Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på knallgod ostekrem til gulrotkaketopping

#1

daffy sa for siden:

Noen som har en god og velprøvd oppskrift på ostekremtopping til krydderkake/gulrotkake? Dette skal være godt, så jeg blåser i kaloriene i dag ...


#2

Toffskij sa for siden:

Vel, min er helt enkel: 200 g philadelphia eller annen kremost, 100 g melis og en liten dæsj sitronsaft. Røres godt sammen. Det blir kjempegodt, det.


#3

daffy sa for siden:

Takk skal du ha, det høres godt ut!


#4

Filifjonka sa for siden:

Sånn lager jeg den også, og syns den kremen er veldig god - bedre enn den varianten med smør i.


#5

Muskat sa for siden:

Denne bruker jeg (det blir ganske mye):
125 g ananas/mandarin ost
125 g philadelphia
4 ts vaniljesukker
8 dl melis

:nam:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker best den med smør i, og har fått enormt med skryt for ostekremen jeg lager. Den er så god at jeg kan spise den alene fra en bolle, altså! Jeg rører mykt smør og melis til en krem, har i et beger kremost naturell, vaniljesukker og sitronsaft.

Her er forresten oppskriften på hele kaka, jeg får alltid streng beskjed om å lage denne i hvert selskap jeg skal i:

ISETS GULROTKAKE MED KOKOS OG HIMMELSK OSTEKREM

200 gram smeltet smør
300 gram sukker
4 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
ca 80 gram kokosmasse
700 gram skrelte gulrøtter (vei skrelte), finhakkede
275 gram hvetemel
1-2 små esker med rosiner
150 gram hakkede valnøtter

OSTEKREM (beste ostekremen jeg noensinne har smakt!!)

200 gram romtemperert Philadelphia
150 gram mykt smør
250 gram melis
3 ts vaniljesukker
1/2 ts sitronsaft

Kaken:
Pisk sammen smeltet smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk til det er litt kremete. Tilsett de andre ingrediensene mens du pisker. Ha gulrøttene i til slutt.
Stek kaken i ca en time nederst i ovnen på 180 grader. Kakeform: jeg brukte rund form, ca 24 cm i diameter. La kaken avkjøles helt før du tar den ut av formen og setter den på et pent kakefat.

Kremen:
Rør smør og melis glatt og lyst og klumpefritt. Tilsett osten og vaniljesukkeret og pisk grundig til kremen er helt glatt og kremete. Smak til med sitronsaft.
Bre kremen over den kalde kaken og lag evt mønster med en gaffel.


#7

Pamina sa for siden:

Signerer Isets oppskrift og krem - det blir kjempegodt med smør i. Isets oppskrift ligner veldig på den jeg bruker.


#8

Tove sa for siden:

Isets krem ligner veldig på min, mend et hende jeg bytter ut philadelphia med Tines kremost med mandarin og ananassmak....det blir kjempegodt! :nikker:


#9

Miss Norway sa for siden:

Jeg har vaniljesukker i kaken og derfor kutter jeg det ut i glasuren:

150 g Philadelphiaost (heavy er best, men light går jo også an)
125 g smør
250 g melis

That's it - nam nam! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.