Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

#1

apan sa for siden:

Uten sammenheng forøvrig. Trenger en god oppskrift på små kjøttboller, og gjerne steketips. Synes det er så vanskelig å vite at de er ordentlig stekt uten å dele dem, og da forsvinner litt av poenget.

Og så en god pastasalat. Den bør være med noe annet enn kylling og bacon da jeg allerede har en annen rett som inneholder dette. Det hadde ikke gjort noe om den kunne gjøres istand dagen før :sparke: .


#2

Beathe sa for siden:

Svinekjøttdeig tilsatt tacorydder blir gode kjøttboller.


#3

Libra sa for siden:

Jeg har en oppskrift på Italienske kjøttboller i tomatsaus. Denne kan brukes både som en rett for seg selv på et tapasbord, eller serveres med pasta. Jeg bruker å brune bollene litt på forhånd, for så å la de koke i sausen til sausen er ferdig. Da trenger jeg ikke bekymre meg for om de er gjennomstekte i utgangspunktet.

Til kjøttboller:

Blanding av 250 g svinekjøttdeig og 250 g karbonadedeig (Det funker forresten helt fint med vanlig kjøttdeig/karbonadedeig - men i følge oppskrift skal det være 1/2 om 1/2)
1 egg
2 ss nyrevet parmesan
1 fedd hvitløk - revet
1 ts tørket oregano
3 ss semulegryn eller brødsmuler
raust med nykvernet, svart pepper
1 ts salt

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland det godt med hendene før du former blandingen til små boller. Brunes lett

Til saus:
1 løk - hakket
2 fedd hvitløk - hakket
1 ts tørket oregano
1 ss usaltet smør
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater i biter (blir veldig godt hvis du bruker typen med bassilikum)
en klype sukker
salt & pepper
1 dl helmelk - for litt tykkere saus kan du bruke matfløte

Ha smør og olje i pannen som du stekte kjøttbollene i og stek løk og hvitløk over middels varme til det er mykt. Ha blandigen over i en kasserolle og tilsett de hermetiske tomatene, oregano, sukker, salt og pepper og melk og la det koke i ca 10 minutter.

Ha i kjøttbollene og la det hele koke til kjøttbollene er ferdige - ca 15 - 20 minutter (kommer an på hvor lenge du har stekt de på forhånd.)

Smak til med salt og pepper. Blir sausen litt for tykk underveis kan du spe med litt mer melk eller litt vann.


#4

Libra sa for siden:

Enda bedre med fajitaskrydder, det oppdaget jeg ved en tilfeldighet da gubben kjøpte med feil krydderpose.


#5

Malama sa for siden:

Støtter denne.

Kan forsøkes en gang.

(forøvrig, så deler jeg bare over en, og den spiser jeg, så det går så bra så. Er den ene ferdig, så er sikkert resten det også... også går man litt på mgefølelse etterhvert...)

Til pastasalat gjør jeg det enkelt, pasta av valgfri type (Jeg liker gjerne skruer) og salat (isberg, rapid, kinakål, crisp, hjertesalat, alt ettersom hva vi har i hus (som avhenger av hva som så mist guffent ut i butikken) og gjerne mer enn en type) tomat, agurk, paprika, og.. vel, siden du ikke ville ha kylling, så bruker jeg alternativt gjerne bokseskinke. Jeg gjør det enkelt, men liker du det gjør det seg helt sikkert med mais, sukkererter og andre salatting også... (om du vil gjøre det klart dagen før, oppbevar lufttett. Men tomaten er best om den skjæres opp den dagen det skal serveres, synes jeg. (Forøvrig, ekstra søte, små dulcitatomater gjør seg, særlig på denne tiden av året, når vanlige tomater ikke akkurat smaker av sol og sommer...)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.