LilleRosin sa for siden:
Jeg har kjøpt fårikålkjøtt, men har i grunnen ikke så lyst på fårikål.
Er det noen som har oppskrift på ei god gryte med fårekjøtt? Gjerne litt kraftig. :høstmodus:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LilleRosin sa for siden:
Jeg har kjøpt fårikålkjøtt, men har i grunnen ikke så lyst på fårikål.
Er det noen som har oppskrift på ei god gryte med fårekjøtt? Gjerne litt kraftig. :høstmodus:
krystallklart sa for siden:
Lammefrikassè kunne kanskje vært noe. Eller er ikke det kraftig nok?
LilleRosin sa for siden:
Frikasse er godt, men jeg har et eller annet mørkt brunt noe ytterst på tunga. Med kanskje kummin? :gruble: Ellers noe bestemor kunne lagd?
Nera sa for siden:
Jeg har laget denne gryten, og den falt i smak her i huset:
Lammegryte med Snøfrisk
1 kg lammefilet
3 ss smør
1 boks knuste tomater
2 ss tomatpuré
1 hakket løk
3-4 fedd hvitløk
1 ss finhakket persille
3 dl hvitvin (sist brukte jeg nesten en hel flaske)
En boks Snøfrisk naturell
salt og pepper
Skjær kjøttet i terninger og brun det med smør i en panne. Hell over i en gryte og ha i de knuste tomatene, tomatpuré, løk, hvitløk og persille. Tilsett hvitvin og la det putre i 1 1/2 time. Smak til med Snøfrisk, salt og pepper. Serveres med kokte mandelpoteter og for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
(Oppskriften har jeg fra en venninne, men den finnes i ulike varianter på nett).
Guttemammis sa for siden:
Denne gryten lagde Elisabeth Carew på "4-stjerners middag" på tv Norge:
Stew, afrikansk gryte, med lammekjøtt:
4 personer:
1 ½ løk
4 tomater
2 laurbærblad
800 gram lammekjøtt i store terninger
¾ hodekål eller 1 ½ nykål
¾ glass tomatpuré
1 ss hakket chilli
1 ts hakket hvitløk
Olje
Salt og pepper
Ha ca. 2-3 cm matolje i bunnen av en stor kjele. Sett platen på sterk
varme og ha finhakket løk og hvitløk oppi. La det surre til det blir blankt og
litt brunt i kantene. Ha så hakkede tomater og litt salt og pepper i gryta,
rør inn med løken, og la det koke i ca. 4 minutter. Ha i tomatpuré og
hakket chilli, rør inn og kok noen minutter på sterk varme. Del kjøttet opp i
middels store terninger og brun det i en panne. Ha det i gryten sammen
med 6-7 dl vann. Rør sausen inn i kjøttet. Skjær opp kål og legg den
øverst i gryta. Sett på lokket og kok på svak varme. Stå til kjøttet er
kokt, ca. 2 ½ time. Serveres med ris og kokt spinat (se under).
Kokt spinat:
Ha 2-3 cm vann nederst i en liten kasserolle. Ha i 1 ts hakket chilli, klem ut
saften av ½ lime og krydre med litt salt og pepper. Bruk en pakke med
bladspinat som du fjerner stilkene på. Legg spinaten i vannet. Sett kjelen
på middels til høy varme. Kok helt til spinaten har falt sammen og trekt til
seg vannet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.