Vi forsøker å lage en suppe annenhver uke. Jeg blir stadig bedre, men ser at det er rom for forbedring. Kan noen dele en oppskrift på en god og enkel fiskesuppe laget fra grunnen?
Den bør fortrinnsvis ikke ta særlig mer enn en halvtime å lage.
Jeg kutter
1 pakke vårløk eller 1 purre i skiver
2-3-4 gulrøtter i små terninger
1 persillerot i små terning
evt. 1 fedd hvitløk
og freser det i olje i en gryte til de er blanke & møre
hiver over litt hvetemel (hvis jeg vil at suppen skal være litt tykkere) + melk eller vann + fiskefond eller fiskebuljong + pepper og kanskje litt salt (smaker til).
Koker opp og lar småputre. Hiver oppi biter av frossen fisk (skjærer opp mens frossen) - bruker oftest laksefilet. Småputrer kanskje 10 min.
Jeg lager all mat fra bunnen og bruker stort sett aldri mer enn 1/2 time på matlaging. Det som tar lengst tid er å kutte grønnsakene. Noen ganger gjør jeg det kvelden før eller på morgenen.
Jeg surrer purre og finstrimlede gulrøtter i olje eller smør, heller over fløte og fiskekraft (ca 50/50 eller etter hvor usunn du vil være...:p) og putter i fisken til slutt og lar den trekke til den er passe. Salt og pepper. Verdens enkleste mat og KNALLGODT!
Dette høres jo suverent og enkelt ut. Jeg tror noe av problemet mitt er at jeg putter for mange ingredienser i hver rett, og da tar det litt lenger tid.