Ja, nettopp. Jeg og seksåringen hadde et prosjekt i dag. Regnbuemuffins! Det ser jo enkelt penkelt ut, og de er jo så vakre og flotte og ser så gode ut og alt det der. Siden jeg hadde fått Wilton kakefarge av en snill nisse her inne, tenkte jeg at da får jeg jo brukt dem også. Woho!
Så fordeler man røren i 6 glass/kopper og farger hver del med seks forskjellige farger (jeg brukte Wilton kakefarge, ca. en liten teskje per kopp):
Så fordeler man røren i store muffinsformer, det ble 6 store muffins hos meg, men skulle blitt enda flere, for godeste Iset tok altfor mye røre i hver form og ødela alt.
Og SÅ skal de jo egentlig bli seende noenlunde sånn ut:
Der kunne historien endt lykkelig ... Istedet tok jeg for mye røre i hver form slik at de ble seende sånn ut da de kom ut av ovnen:
Og inni så de sånn ut, litt sånn djevlemuffins, passer sikkert til Halloween:
Jeg vet jo hva jeg gjorde galt. A) For mye røre i formene, og B) feil farge-rekkefølge. Burde begynt med en mørk farge og ikke hatt de mørke så tett. Jaja, bedre lykke neste gang. :mumle: De SMAKTE veldig godt da.
Jeg vet ikke om den er uten smak, men jeg vet at de som lager mye kaker og annen mat med farge på heller bruker wiltons eller cacas, for da får de fin, sterk farge ved å bruke relativt lite fargestoff i forhold til konditorfarge (pluss at det er bedre fargeutvalg) og jeg tror ikke det smaker så ille?
Men jeg har aldri prøvd.... jeg bare kjenner at jeg ØNSKER å prøve... men noen som reelt kjenner produktene, får vel svare på det med smaken... for å være sikker...
Wiltons smaker ingenting nei, ikke et SNEV av smak av fargene. :D
Og man MÅ ha mye farge i, for fargene blekner ved steking. Leste jeg, det så da ikke sånn ut. :knegg:
Jeg delte en annen muffin i to nå, den så faktisk bedre ut, mer fargesprakende.
Nei, de var ubetalelige. :knegg: Jeg fikk til noe tilsvarende en gang da jeg liksom skulle være zmart å lage pizzasnurrer av den NÅ-pizzadeigen. Ingen har fortalt meg at det omtrent er umulig å rulle den sammen til ei pølse!! Så ungene i barnehagen koste seg med Lilleleo-maltrakterte pizzasnurrer dagen etterpå ja.
De ligger i en tråd om mislykket mat og bakst her inne, husker ikke hva den heter men du kan sikkert søke på pizzasnurrer. Den er genial. :knegg:
Hehe ja. Jeg turte ikke å ha lysere farge siden jeg leste at fargene lysner betraktelig under steking og at man burde lage VELDIG sterke farger på røren. Men kanskje det er forskjell på farger, at Wilton sine ikke blekner sånn.
Neste gang skal jeg bare ha 4 farger og da helst mye lysere ja. :D
Haha ja, NOE må jo selv jeg mislykkes med. :knegg: Neida, husker jo godt den rullekaka jeg prøvde å lage for et år eller noe sånt siden, som ble seende ut som Verdens Beste (den der flate kaka med krem inni). :o
Kanskje det ble for mye farge? Jeg har slike Wilton-farger, og til røren i koppen ville jeg nok brukt bare et bittelite kryddermål eller noe. Dyppet håndtaket til en teskje så vidt nedi. Har ikke prøvd å steke kaker med Wilton-farge riktignok, men laget pannekaker og slikt som ikke har bleknet.
Ellers høres tipset om noen sekunder i ovnen lurt ut.
Da er nok Wiltonfargene bedre på å holde fargestyrken når det stekes, så da vet jeg det til neste gang. :knegg: Jeg skal som sagt da bare ha 4 lag og helst bare lyse farger (kanskje en mørk i midten). Får se hvordan det går.
Gleder meg til å se resultat, med idiotsikker fremgangsmåte... Jeg har lyst å prøve.... må bare finne 1)slik farge 2)tid og energi 3)idiotsikker oppskrift (men vi tåler melk og sånn i dem da... er det lettere eller vanskeligere da tro?)
Fargene lå i lag (brukte 4 istedenfor 5dl vann). Men hadde nok litt for lite farge i. Bare dyppet baksiden av t-skjen nedi og rørte rundt.
Men det jeg synes ble litt udelikat er at det man ser av muffinsen ble litt skitten i fargen. Fordi muffinsen ble jo stekt og dermed fikk litt brunfarge på toppen.
Det hadde du helt rett i. :knegg:
Jeg digger når andre også sliter på kjøkkenet. På en god dag lager jeg veldig bra kaker, men innimellom ser de slik ut;
For de som lurer - dette er en rosa borg hvor sjokoladen på rullekake-tårnene synes igjennom glasuren (som også rant av til slutt). :hehehe:
Jeg har vært å kjøpt farger i dag og har tenkt til å prøve meg på prosjekt regnbuemuffins en dag snart. Men muffinsoppskriften vil vel også ha litt å si på hvordan de blir? Om de blander seg eller ikke tenker jeg på.
Iset: Hvor er bildet av den perfekte muffinsen hentet fra?
Jaa! Der sa du det, akkurat sånn ser det ut. Eller når de maler en haug med farger på arket og dekker det hele med sort farge etterpå, og drar en spiss gjennom så fargene under kommer fram. :knegg: Man må av og til mislykkes for å lære, jeg vet hva jeg skal gjøre annerledes neste gang.
Slik ble våre. La fargene lagvis men tror jeg skal prøve å legge de litt annerledes neste gang to ved siden av hverandre i bunnen og to til i neste lag. Tror det kan bli litt artig.