Seksåringen er inne i en heftig "vil bare ha lyst brød ellers spiser jeg ingenting"-periode, og jeg vil jo helst unngå denne usunne loffen. Matboksene kommer urørt tilbake fra skolen uansett hva jeg sender med, har prøvd pizzasnurrer, egg i alle varianter, salater, u name it. Hun vil BARE ha lyst brød med pålegg. Så er det noen som har oppskrift på (eller kan tipse meg om et fra butikken) et brød som ligner på loff men som allikevel er fiberrikt og sunnere enn de luft-skivene? desperat
Ja, det finnes en type brød fra Pågen (tror jeg) som inneholder en del fiber. Det minner litt om hamburgerbrød, men er firkantet. Skal se om jeg finner en link.
Takk, men det må være vanlig brød, jeg kjøpte nemlig sånne avlange pølsebrødlignende greier fra Pågen (Subs, tror jeg de het), og de ville hun IKKE ha. Hun vil bare ha ordentlige, vanlige skiver. Urk, hvorfor skal unger være så vanskelige?! Hun var ikke sånn før, så det er kanskje forhåpentligvis bare en periode (som har vart i 3 mndr nå).
Pågen har vanlig brød også, men hvor sunt det er aner jeg ikke. Men de har iallefall et som er ganske lyst, og jeg tror det er sunnere enn vanlig loff.
Det ser helt lyst ut, men er merket som ekstra grovt. Ungene og mannen synes det er veldig godt (jeg skulle gjerne hatt noen hele korn i, men sier meg fornøyd så lenge det er grovt).
Havrebrød og "Istid"-brødet de selger på Rema. Det er veldig greit å se på brødskalaen som er på brødpakkene for å få en indikasjon på hvor sunt det egentlig er.
Ja det kunne jo gått, jeg har Fiberhusk i skuffen, lager lavkarbobrød med det. :hmm:
Det er dyrt å eksperimentere med så jeg må se om jeg finner noen utprøvde oppskrifter.
Det går jo også an å prøve å finmale solsikkekjerner og sesamfrø og ha i brødet, da blir det i det minste litt mer næring enn bare hvitt mel? FiberHusk funker sikkert bra også, ja. Jeg bruker det i glutenfritt brød, men det funker vel i allslags.
Istid-brødet fra Rema, det som Tuneland også nevner, er uten hele korn, men tilsvarer grovt på brødskalaen selv om det er et "fint" brød. Det går ned på høykant her i huset, og er verdt et forsøk.
Vi har Josefine-brødet i barnehagen. Det skal visstnok falle innenfor kategorien "sunt brød" og ungene elsker det. Personlig synes jeg ikke det metter så veldig, men det er visst bedre enn kneip og langt langt bedre enn loff!
Mannen fant ikke Istidbrødet i butikken, men jeg hadde en pose brødmix i skuffen, det var sånn matpakkebrød med bilder av Istid på faktisk. Vesla ble med og hadde ingrediensene i brødbakemaskinen før hun la seg, nå har de hevet i halvannen time og jeg skal sette dem i ovnen nå. Får håpe det faller i smak. :)
Istidbrødene jeg bakte i går ble ikke gode, så jeg snek med i matboksen hennes 2 skiver Ingers rugbrød (butikkjøpt). Egentlig liker hun ikke det brødet, men jeg laget smilefjespålegg (skinke med oliven formet som blomster, og skinke med agurk-, oliven og klementinfjes, og persillehår), og da ble hun ganske ivrig. Hun vet ikke hvilket brød jeg har lagt oppi, hun så bare de ferdige skivene raskt før jeg pakket dem ned. Får se hvordan det har gått om noen timer, hehe.
Hmm.. vanskelig liten frøken du har..
Men hun har min fulle forståelse. Jeg er veldig kresen på brød selv, og når jeg endelig fant et brød som jeg liker veldig godt (og som er rimelig sundt), så flytter vi fra plassen det selges. Jeg har ikke funnet et brød som smaker like godt som Ham-Kam-brødet noe annet sted i landet. Så hver gang jeg er i Hamar nå, så hamstrer jeg brød..
Ja, hun er blitt så kresen. :sukk: Hun var ikke sånn før, spiste det meste, men har nok alltid vært bittelitt kresen. Hun liker "sære" ting da, hun ELSKER oliven, parmesanost, blåmuggost, fetaost, kikerter, marinerte hvitløksbåter osv. Så tapas er jo genialt for henne, hehe. Jeg lager litt sånn i matboksen hennes, men hun liker rett og slett bedre å spise det hjemme, hun er ikke glad i nedpakket mat. Da må det være brødskiver, og da kommer jo brødproblemet inn.
Lillebror er heldigvis ekstremt glad i absolutt all mat, får håpe det varer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.