Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kremete thai-kyllinggryte med kokos

#1

Dixie Diner sa for siden:

Denne laget jeg i dag, inspirert av et par oppskrifter på nett. Blandet sammen litt herfra og derfra og det ble så godt at jeg nesten måtte krype fra bordet! Utrolig lettvint å lage.
Jeg prøvde å lage noe tilsvarende en kyllingrett jeg smakte på Yayas for noen måneder siden, og det var jammen ikke langt ifra. Skulle vært litt sterkere, men jeg ristet løs med Chili Explotion-boksen ved bordet.
Dette ble en stor porsjon, vi var fire stykker som spiste og det er hvertfall halvparten igjen, men la oss si ca. 6 personer:

5-6 store kyllingfileter, delt i litt store biter
1 stor boks (400 ml?) kokosmelk
1-2 dl kremfløte
1 stor løk, delt i småbiter
5-6 sukkererter, delt i to
1/2 ss gurkemeie
1 stk frisk, renset chili i småbiter (kan nok med fordel bruke mer eller ha i noen frø)
1 boks vannkastanjer
1 stor rød paprika i strimler
1 ts green currypaste
Jeg skulle ha i litt sitrongress også, men fant ikke det i butikken
3-4 ss kokosmasse
Litt salt
Evt. Maizenna

Stek kyllingen nesten gjennom. Tilsett resten av ingrediensene og la det småputre i ca. 10 minutter. Jevne evt. med Maizenna om du vil ha tykkere saus, det gjorde jeg.

Serveres med kokt ris og kanskje også noen gode baguetter.


#2

Lizzie sa for siden:

Med litt variasjon og ingen fersk chili ble dette en god middag for hele familien, som begge ungene faktisk spiste godt av!



#4

Karamell sa for siden:

Denne lagres.


#5

Camomilla sa for siden:

Den så kjempegod ut og skal lagres og lages.
Kokosmasse er det det samme som kokos?


#6

daffy sa for siden:

Jeg pleier å lage en lignende suppe, men bruker like mye kyllingbuljong eller vann som kokosmelk. Dvs en boks kokosmelk og tilsvarende mengde annen væske.

Jeg anbefaler foresten å servere med fullkornnudler og toppe suppen med stekt sopp!
Hvilken currypaste brukte du forresten? Er det greit å bruke de fra Blue Dragon? Har curry paste lang holdbarhet etter åpning?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jepp kokosmasse er det som er på skoleboller, malt kokos.

Jeg tenkte å lage den som suppe neste gang, for det er bare å øke væskemengden ja, nydelig.
Jeg bruker Santa Maria sin Green Curry Paste, men det er jo sikkert det samme hvilken det er. Jeg skulle egentlig ha rød, kjøpte feil, men denne var veldig god. Og det var sitrongress i den, ganske greit siden jeg ikke fant rent sitrongress i butikken. Aner ikke hvor lang holdbarhet den har, men regner med den holder leenge i kjøleskapet. MEN, jeg tror Rachael Ray frøs ned noe sånt en gang, så jeg? Og bare skar av en liten bit med skarp kniv og stappet resten i fryseren? Det er jo i så fall genialt.


#8

Estrella sa for siden:

Denne må prøves. :nam:

Får man tak i alle ingredientene på Meny f.eks.?


#9

Camomilla sa for siden:

Se der ja, det er jenta som kan komme med te skje forklaring det. Takk:riktig:

Estrella: Tror vi får tak i dette på Meny.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Meny har det helt sikkert ja. Jeg kjøpte alt på Obs.


#11

lavendely sa for siden:

Himmel, denne ser fantastisk ut!

noterer


#12

MegaMie sa for siden:

Denne skal prøves til uka!


#13

Nelly Nickers sa for siden:

Hvorfor er bildet borte?
Suppen høres nydelig ut... nam! Takk for teskjeoppskrift.


#14

Lykkex3 sa for siden:

Ville du doblet denne oppskriften når jeg skal lage den til 4 voksne og 5 barn?
:nam:


#15

gnuri sa for siden:

mmm- dette tror jeg skal bli søndagsmiddagen vår :nam:

Tusen takk for enda en fantastisk oppskrift :klemme:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Var det noe bilde da?

Ja det tror jeg nok. Eller kanskje ikke doblet men hvertfall hatt i noen gode dæsjer mer av alt. Men det gjør uansett ikke noe om du lager for mye, rester er knakende fin lunsj dagen etter, eller kan fryses ned. :)


#17

Lykkex3 sa for siden:

Det var omtrent det jeg har kommet frem til seg!
Dette blir fredagskosen og skal serveres til gode venner. Gleder meg alt.
Lurte på en ting til, er kokkosmassen avgjørende for smaken?


#18

Dixie Diner sa for siden:

Nja nei det tror jeg egentlig ikke. Jeg hadde det bare i fordi jeg hadde kokosmasse liggende som aldri ble brukt og siden jeg elsker kokos. Men det er nok smak i kokosmelken vil jeg tro, så massen kan nok fint sløyfes. :)


#19

Tonjemor sa for siden:

Jeg kan også anbefale å ha i litt store limebiter og laubærblad.


#20

Lykkex3 sa for siden:

Tusen takk for svar, Iset!


#21

iBam sa for siden:

Mmm...denne skal definetivt prøves en dag!! Elsker kokos :)


#22

M&amp;S sa for siden:

hvor mye sitrongress skal det være i egentlig?


#23

Dixie Diner sa for siden:

Jeg aner ikke. Bittelitt? :knegg: Jeg kan google litt på andre thaigryter og se.


#24

M&amp;S sa for siden:

tok 2 sånne biter jeg. tror det ble bra :)


#25

Skytte sa for siden:

Mmmm.. Dette hørtes godt ut! :jupp:


#26

Shamu sa for siden:

Denne vil jeg også prøve! Ser ut til å være så enkel at selv hu mor kan få det til! Yey!


#27

M&amp;S sa for siden:

Testa den for første gang i går. den var nydelig :)


#28

iBam sa for siden:

Har laget denne to ganger nå og første gangen lagde jeg den nøyaktig etter oppskriften. Synes den ble en smule smakløs, så neste gang pøste jeg på med curry pasten og 2 chilier og pepret ivei og da ble den helt perfekt!! Den er jo så enkel og mannen ELSKER den. Er kokosmelk veldig usunt forresten? :sparke:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Kokosmelk er ikke usunt nei. Jeg laget den kanskje litt lite sterk fordi ungene også skulle spise den, når jeg og mannen lager den bare til oss har vi oppi mengder av chili og paste. :D


#30

iBam sa for siden:

Jeg tar først av en liten porsjon til frøkna også pøøøser jeg på med godsakene:) mmm


#31

M&amp;S sa for siden:

Kokosmelk er usunt ja! inneholder gaaanske mye fett, men en kan faktisk få kjøpe magre varianter.

Hva bruker dere som tilbehør i tillegg til ris? SKal ha middagsgjester neste søndag.
Synes baguetter er litt kjedelig. Vurderer NAN brød men vet ikke hvor godt det passer til en slik rett??


#32

iBam sa for siden:

Når jeg serverte til gjester så lagde jeg ris, salat og hvitløksbaguetter til


#33

Dixie Diner sa for siden:

Hvis man mener fett er usunt så kan man vel si det ja, jeg mener helt motsatt så for meg er kokosmelk rene helsekosten. :)

Jeg bruker ris til, og joda nanbrød passer perfekt til dette. :D


#34

iBam sa for siden:

Ser også for meg at det nyydelige foccacia brødet ditt vil smake alldeles utmerket til, Iset :D Det skal jeg jaggu lage neste gang jeg serverer til gjester!:)


#35

Intrigue sa for siden:

Denne skal prøves


#36

gnuri sa for siden:

Vi hadde denne til middag i dag. Hadde oppi noen gulrøtter og en broccoli i tillegg, og serverte det som suppe, altså uten ris. Vi droppet sitrongress og chili, og alle syntes det var dødsgodt :nam:
Jeg personlig hadde gjerne villet ha med chili, men det får bli neste gang.
I allefall tusen takk for super oppskrift :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.