Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fotballkake fra hel****

#1

Ingrid-lille sa for siden:

Pandagutten har bursdag i morgen. 5 år. Et stort ønske. Fotballkake. Ikke sånn enkel sak ala langpanne med grønn kokos på, men en fotball. Jeg har gått til anskaffelse av en wilton-form som ser ut som en ball.

Vel, problemet er at jeg nå er på kake nummer 3 i ovnen for de to forrige ble ikke stekt godt nok!! Jeg har fulgt oppskrift som det står, men sjokoladefondant i så stor form og til 5-åringer, er ikke helt det jeg hadde sett for meg..

Noen gode tips? Noen som har bakt slik kake før? Og hvor lenge stod den da i ovnen? Jeg tenker at denne som nå står i ovnen får stekes mye lengre enn de to forrige og så får jeg se.

Jeg er IKKE i godt humør for å si det sånn...

Altså, jeg ønsker IKKE å lage fondant, men kaken blir ikke stekt gjennom og blir mer som fondant enn vanlig sjokoladekake.


#2

Frøy sa for siden:

Jeg sier bare en ting: Gele! Steke i slike former er pyton.


#3

m^2 sa for siden:

Sjokoladefondant er jo ment å være bløt inni? Hele poenget med fondant er jo nettopp at den renner utover når du skjærer i den...
Det går vel ikke an å lage det i så stor form...?

Jeg har forresten lagd mange kaker i sånn form som har gått helt greit, så det går an! :jupp:


#4

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror poenget var at det ikke skulle være fondant, men at det ble det likevel. :humre:

Hvor stor er den formen, egentlig? Jo tykkere en kake er, jo lengre tid tar det jo å steke den. Jeg ville tatt veldig godt i på steketiden, og skrudd ned varmen litt så den ikke ble for mye stekt.


#5

rajraj sa for siden:

Ingen erfaring med tanke på steketid, men litt erfaring med å lappe kaker har jeg da.

Hvis du fremdeles har de to som ikke ble stekt godt nok: Kan du skjære til litt her og der og lappe sammen deler slik at du får en riktig stekt klump i den fasongen du skal, kanskje? Hvis du skal bruke masse glasur på, gjør det ikke noe om den ikke er i en hel bit, så lenge den henger sammen.


#6

Marit K sa for siden:

Poenget var vel at det ble mer fondantish enn hun kunne tenke seg det, når det egentlig var sjokoladekake hun skulle lage. :blunke:

Jeg har aldri prøvd meg på slike former, men en klok kone (les: mamma) sa en gang til meg at kaken vil være ferdig når den begynner å løsne rundt kantene. Ellers kan du jo prøve å stikke i den med en nål eller noe slikt når den har stått inne en stund, så finner du vel ut om den er klar.
Kakebaking som går skeis er ikke moro. Håper alle gode ting er 3, og at kaka nå blir slik du vil ha den. :klem:


#7

m^2 sa for siden:

åh. :klaskepanne:
:sorry: !

Kjøre ned på Shell og kjøpe Toro-langpannemiks?

KAka er ferdig når den slipper kantene og ikke "gynger" når du dytter litt på forma hvertfall.


#8

Marit K sa for siden:

Prøver du å lure henne til å lage enda en fondant? :humre:

#9

Erica sa for siden:

Skal ikke sjokolodafondant serveres helt nystekt? Ser ikke for meg at det er kaken som passer til noe slikt?


#10

Ingrid-lille sa for siden:

Ja, det stemmer, det ble fondant uten at jeg hadde tenkt til det.. :humre:

Skrudd ned på varmen nå, så får vi se hvordan det blir til slutt..


#11

allium sa for siden:

Kan du legge etellerannet i midten av kakerøren - sammenkrøllet aluminiumsfolie eller lignende? Så tar du det ut når kaken er ferdig, og fyller hullet med nonstop eller annet godt.


#12

Marit K sa for siden:

:fnise:


#13

Isbjørn sa for siden:

Kan du stikke en kniv ned i kaka for å sjekke om den er nok stekt? Hvis ikke ville jeg ha stekt den 15 minutter lenger enn de forrige.


#14

Apple sa for siden:

:humre:


#15

Ingrid-lille sa for siden:

Vært inne på den tanken også.. Får prøve det på forsøk nummer fire... :humre:


#16

Tjorven sa for siden:

Litt lavere temperatur og mye lengre steketid er mitt tips.


#17

Susse sa for siden:

Mitt også, jeg har laget flere fotballer og fått det greit til. Røra har hevet seg en del over og jeg har tatt den ut og kuttet av et par ganger under veis i stekingen for å få den perfekt.
Toro langpanne går perfekt.


#18

Erica sa for siden:

Det blir nok bra, lavere temp og en god stund ekstra steking gjør sikkert susen. Prikketest er nok lurt. Lykke til, det er kjedelig å holde på med kakebaking så sent om kvelden, og når det mislykkes er det enda verre!


#19

Stompa sa for siden:

Jeg stikker alltid i kakene med en strikkepinne for å være sikker på at de er gjennomstekt, så slipper jeg sånne kriser til tross for noe dårlig ovn. Måtte faktisk stikke i muffins-ene jeg bakte til halloween, til og med. :knegg:


#20

Frost sa for siden:

Jeg tester alltid kakene jeg steker. Som oftest stemmer ikke steketiden. Jeg tar de ikke ut før det ikke henger noe igjen på kakestikka.


#21

Skilpadda sa for siden:

Oups. :flau:


#22

Garbella sa for siden:

Man tager en strikkepinne og stikker i midten for å se om den er ferdig. Henger røra på så må den stekes enda lenger....


#23

Isbjørn sa for siden:

Eller en kniv...


#24

Minerva sa for siden:

"Enkel sak" du liksom.

:snurt:


#25

Susse sa for siden:

Denne er ikke så høy, laget av toropose.

#26

Babe sa for siden:

Ser folk anbefaler strikkepinne...hva med en kakestikke?

Synes kakestikke er en obligatorisk redskap på et kjøkken, den forteller om kaken er ferdig eller ikke så slipper man fondant når man ikke vil ha det (selv om man skulle tro at man alltid vil ha det da).


#27

Koma sa for siden:

Er det noe som heter det? :blond: Hvordan funker det ift. strikkepinne?


#28

Anne sa for siden:

Kakestikke, strikkepinne, kniv...

Spiller det noen rolle så lenge man finner ut om kaken er stekt eller ikke?

HI: Håper kaken ble bra til slutt! :D


#29

Babe sa for siden:

Om man ikke vil ha små "krater" i kaken så spiller det litt rolle...for meg da i hvert fall.


#30

Gerbera sa for siden:

Jeg har kakestikke!:stolt:

Jeg har dog ikke blitt flinkere til å bake. :sukk:


#31

Frost sa for siden:

:værsågod:


#32

Ingrid-lille sa for siden:

Kaka ble stekt til slutt og det var stor suksess blant ungene. Dog ikke like fin og imponerende som Susse sin..


#33

Susse sa for siden:

Tøys på deg, jeg skal love at min første fotballkake var langt unna din. Den på bildet er med barn nr.2 :knegg:
Kaka var kjempeflott !


#34

Tjorven sa for siden:

Den var da flott. Håper den smakte godt også.

Jeg vet ikke om det noen gang blir aktuelt for min del, men jeg har lært av denne tråden at jeg ikke skal love altfor vanskelige kaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.