Jeg fant en gammel tråd om temaet, men det er sikkert mange nye på markedet nå :)
Vi er storforbrukere av steikepanner... Klarer alltid å ødelegge belegget. Først hadde vi en fra høyang, "panny", med titan. Den holdt faktisk i 7 år, men da var belegget brunt i bunnen, dvs at alt festet seg i belegget. Vi vasket den godt hele tiden. Så kjøpte vi Jamie Oliver i Titan. Den holdt i to år før det samme skjedde. I fjor kjøpte jeg green pan, eller hva den heter, som skulle være keramisk og tåle høyere temperatur. Nå skjer det samme med den. Det har satt seg en svak brun ring rundt hele pannen, og det vi steker begynner å feste seg.
Jeg tror problemet er at vi steker mye, og vi steker på høy varme. Men, - det klarer vi vel ikke slutte med. Har også hørt at olivenolje ikke tåler høy varme, så vi har gått over til rapsolje for steking.
Så til spørsmålet: Er det noen som kan anbefale en panne som tåler vårt bruk? Og som selv mor uten muskler kan løfte :p? Jeg vil gjerne ha jernpanne, men de er så blytunge! Den eneste jeg kan løfte er den vi hadde hjemme når jeg var liten, men den finnes vel ikke lenger...
Og hva skal egentlig disse titan/keramiske pannene tåle??
Hm. Høyang har visst kommet med en "ny og bedre" greie nå. Jeg kjøpte den på Christiania Glassmagasin til halv pris (halv pris på alle varer!), men har ikke prøvd den ennå. Den skal visst tåle høye temperaturer, og best av alt, den er 30 cm og har høye kanter og lokk. Men de hadde mange andre også, og til halv pris burde man jo få tak i noe brukbart.
Vi har to jernpanner som jeg fint greier å løfte. En er fin pannekakestørrelse, og i helt støpejern, den andre er større, med høyere kanter og med treskaft. Begge er fra Le Creuset. Jeg hadde ikke greid meg uten jernpanner, de er geniale og spesielt på høy varme.
Vi har også den store fra Le Creuset med treskaft. For meg er det absolutt ikke noe problem å løfte den, men hvis du har spesielle problemer med armer eller annet så er den kanskje i tyngste laget.
Jeg absolutt elsker jernpannen vår. :hjerter:
Tidligere var vi som dere og brukte ut den ene pannen etter den andre. Nå har vi hatt denne jernpannen med trehåndtak i 2 år og jeg bruker ikke noe annet. Den er tung å løfte så jeg bruker gjerne begge hender. I tilfeller hvor jeg må løfte/holde med en hånd spør jeg bare mannen om han kan løfte/holde for meg mens jeg "scooper" ut. :fnise:
Jeg kjøpte en Høyang-jernpanne for :telle: 14 år siden, og har brukt den mye. Nå har trehåndtaket sagt takk for seg, og dessverre ser det ikke ut til at det går an å få tak i nytt håndtak. :( Alternativene er å få noen til å lage/dreie et nytt håndtak eller kjøpe ny panne. Det er temmelig dumt, tatt i betraktning at Høyang bruker det som salgsargument at pannen blir bedre og bedre etter hvert som den blir brukt. :himle:
Dette var en digresjon, men du trenger helt sikkert en jernpanne. :nemlig: Jeg får liksom ikke dreisen på panner med belegg, jeg. Temperaturen blir ikke høy nok til pannekaker, i hvert fall!
Dra på loppis og få tak i gammel jernpanne?
Vi har ei som er "ny" (11 år) og ei som er arvet etter noen tipp-oldemor eller noe sånt. Begge er gode, men den gamle er best - anbefales!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.