Sist hadde jeg frossen fisk i folie, det tok mye lenger tid enn jeg forventet. Så 30 min som jeg leste her inne gjelder nok opptint fisk. Jeg hadde laks og kryddder og sitronskive, det var veldig godt.
Du får sikkert mer hjelp av en av kjøkkenmesterne her inne enn av meg, jeg er i læringsfasen. :nemlig:
Jeg tiner fisken før jeg putter den i ovnen. Til og med lakseformen jeg lager med fisken i småbiter tar mye lenger tid enn normalt hvis ikke laksen er helt tint.
Jeg kan godt finne på å slenge frosne fiskefileter i ovnen, 220 grader i ca 30 min. Hvis du bruker fløte/CF lønner det seg og koke opp det på forhånd, hvis du heller kald fløte over frossen fisk tar det veldig lang tid. Jeg bruker sjelden folie, liker bedre stekt fisk, men pestomarinert breiflabb er nydelig i folie.
Lager ofte fiskeform med frossen fisk, men jeg tiner den så godt jeg kan på forhånd. Synes det varierer veldig hvor mye veske det blir i formen. Vet ikke om det avhenger av fisketypen eller hva det er. I går brukte jeg gourméttorsken til Findus sammen med løk, tomatbokser, krydder og ost. Utrolig enkelt og deilig. Men fryktelig mye veske. Sist lagde jeg samme rett med de vanlige torskeblokkene til Findus. Det ble veldig vellyket spør du meg.
Man bør jo egentlig tine fisken først. Synes fisken får en vassen smak når man bruker frossen filet i ovn. Man må planlegge litt og ligge en dag foran når det gjelder middager. Man kan legge den frosne fisken i kjøleskapet kvelden før man skal bruke den og når man kommer fra jobb på ettermiddagen er fisken klar til bruk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.