Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på kyllingfiletgreier

#1

shute sa for siden:

...


#2

Avatar sa for siden:

Kyllingfilet i passe store strimler som stekes i ovnen med masse hvitløk. Tilsett så fløte og soyasaus. Helt nydelig!


#3

Hilda sa for siden:

Her har du en herlig en. jeg har aldri hadt oppskrift til denne. men den er ganske enkel, og vanskelig å bomme på. Skal prøve og forklare så godt jeg kan.

ca 4-5 kyllingfileer
6 store sjampinjong
ca 100 gram bacon
1 pk fløte
1pk creme fresh
Og pastaskruer,
(er ikke sikkert på hvor mye, koker et parr never så ser jeg til slutt hvor mye jeg trenger oppi.)

Jeg strimmler sopp,bacon og kylling.
Du kan chillimarineren kyllingen før steking og ha hvitløk i lamme også.
steker det og har det i en kasserolle.
Pastaskruene bør ikke kokes helt ferdig.
Ha oppi fløten og creme freshen.
og ha oppi kokte pastaskruer, det skal ikke være for mye av alt oppi. men blir det det, kan du spe ut med litt melk/fløte så du får mere saus
og smak til med salt og masse pepper. la det få et lite oppkok
Ha i illfast form.
gratinere med ost i ovnen i 30 min.

Server med salat og brød:)


#4

Nessie sa for siden:

Det er jo superenkelt å bare putte litt fetaost/spekeskinke eller ost/skinkje inni kyllingfiletene - snitt de litt på langs ;) Og så legger du de i langpanna og steker de i ovnen i ca 50 min på 200 grader. :nam:


#5

Lhi-My sa for siden:

Denne er god og enkel:

Legg nødvendig mengde kyllingfilet i en ildfast form. Er de store, så er det lurt å dele de slik at de stekes raskere.

Hell over et beger creme fraiche (mer hvis du har mye kjøtt), 1-2 fedd hvitløk og ca 100-200 gram revet Jarlsbergost. Osten skal både være i sausen og på toppen. Stek til kyllingen er gjennomstekt og server med ris og salat. Lettvint og godt!


#6

Hilda sa for siden:

Ja det er kjempe godt.
Eller fyll kyllingen bare med ost, og surr serranoskinke rundt:nam:


#7

carmencita sa for siden:

Hvis du tar oppskriften til Lhi-My, tilsett ca 1/2 glass pesto i "sausen", server med fersk tagliatelle.
Fikk dette servert hos ei vennine for en stund siden, og måtte bare :tilber:
Dette er noe av det beste jeg har smakt noen gang, og noe av det enkleste å lage.
Lykke til!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Nå har jeg sittet og tenkt og tenkt, men klarer bare ikke å forstå hva "hvitløk i lamme" betyr. domm


#9

Benzo sa for siden:

Sammen med?


#10

Estrella sa for siden:

Blir jo sulten her jeg leser. :nam: :nam:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Åja, "i lag med" egentlig? Blir så forvirret når folk skriver på dialekt. Men retten høres god ut!


#12

LilleRosin sa for siden:

Ikke noen nordnorske gener skjønner jeg?


#13

Dixie Diner sa for siden:

Ingen whatsoever. Så alle andre enn meg skjønte hva hvitløk i lamme betød? Pinlig. :sparke:


#14

Camomilla sa for siden:

Jeg også tenkt elitt på den lamme med, er det ikke kylling vi snakker om liksom.
Men så gikk lyset på i topplokket.

Kylling i en ildfast form sammen med sjalottløk, hvitløk og sjampinjonger og provencekrydder.
Serveres med ris eller pasta.


#15

Avatar sa for siden:

:jupp:


#16

gnuri sa for siden:

:nikker:-men så er jeg Nordlenning også, da :knegg:


#17

Turban Smukk sa for siden:

Ikke jeg. :sparke:


#18

Hilda sa for siden:

Beklager, ikke meningen å skive på dialekt:sparke:
hihihi


#19

turi sa for siden:

Her kopierer jeg en annen tråd hvor jeg la inn en oppskrift, denne er god!!

Total lagetid 1 time, kutte tid tja 15 min.

Kjøp en naken kylling – og så skyll den i vann for å få av det meste av krydderet.
[size=3][/size]

Finn en vanlig kasserolle og dekk bunnen med omlag 1 cm med olje – blanding oliven og vegetabilsk olje
(raps, mais, solsikke). Legg kyllingen oppe i. Fyll rundt opp til kanten med grønnsaker. De trekker seg sammen,
så det er bare å fylle godt.
Kutt oppsøtpotet, gulerot, neper, sjampinjong, løk/vårløk/sharlottenløk, hvitløk i fed (ikke del opp da brenner de i stykker), egentlig
masse av det du liker og det som er i sesong. Biter på størrelse med en halv fyrstikkeske omtrent.
Hele sukkererter, paprika, – disse tar du i etter halv tid siden de trenger kortere koketid

Krydre med salt og pepper – gjerne litt paprika, urtekrydder eller hva dere liker.

La kyllingen stå slik på samme varme som du koker poteter, i omlag 30 min. Så snur du kyllingen i gryta og har i resten av grønnsakene.
Følg litt med, men nå er det omlag 20 – 30 min igjen avhengig av kjelestørrelse. Ønsker du litt farge på kyllingen kan du frese opp varmen litt på
slutten bare.

Så legger jeg kyllingen på et fat så jeg skal klare å skjære. Grønnsakene og oljen moser jeg som regel sammen så det blir en god saus. Det er
ikke nødvendig å finmose. Litt klumper så man ser hva man spiser er bare bra.

Potetstappe
Kok skrellede poteter med ganske lite vann og 2 – 3 fed med hvitløk i vannet. Kok til de er ferdige kokte.
Hell vannet over i en bolle/mugge.
Mos potetene, ha oppe i smør og melk/fløte. Spe på med vannet du har tatt vare på. Husk at potetene absorberer
fuktigheten så stappa kan godt starte i litt tynneste laget, den blir tykk ganske fort.
Ha i salt, hvitt pepper og event krydder (velg mellom basilikum, oregano, timian, rosmarin

Jeg syns den er kjempegod hvertfall!! Og kom på at det er så lenge iden jeg lagde den at jeg skal jamensmeg gjøre det til helga!! :jupp:

Ps: selvom det står rå kylling, så kan en fint lage det med kyllingfileer også!!



#21

LilleRosin sa for siden:

Ellers har Glitter en fantastisk parmesankyhllingoppskrift liggende her et sted.


#22

mkj sa for siden:

Jeg har ikke prøvd denne, men synes det ser veldig godt ut.


#23

Turban Smukk sa for siden:

Den tenkte jeg også på. Få ingredienser, så det skulle være lett å kjøpe med seg på forhånd. Men den er jo ikke med fløte da, det var visst ønsket?


#24

shute sa for siden:

Tænkjus! Det er dårlig med internett i disse vestlandske fjordarmene også.

Det blir noe yoghurtmarinert, kvasi-indisk-aktig kyllingfilet i form, med litt innspill fra her og der i innleggene deres tror jeg. De hadde hånledd på lokalbutikken om jeg kom og spurte om parmesan ... jeg har allerede vært innom og spurt etter frosne scampi og soltørka tomater, liksom. Tomatene hadde de faktisk, men hun i kassa lurte fælt på hva man brukte slike til.

bill.mrk. "Innehar nødvendig empiri for å disse bygde-Norge"


#25

LilleLeo sa for siden:

Kyllingspyd og eplebulgur
4 pers

450 g kyllingfilet
2 dl matyoghurt
1 ts garam masala
1 krm + 1 ts + 1/2 ts salt
2 dl bulgur
5 dl eplejuice, utspedd
2 squash, skivet
1 1/2 dl salte cashewnøtter

  1. Del hver filet i tre. Bland yoghurt og garam masala. Hell halvparten i en liten bolle, og smak til med 1 krm salt. Ha 1 ts salt og kyllingen i resten av yoghurten.
    2.Sett ovnen på 225 grader. Træ kyllingbitene på spyd. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek dem midt i ovnen i ca 10 min.
  2. Bland eplejuice og bulgur i en kjele, kok opp og la det trekke under lok i ca. 8 min.
  3. Grill squashen i en (grill)panne. Dryss 1/2 ts salt over. Bland bulgur, squash og salte nøtter.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.