i nok kjeks. Også er det viktig at man bruker ordentlige geletopper og ikke prøver seg med annet gelegodteri i kaka :jupp:


#40

Dixie Diner sa for siden:

Det kan jeg. :D Jeg vet ikke helt om det var nøyaktig slik hun andre laget den, men jeg tror det, og denne var hvertfall knallgod. Bedre enn vanlig Oreokake, for meg som ikke er så veldig glad i altfor søte, mektige kaker. Jeg skal innrømme at jeg som regel tar juksevarianten når jeg lager fromasjen, bare blander gelé og pisket krem. Men lag gjerne fromasj selv, det er jo opptil hver enkelt. Det er en stund siden jeg laget den, så jeg husker ikke helt hvor mange pakker kjeks jeg brukte heller, men tror det var én pakke siden pakken var større enn Oreokjekspakken. Det skal være ca. 450 gram Oreokjeks, se hvor mye sitronkjekspakken veier.

Se denne tråden for bilder, det er altså Oreokaken, men det er omtrent samme oppskrift, bare andre ingredienser.

Ca. 400-450 gram Sitronkremkjeks (gul pakke med doble kjeks med sitronkrem i midten)
Smeltet eller mykt smør, ca. 100 gram

Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen. Ha ca. halvparten av kjeksene i en food processor og kjør til fine smuler. Tilsett smøret og kjør til en jevn masse. Fordel den i kakeformen og sett kaldt. Resten av kjeksen deles opp i småbiter.

Fyllet:
Resten av kjeksen
6 dl kremfløte
1 pakke Philadelphiaost, myknet
2,5 dl melis (smak evt. til med litt mer, jeg liker det litt syrlig)
1 ss sitronsaft (mer etter behov)
1 pakke sitrongelé

NB: det blir en større mengde sitronfromasj enn sjokolademousse (i originalen), så jeg helte oppi formen til jeg syntes det var passelig, så fikk jeg et par serveringsglass med fromasj utenom.

Kok geléen med 4 dl vann. Avkjøl (men ikke la det stivne). Pisk halvparten av kremen stiv.
Pisk sammen kremost og melis, og bland inn kremen og sitronsaften.
Ha ca. 2/3 av sitronostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Legg oppi halvparten av kjeksbitene og sett i kjøleskapet en stund.

Pisk resten av kremen stiv og bland inn den avkjølte geléen. Bland inn resten av kjeksbitene og ha fromasjen over i kakeformen. La det stivne.

Ha over resten av sitronostekremen og sett kaken kjølig til neste dag.

Jeg har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal pynte denne kaken enda, kanskje noen har tips? Kandiserte sitronskiver eller noe?


#41

Mauser sa for siden:

Nebbias julekake, antar jeg. Den ser i alle fall lovende ut så langt.


#42

Hondacrv sa for siden:

Kan noen svare meg på om det går an å fryse oreokake? Dette er min tråd, og jeg trenger svar! :sint:


#43

Dixie Diner sa for siden:

Det å fryse en Oreokake har aldri vært et tema her i huset, så jeg aner ikke. :knegg:


#44

Hondacrv sa for siden:

Nei, såppass! Ok. Noen som ikke er så kakemons som familien til Iset som kan svare? Fin horrorjulepynt du har fått deg, forresten.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Takk takk. :D De skumle må også julepynte seg litt.


#46

Zip sa for siden:

Aldri tenkt på å fryse Oreo kaka her heller. Kun bakt den når me har hatt besøk og da har den blitt omtrent borte. Pga kremen heldt den seg ikkje veldig lenge i kjøleskapet, men eit par dagar går fint. :)


#47

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har kun ostekrem i Oreokaken, altså jeg blander all kremen inn i ostekremen og har ikke ren pisket krem på toppen, men ostekrem. Mye bedre og den holder seg lenger også.


#48

Zip sa for siden:

Høres veldig godt ut, det skal eg prøve. :)
Bruker du meir ost da?, syns det er knapt med ostekrem eg.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Nei det har jeg ikke gjort, synes egentlig det går helt fint med mengden. Det blir jo i grunnen samme mengde siden du ikke skal piske ekstra krem til å ha på toppen, men bruke av den samme kremen som du bruker litt av til ostekremen. Jeg har altså oppi hele kremen i ostekremen og fordeler det i to lag på kaken. Blir perfekt! MYYYE bedre enn med bare pisket krem oppå. :nam:


#50

Zip sa for siden:

Supert, gleder meg til å prøve det. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.