Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbud på svineknoke på Obs

#1

Dixie Diner sa for siden:

Kom på det nå da jeg leste om Mims ertesuppe (:nam:) i suppetråden. De har hatt svineknoker, både salte og røkte, på tilbud på Obs i flere uker nå. 25,- kroner per kilo! Jeg har halve fryseren full av røkte knoker, de er sabla gode! Flere søndager nå har vi hatt langkokte svineknoker med kålrabistappe, helt nydelig. Man kan jo gjerne koke opp mange om gangen, renskjære dem og fryse kjøttet ned igjen og ha i supper og gryter og lignende. Jeg syntes den røkte knoken var veldig pinnekjøtt-aktig, kjeeempegodt!


#2

Malama sa for siden:

Salte som ikke er røkt? Det hamstrer jeg hver gang jeg ser.. (Men jeg handler aldri på obs, det er jo en halv amerikareise å kjøre dit... og de butikkene jeg handler på har nesten alltid bare røkte)

For all del, jeg liker røkte knoker, men jeg er gift med en mann som ikke er så glad i røkt kjøtt... (Vi bruker det somregel til potetball/kumle da)

Men hvordan i all verden får du røkt svinekjøtt til å smake som saltet/tørket fårekjøtt?


#3

Dixie Diner sa for siden:

De har både salte og røkte, fritt valg.

Ja, godt spørsmål. :p Jeg trodde ikke det skulle smake likt, hadde aldri smakt røkte svineknoker før. Og helt likt er det jo selvsagt ikke, men jeg syntes det smakte pinnekjøtt-aktig ja. Mulig jeg ikke har smaksløker i det hele tatt.
De salte knokene smakte IKKE sånn, men de var gode de også. Men røkte er best, synes jeg. Både når det gjelder pinnekjøtt og knoker.


#4

Malama sa for siden:

Mulig det kommer av at jeg ikke spiser røkt pinnekjøtt... Pinnekjøttet er gnidd med grovsalt i dagevis, deretter lagt i saltlake, og deretter hengt til tørk på loftet. De årene vi feier jul hos min familie i alle fall. Når vi feirer hos svigers er det kjøpetørket, og da har det vel også eksistert røkt ja... men for meg skal ikke pinnekjøttet røkes.

Konker kan for min dem meget gjerne røkes, smaker godt da. Dog, altså, jeg forsøker å være litt grei med mannen...


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er vant med røkt, det er alltid det jeg har laget og fått servert selv og er oppvokst med, kanskje det er typisk Vestlandet. Gleder meg til jul. :D


#6

Malama sa for siden:

PINNEKJØTT er typsik vestlandet, om det er røkt eller ei er nok mer varierende... jeg er da fra vestlandet selv... og mine svigerforedre er også vestlengdinger, bosatt østpå... Men pappa salter og tørker selv. Svigers kjøper. Og da altså litt varierende mellom røkt eller ikke-røkt. Også steker de det i ovnen etter damping... ermkelig greie (men mamma gjør et med noen nå, sånn til min mann...)

Når den tid kommer at jeg skal holde jul selv, blir det hjemmetørket pinnekjøtt... og noen i ovnen med tanke på dem som vil ha det, og noen ikke, til meg :)

Men... så skulle dette handle om knoker... og gode tilbud... mm... beklager at jeg har sporet av...


#7

Dixie Diner sa for siden:

Hehe, nei det er jo smak og behag, og hva man er vant til hjemmefra. :)
Jeg steker det også i ovnen etter damping, eller "skjerper" det, som det heter. Da blir det ikke vassent, og myye bedre. Begynte med det i fjor og fant ut at dette var VIRKELIG noe jeg skal fortsette med.


#8

safran sa for siden:

Okei, nå fikk jeg lyst til å kjøpe svineknoker. :knegg: Kan jeg få en detaljert oppskrift, kanskje? Hvis jeg skal bruke det i lapskaus, må jeg koke dem på forhånd og plukke det oppi vel?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier å koke knokene hele i 2,5 - 3 timer. Da er det så mørt at kjøttet bare ramler fra hverandre når man tar det opp. Så renskjærer jeg det.


#10

safran sa for siden:

Jeg skal faktisk på OBS etterpå, da kan jeg jo dra meg meg et par labber.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Ikke kjeft på meg om det kun gjelder her i distriktet. :sparke: Men det har stått i disse bladene en stund også, og de gjelder vel for hele landet. Tror jeg.


#12

Elisabet sa for siden:

Jeg må innom obs etterpå og bytte skisko, så da skal jeg se etter knokene. Det er jo bare nydelig. Jeg liker best de salte, ikke røkte. Søndagsmiddag med kålrabistappe. :D


#13

Dixie Diner sa for siden:

På Kvadrat koster de nå 19,- kroner!! Pga. dato, og de hadde (heldigvis for meg) bare røkte igjen. Masse røkte. Jeg kjøpte 8 store knoker, skulle kjøpt enda mer. Har frøset alle sammen.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Nå har de det tilbudet igjen. Jeg hamstret røkte knoker i dag. De salte er også gode, men de røkte slår alt. Nydelige! Vi skal ha det i morgen, med kålrabistappe og amadinepoteter til. Og så lurer jeg på om jeg skal lage Hyacinth sin løksaus til.


#15

Marit K sa for siden:

Er det noen som vet om dette tilbudet bare er et vestlandsfenomen, eller om man kan håpe på å finne knoketilbudet på butikker sentralt på østlandet også? :blafre:


#16

Isolde sa for siden:

Er ikke det 25kr de alltid koster på rema? Pleier å bruke det til lapskaus.


#17

Elisabet sa for siden:

Rakk ikke innom OBS denne uka. Håper det tilbudet er til uka også. Skal i alle fall innom på onsdag og kjøpe lettsaltet torsk på tilbud, så da håper jeg på knoker også.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Gjør de det? Har jeg ikke sett, men det kan godt hende. Dette er av merket Skjeggerød, tror jeg.


#19

Lilith sa for siden:

Svineknoker :lalala:


#20

Hyacinth sa for siden:

Hihi, du bruker den sausen, ja? Så gøy å høre! Jeg skal kjøpe svineknoker, jeg. Må bare vente til mandag. :)


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jepp. :nam: Har bare prøvd den til pinnekjøtt da, men den må da funke til dette også. :D


#22

maggypop sa for siden:

Åh, kålrabistappe. Alt som kan passe med kålrabistappe er gull i min munn!


#23

Dixie Diner sa for siden:

Kålrabistappe er fantastisk!


#24

Interference sa for siden:

Svineknoker? :skremt:
Røykt kjøtt? :skremt:
Løksaus til pinnekjøtt? :skremt:

Jeg konkluderer med at dette ikke er tråden for meg. :humre:


#25

safran sa for siden:

Det er jo kjempegodt! Satser på at de har det neste uke også, da skal jeg sannelig lage lapskaus.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Røkt kjøtt er himmelen. Får jeg urøkt pinnekjøtt blir jeg skuffet. :nemlig:


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte det samme inntil jeg smakte det hos gourmet-vennepar. Fantastisk. Prøv! Du blir ikke skuffet.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Jeg var også en smule skeptisk før jeg prøvde, selv om jeg elsker alt som har med løk og saus å gjøre. :knegg: Men jeg ble IKKE skuffet! Og liker man det ikke er det bare å spise middagen uten, man heller jo ikke akkurat sausen over pinnekjøttet på serveringsfatet.


#29

Interference sa for siden:

Blørk! Røkt kjøtt er djevelens verk! :nemlig:

:knegg: Jeg liker ikke løksaus, så jeg tviler på at jeg synes det er godt til pinnekjøtt.
Svigers pleier å servere løksaus til noe oksegreier, og jeg er på gråten hver gang jeg må tvinge i meg det der løkhelvetet.
Jeg liker ikke løksuppe heller, dessverre, for jeg skulle gjerne likt det.
Alt annet som har med løk eller saus å gjøre elsker jeg.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Blørk. :haha: Beste ordet!
Jeg elsker jo løksaus og løk og alt som har med løk å gjøre, i ALLE former, så for meg er løksaus himmelen. :slafse: Mormor serverte også løksaus til oksegreier og jeg griner av skuffelse over at jeg aldri fikk oppskriften. Den var helt spesiell.


#31

Interference sa for siden:

Hm, ja jeg elsker og løk og saus og supper.
Men komboen løksaus/løksuppe er grusom. Gjett om skuffelsen var enorm når jeg var i paris og skulle spise løksuppe. Det lukter jo knallgodt, men smaker BLØRK!



#33

Interference sa for siden:

Pøh, det smaker hyl og helvete gjør det! :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.