Jeg driver og leter etter en fin, uknuselig og ganske liten termos til poden med tut, slik at man kan drikke rett fra termosen.
De vi har nå har hellefunksjon og kopp, og det er litt knølete for en på 20 mnd. som er på tur med barnehagen. Han får jo hjelp, men det blir veldig mye søl uansett.
Jeg hadde selv slik termos da jeg var lita og da var de ganske vanlig, men så langt har jeg kun sett vanlige ståltermoser rundt om i butikkene.
Noen som har noen tips om hvor jeg kan finne en slik termos?
Hva slags hellefunksjon er det på din da? Jeg har en type ståltermos her hvor man må helle, og en type ståltermos hvor det er tut. Den siste kunne man sikkert drukket rett fra tuten på selv om jeg ikke tror det er det de har tenkt på da de laget den.
Hva med å sende med tutkopp i tillegg til temosen istedenfor den medfølgende koppen? Jeg mener bestemt vi sendte med det til tider da de var i småbarnsavdeling.
Katta: Ja, jeg kan jo det, men det hadde vært kjekt med tut, så slipper jeg :knegg:
På de termosene vi har nå er det vakumtopp, knapp man trykker inn og heller ut fra sirkelen rundt- om du skjønner. Takk for tips uansett!
Sola: Jeg hadde en hvit og rød sak med ei jente som hoppet tau :knegg: De var pop på 80 og 90-tallet sånne termoser. Tror ikke de rommet mer enn en og en halv kopp da :humre:
Vil du ha det til varme drikker, da? Jeg ser for meg skålding hvis man skal drikke varme drikker fra tut. :iiik: Hvis det er kalde drikker så kan du vel heller bruke en vanlig drikkeflaske?
Jo, men jeg steamer melken til drikketemperatur. Så han brenner seg ikke på den.
Jeg kan ikke servere ham noe som er skikkelig varmt uansett. Han nekter å vente og blir rasende om han ikke får drikke umiddelbart.
Det er "kakao" på lat-mamma-måten. Steamet melk og o'boy :knegg:
Vi lager drikken før vi drar i bhg og de drikker den ikke før rundt lunsjtiden - det blir gjerne 6 timer før de drikker den. Jeg kunne gjort det med saft, men ikke med melk. :niks:
Propellen får kakao med melk når vi er hjemme, ikke på tur, da bruker jeg pulverkakao med vann. Vet ikke hvordan det er med bakteriene da, men det ser ut til at han tåler det. Den lages ca 3 timer før de går på tur. Det som ikke drikkes på turen slår jeg ut når han kommer hjem.
Ehh, jeg hadde med kakao på thermos på skolen på vinteren da jeg var yngre, laget til frokost, drukekt til lunsj, null problem med bakterier det vel? Vi har da kakao på thermos på skitur også...
Jeg hadde også slik med drikketur på i min barndom, og da tror jeg ikke skolding var noe problem for om jeg ikke husker helt feil var hele greia av plast og selv om det holdtt drikken temperert, så holdt den det ikke KOKENDE, for å si det sånn... VARM kakao oppil ble til drikketemperert kakao innen den skulle inntas...
:hmm: Har jeg ikke tenkt på en gang. Blir ikke så mye som seks timer for poden sin del da, mer som to, men det hjelpe kanskje ikke så mye?
Jeg fikk alltid med meg kakao når jeg var liten, så det med bakterier har jeg ikke vurdert en gang.
Det eneste jeg tenkte på var hvordan å ikke steame melken helt varm ville ha noe å si. Kom frem til at steamet melk normalt ikke når kokepunkt uansett og at graden av varme ikke ville spille noen rolle.
:knegg: Da vet jeg det. Skal koke den fremover æresord. Men kakaoen holder seg jo ikke skikkelig varm i termos så lenge uansett, hvordan unngår man da bakterier?
Neeei, jeg mente ikke "det gikk bra med meg", jeg mente: "Det er da vel meningen at man skulle kunne ha kakao på thermos?" (Og jeg kjøper ikke den at det er bedre å bruke pulver og vann, dersom man liekvel blander ut pulveret og vannet på forhånd, det er da melkepulver i det...)
Jeg er mer litt sånn fortvilet over om det altså ikke er forsvarlig å ha kakao i thermos, siden poenget med thermos er å ha det i den over mange timer...
Men slevsagt, det finnes nok de utgavene som holder bedre på varmen enn andre da... (og den jeg hadde som barn, som ga drikke-varm kakao, den var egentlig ikke veden mest geniale oppfinnelse nei... )
Jeg er vel egentlig mest litt sånn... tankefull, for jeg har vitterlig ALDRI tenkt på kakao i thermos som en bakteriebombe...
Skamme seg alvorlig over å ha utrykket noe som kom ut som om jeg mente "det gikk bra for meg"
Men at den varme melken BLIR lunken (eller, ikke lunken da, men kaldere) etter tid?
Forresten kommer jeg på at stålthermosen vi har kokt vann i når vi skal lage grøt til guttunge på biltur holder vannet så vamrt at vi må blande med mye kaldt vann ved første grøtpause, og litt mindre kaldt vann på andre grøtpause, men fortsatt relativt varmt, så kanskje min barndoms thermoser bare ikke var så gode? JEg husker forresten rykende varm kakao på fjellet, så kanskje det bare var barnethermosene som ikke var så gode? (Eller, så er selv "pisslunka" noe som er varmt nok til å ryke nårman er på fjellet og det er snø...)
Kanskje det spiller rolle om melken er kokt opp først, og så avkjølt til drikketemperatur? Hvis man gjør det sånn, skulle man jo tro man tok knekken på de bakteriene som måtte være i melken/kakaopulveret, i alle fall, og skyller man termosen med kokende vann, så er jo den ren, og med tett kork på, så kommer det vel ikke masse skumle bakterier ned i termosen i løpet av de timene det tar før man drikker den?
Man ideelt sett KOKER man ikke melk når man lager kakao, for da blir det snerk.
Dog, varme til over "drepe bakterier nivå" gjør mar no helst.
Jeg kjenner at jeg satser på at skilpaddas tanke her stemmer, ellers har jeg drukekt litersvis med bakteriebomber i mitt liv... og SELV OM det gikk bra med meg, så er jo ikke det en god tanke, og vil legge en makrant demper på min interesse for kakao neste påskeferie...
Melk til kakao skal ALDRI kokes. Da smaker det julegrøt av kakaoen og du får masse ekkel snerk. Hvis melken bare varmes opp (til ca 70 grader), unngår du snerk og det smaker bedre.
Men jeg ville heller ikke lagret halvlunken melk på termos særlig lenge. Vi bruker vann og kakaopulver når ungene skal ha med kakao på tur.
Helt vanlige termoskork. Sånn skrukork med pakning innerst og så skrukork som fungerer som kopp ytterst. (Jeg kjøpte på sportsforretningen på Strømmen storsenter i fjor eller noe sånt.)