Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Risotto

#1

Fadese sa for siden:

Jeg forsøkt å lage risotto én gang, og det ble så som så.
Noen som kan gi meg oppskrifter? Oppskrifter der risotto er "hovedretten" og der det er tilbehør.


#2

Veronal sa for siden:

Jeg lager den sånn som dette:

Freser gulrot, persillerot og vårløk i små biter i smør/olje i en gryte til det er mørt, tilsetter kylling i biter og freser litt før jeg tilsetter ris og så til slutt kyllingfond og vann. Tilsetter litt vann av gangen - lar det dampe inn før jeg tilsetter mer. Når risottoen er kremet (risen skal ikke være overkokt - den skal ha noe tyggemotstand fremdeles).


#3

allium sa for siden:

Jeg freser løk eller sjalottløk i litt smør, før jeg tilsetter risen og rører til den er blank. Så tilsetter jeg først et par dl hvitvin og koker inn, deretter kyllingkraft. Røre hele tiden. Når risen er kokt, tilsetter jeg en skje smør og en neve revet parmesan.

Serveres til kyllingfileter, gjerne surret i en skive serranoskinke. Og asparges til.


#4

Fadese sa for siden:

Når dere skriver kyllingfond eller -kraft, da snakker vi ikke simpel Maggi-hønsebuljongterning? :enkel:


#5

allium sa for siden:

Dette er Spania-mat, der kjøper jeg både vin og kyllingkraft på pappkartonger.

De har vaniljesaus på sånne kartonger også. Det er lurt å sjekke hva som er i kartongen før man heller den i risottoen.


#6

Veronal sa for siden:

Jeg har i grunnen nettopp begynt å bruke kyllingfond fra butikken i stedet for buljongterning.


#7

Fadese sa for siden:

Det aner meg hva som har skjedd her. :fnise:
Hvor kjøpes det? Altså ikke vaniljesausen, men kyllingkraften.


#8

allium sa for siden:

Kyllingfond får du på flasker i vanlige matbutikker. Mega har ihvertfall.

Pappkartongene har jeg bare sett i Spania.

Eller du kan være ekstrem-husmor sånn som jeg var for noen år siden: Kjøpe kasser med ti frosne kyllinger og bene ut. Bena koker man kraft på.


#9

Karamell sa for siden:

Etter jamie Oliver.

6 porsjoner

Ca 1 l kraft (hønsekraft, fiskekraft eller grønnsakskraft alt ettersom hva du har til tilbehør).
1 ss olivenolje
3 charlottløk eller 2 løk, finhakket
1/2 stilkselleri, finhakket
Maldon-salt og pepper
2 hvitløksbåter, finhakket
400 g risottoris (Arborio) I nøden kan grøtris brukes.
1 dl tørr vermut eller tørr hvitvin (eplejuice går også)
75 g smør
100 g parmesan
[/b]

) varm kraften. Den skal koke. Varm olivenoljen i en annen kjele. Ha i stangselleri og løk og surr de. Ikke la det bli brunt. Etter ca 3 min har du oppi hvitløken. Surr i 2 min til. Ha i risen og skru opp varmen! Ikke gå fra kjelen nå! Rør hele tiden, det skal ikke bli brunt!! Når risen er blank og har sugt opp smak fra grønnsakene har du over vermuten/vinen. Rør hele tiden.

  1. Når vinen har trukket helt inn og du har senket temperaturen heller du en og en øse med kraft over. Rør mellom hver øse, vesken skal trekke helt inn mellom hver øse! Dette tar ca 15 minutter. Salte og pepre forsiktig mellom hver øse. Ikke ha for sterk varme for da blir risen rå inni og kokt utenpå. Når det er tomt for kraft kan du smake på risen. Den skal være myk, men gi litt tyggemotstand (al dente).

3)Ta kjelen av varmen og tilsett smør og nyrevet permesan Rør forsiktig.

For to pesoner pleier vi å halvere oppskriften.
Risottoen kan serves som egen rett eller med forskjellig tilbehør.
Vår favoritt er med stekt kyllingfilet i biter og salat laget av

tomater
fersk mozzarellaost, i terninger
ruccolasalat
Extravirgin olivenolje
balsamico eddik
salt
pepper


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.