Gammel bruker sa for siden:
Jeg mener ikke tradisjonelle kjøttboller, men type tapas-kjøttboller. :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Gammel bruker sa for siden:
Jeg mener ikke tradisjonelle kjøttboller, men type tapas-kjøttboller. :vilha:
Señora sa for siden:
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8457
Disse har jeg laget en gang etter tips fra noen her på FP. De var kjempegode!
mosol sa for siden:
Teofelia har lagt inn oppskrifter i en tråd tidligere, med kjøttboller og verdens beste saus til. Anbefales :nam:
Malama sa for siden:
Jeg er åpenbart ikke så avasert av meg... blander en pakke tacokrydder in kjøttdeigen, såer jeg fornøyd jeg... (Ja, vi serverer mat inspirert av denne noen ganger: www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=15113 )
Gammel bruker sa for siden:
Jeg prøvde meg på disse i dag, og jeg tror de er potensielt veldig gode, men de ble bare så altfor, altfor salte, antagelig pga en veldig salt chorizopølse. :sukk: Nevnte jeg at jeg hadde femdoblet oppskriften? :dåne: De var beregnet på et koldtbord neste helg, derfor den enorme mengden. Planen nå er å la deigen stå i kjøleskapet til i morgen, også tilsetter jeg minst en pakke til med kjøttdeig for å gjøre den mindre salt. Tror dere det fungerer? Evt. andre forslag?
Señora sa for siden:
Er det nå jeg sier at jeg brukte rester av pepperonipølse og ikke chorizo fordi jeg ikke fant det i butikken? :dukker:
Kjøp hvertfall usaltet kjøttdeig å blande i.
Claire sa for siden:
Etter hukommelsen:
Bland vanlig kjøttdeig og kjøttdeig av svin (ca 3- 400 g til sammen)
Smuldret loff av ca 2 skiver
Hakket bladpersille (2-3 ss)
Revet parmesan (ca. 2-3 ss - etter smak)
2 - 3 fedd hvitløk
Salt og pepper
Ett egg
Litt melk
Form til små boller, la stå i kjøleskap 1/2 time
Stek dem jevnt brune
La dem trekke i langpanne i stekeovn (eller i gryte) i kraft/buljong av kylling eller grønnsaksbuljong i ca 20 - 25 minutter
Disse har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på.
emma71 sa for siden:
Greske kjøttboller, med tomatsaus til
4 porsjoner
Til bollene:
275 g magert, malt oksekjøtt (karbonadedeig)
50 g ferske loffsmuler
1 sammenpisket egg
1 ts sennep
1 ss hakket frisk persille
1 ts tørket mynte (kan sløyfes)
en klype tørket oregano
en klype malt kanel
en klype malt nellik
1 løk, revet
2 fedd hvitløk, knust, hakket
salt og pepper etter smak
Til sausen:
1 boks hermetiske tomater, hakket
0,5 dl vann
hakket frisk persille til pynt
Forvarm ovnen til 230˚C.
Bland alle ingrediensene til bollene. Arbeid alt godt sammen. Fukt hendene og form blandingen til små boller, ca. 2,5 cm diameter. Legg dem på en smurt bakeplate (eller på bakepapir).
La bollene steke i 20 min. Snus halvveis i steketiden.. Legg de ferdige bollene på husholdningspapir for å renne av seg (kan droppes).Legges over i et stort ildfast fat. Sett dem til side.
Ha de hermetiske tomatene i en blender/foodprocessor/stavmixer og kjør dem helt glatte. Passer tomatmassen gjennom en fin sikt og kast frøene som blir liggende igjen i sikten. Slå de siktede tomatene over i en kjele og tilsett vannet. Kok opp og la småkoke i 5 min. For mer smak kan litt malt nellik tilsettes. Slå alt over kjøttbollene.
La alt avkjøles, legg på lokk og la retten stå i kjøleskap noen timer eller natten over.
Kan varmes i ovn v/200˚C ca. 20 min (eller i mikrobølgeovn). Dryss hakket persille over ved servering.
Godt med tzatsiki, pitabrød og ovnstekte sitronpotetbåter til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.