Pandagutten har bursdag i morgen. 5 år. Et stort ønske. Fotballkake. Ikke sånn enkel sak ala langpanne med grønn kokos på, men en fotball. Jeg har gått til anskaffelse av en wilton-form som ser ut som en ball.
Vel, problemet er at jeg nå er på kake nummer 3 i ovnen for de to forrige ble ikke stekt godt nok!! Jeg har fulgt oppskrift som det står, men sjokoladefondant i så stor form og til 5-åringer, er ikke helt det jeg hadde sett for meg..
Noen gode tips? Noen som har bakt slik kake før? Og hvor lenge stod den da i ovnen? Jeg tenker at denne som nå står i ovnen får stekes mye lengre enn de to forrige og så får jeg se.
Jeg er IKKE i godt humør for å si det sånn...
Altså, jeg ønsker IKKE å lage fondant, men kaken blir ikke stekt gjennom og blir mer som fondant enn vanlig sjokoladekake.
Sjokoladefondant er jo ment å være bløt inni? Hele poenget med fondant er jo nettopp at den renner utover når du skjærer i den...
Det går vel ikke an å lage det i så stor form...?
Jeg har forresten lagd mange kaker i sånn form som har gått helt greit, så det går an! :jupp:
Jeg tror poenget var at det ikke skulle være fondant, men at det ble det likevel. :humre:
Hvor stor er den formen, egentlig? Jo tykkere en kake er, jo lengre tid tar det jo å steke den. Jeg ville tatt veldig godt i på steketiden, og skrudd ned varmen litt så den ikke ble for mye stekt.
Ingen erfaring med tanke på steketid, men litt erfaring med å lappe kaker har jeg da.
Hvis du fremdeles har de to som ikke ble stekt godt nok: Kan du skjære til litt her og der og lappe sammen deler slik at du får en riktig stekt klump i den fasongen du skal, kanskje? Hvis du skal bruke masse glasur på, gjør det ikke noe om den ikke er i en hel bit, så lenge den henger sammen.
Poenget var vel at det ble mer fondantish enn hun kunne tenke seg det, når det egentlig var sjokoladekake hun skulle lage. :blunke:
Jeg har aldri prøvd meg på slike former, men en klok kone (les: mamma) sa en gang til meg at kaken vil være ferdig når den begynner å løsne rundt kantene. Ellers kan du jo prøve å stikke i den med en nål eller noe slikt når den har stått inne en stund, så finner du vel ut om den er klar.
Kakebaking som går skeis er ikke moro. Håper alle gode ting er 3, og at kaka nå blir slik du vil ha den. :klem:
Kan du legge etellerannet i midten av kakerøren - sammenkrøllet aluminiumsfolie eller lignende? Så tar du det ut når kaken er ferdig, og fyller hullet med nonstop eller annet godt.
Mitt også, jeg har laget flere fotballer og fått det greit til. Røra har hevet seg en del over og jeg har tatt den ut og kuttet av et par ganger under veis i stekingen for å få den perfekt.
Toro langpanne går perfekt.
Det blir nok bra, lavere temp og en god stund ekstra steking gjør sikkert susen. Prikketest er nok lurt. Lykke til, det er kjedelig å holde på med kakebaking så sent om kvelden, og når det mislykkes er det enda verre!
Jeg stikker alltid i kakene med en strikkepinne for å være sikker på at de er gjennomstekt, så slipper jeg sånne kriser til tross for noe dårlig ovn. Måtte faktisk stikke i muffins-ene jeg bakte til halloween, til og med. :knegg:
Ser folk anbefaler strikkepinne...hva med en kakestikke?
Synes kakestikke er en obligatorisk redskap på et kjøkken, den forteller om kaken er ferdig eller ikke så slipper man fondant når man ikke vil ha det (selv om man skulle tro at man alltid vil ha det da).