Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hannkatt eller hunnkatt?

#1

kokosbolle sa for siden:

Med tiden (les: noe sånt som et år eller lenger til, hehe) tror jeg vi skal få oss en katt. Jeg har hatt katt før og ingen av oss er allergiske.

Vi hadde hunnkatt som var sterilisert og hun var verdens nydeligste og greieste katt. Det eneste som var kjedelig var at det hendte at inngangspartiet luktet kattetiss, fra hannkatter som markerte.

Uansett kjønn vi velger skal den steriliseres/kastreres. Vil det da være noe særlig forskjell på gemyttet? Om vi velger hannkatt som skal kastreres, unngår vi da markeringsproblemet?

Takk for svar.


#2

emm sa for siden:

Har alltid hatt hunnkatt og var superskeptisk når vi fikk tilbudet om å ta imot to hannkatter. De ble sterilisert tidlig, og er to utrolig fine og gode katter. Jeg tror dermed det ikke er stor forskjell på hunn og hann i tilfellet du nevner.


#3

Inka sa for siden:

Eneste praktiske forskjellen jeg kan komme på er at hunnkattene ofte er litt mer reserverte og egne, mens kastrerte monser gjerne blir over seg kosete og innpåslitne.


#4

kokosbolle sa for siden:

Det er det jeg tror også. Når er tidlig med tanke på kastrering da? Har dere problemer med markering rundt husveggene?


#5

Tove sa for siden:

Jeg har motsatt erfaring. :)


#6

kokosbolle sa for siden:

Jeg har jo bare erfaring med hunnkatten vår, og hun var utrolig kosete og sosial. Tror ikke jeg kommer til å legge så stor vekt på det.

Har vært innom Dyrebeskyttelsen sine sider og de har flere katter i vårt område og det er jo veldig greit at alle der er kastrerte og chipmerket fra før. :jupp:


#7

Mjau sa for siden:

Jeg tror også det er liten forskjell når det kommer til kjønn om du uansett ønsker å sterilisere. Tror det går mer på personlighet.

Vi har sterilisert hankatt, og han er en meeeeget rolig katt. Han holder også tomta nogenlunde fritt for andre katter, men han er en greit katt, så noen får passere. ;)
Men generelt sett tror jeg hankattene er flinkere til å passe reviret sitt enn hunkattene er, så kanskje det blir mindre hankattlukt på trappa av å ha hankatt selv.


#8

kokosbolle sa for siden:

Det var det jeg også tenkte kunne være tilfelle. Må si det frister lite med kattetisslukt foran inngangsdøra.


#9

Mjau sa for siden:

Ja, det er ikke akkurat delikat det nei.
Vi har aldri vært plaget med det i alle fall.
Her er det bikkja som tisser på trappa av ren latskap. :rolleyes:


#10

carmenzita sa for siden:

Har begge deler og jeg ville valgt hannkatt.
Grunnen er at det er en enklere (og billiger) operasjon å kasterereen hannkatt.


#11

kokosbolle sa for siden:

Takk for tipset, jeg har også tenkt på det.

Nå regner jeg med at når det blir aktuelt vil vi finne en katt hos Dyrebeskyttelsen, og da tar de 500,- for hannkatter og 700,- for hunnkatter (ferdig kastrert og chippet). Da vil det vel være personligheten som er utslagsgivende?


#12

M@M sa for siden:

Ja takk, begge deler! :) Vi har en av hver, og det er helt supert. Begge er kastrerte (etter at de ble mor og far først...). Hankatten er litt mer bøllete og sjefer litt, hunkatten er superkosete og maser litt. Men, begge er egentlig rolige og kosete. Dessuten har to katter selskap i hverandre, så det anbefales!


#13

LittLemen sa for siden:

Jeg har en liten forkjærlighet for hunnkatter, men har/har hatt begge deler og det er egentlig liten forskjell på dem bare de blir kastrerte tidlig nok. Har hatt noen som har blitt kastrert sent - for de fleste har det gått bra, men noen hunnkatter kan beholde løpetidsatferden ( :gal: ) og jeg har hatt hannkatt som begynte å markere inne og slett ikke sluttet med det selv om han ble kastrert.

Men skal du ha katt som er ferdig kastrert fra Dyrebeskyttelsen ville jeg valgt ut fra personligheten og ikke brydd meg så mye om kjønn.


#14

kokosbolle sa for siden:

Takk for at dere deler av erfaringene deres. :jupp: Først må jeg jo få med mannen på det, men som sagt, kanskje først om et år eller så. Nå skal vi snart flytte igjen og vi vil gjerne ha etablert oss skikkelig før vi får dyr i hus.


#15

Vianne Rocher sa for siden:

Kastrert hannkatt! Min erfaring (fra to stk av denne sorten) er at de blir veldig sosiale og kosete etter kastrering- og det er jo hyggelig med en katt som "gir" litt. 'Katter kan jo ofte oppleves som reserverte, men det har jeg aldri opplevd med de to kattene jeg har hatt i mitt liv. Den vi har nå er kanskje over the top,mer som en hund, men det er mere rasen en katten.

Jeg liker også hannkatter fordi de ofte er lekne lenger enn hunnkatter.


#16

Katta sa for siden:

Spiller ingen rolle tenker jeg. Velg den katten dere liker best, gemyttet er mye viktigere enn kjønn. Hunnkatter spiser mindre og er dermed billigere i drift, hankatter er billigere å kastrere. Og begge kjønn blir fine kjæledyr om man bare kastrerer før uvanenen melder seg.


#17

Fadese sa for siden:

Da vi skulle få hjelp til å velge ut katt (fra Foreningen for omplassering av dyr), ble vi fortalt at hannkatter - også steriliserte - kunne streife mer enn hunnkatter. For oss som da bodde sentrumsnært og med mye trafikk rundt oss, falt valget derfor på en hunnkatt. Men dere behøver kanskje ikke ta slike hensyn. :)


#18

Albertine sa for siden:

Det aller mest fantastiske i verden er å gå rundt på Dyrebeskyttelsen og se på alle de flotte kattene som er der, høre historien deres og til slutt velge en man bare faller pladask for (mens hjertet blør for alle de andre kattene som ikke får være med hjem). Meget gunstig å velge omplasseringskatt som er ferdig chipet, vaksinert og sterilisiert for en (altfor) billig penge. Jeg er fullstendig enig med de som anbefaler å velge personlighet fremfor kjønn, det spiller så liten rolle i det store og hele. Man blir bare så inderlig glad i pusen sin. :hjerter:


#19

kokosbolle sa for siden:

I min by har ikke Dyrebeskyttelsen eget hus, så alle kattene bor i omplasseringshjem virker det som. Men de er godt beskrevet på nettsidene da. :riktig:

Jeg gleder meg!


#20

Enhjørning sa for siden:

Enkelte ukastrerte også. :knegg:


#21

emm sa for siden:

En av hannene våre er ganske sky og reservert, den andre er utrolig kosete. De ble aldri så store og kjønnsmodne at de markerte, husker ikke 100% men jeg tror de var en fire måneder gamle når vi kastrerte. :undrer:


#22

carmenzita sa for siden:

Her spiser hunnkatten mer enn hannkatten og hun streifer mer en han også,så tror det er litt individuelt.
Hvis dere går for en katt fra dyrebeskyttelsen som er "fiks ferdig" la hjertet bestemme.
Ta den sm dere faller for!


#23

Flubby sa for siden:

Jeg har en kastrert hannkatt, og to kastrerte hunnkatter, veldig forskjellige alle sammen.
Monsen er burmeser, og har lynnet til en burmeser: masete og pratsom. Kastrert som 2-åring da de forrige eierne tok ham ut av avl.
Eldste hunnkatt ble kastrert da hun var litt over året, og har lynnet til en typisk hunnkatt. Som regel snill og grei, men kan være "sur" av og til. Et personlighetstrekk som har en tendens til å forverres med årene etter mi erfaring.
Yngste hunnkatt ble kastrert FØR hun ble kjønnsmoden, ved 5 mnd alder. utrolig snill, lys i stemmen og leken som en kattunge til tross for at hun er 7 år. Begge hunnkattene er slanke dyr, monsen er en liten fettklump :knegg:
Jeg ville nok gått for en ny hunnkatt skulle jeg hatt ny katt, og kastrert henne ung, før hun ble kjønnsmoden, basert på egen erfaring.


#24

M@M sa for siden:

Da tror jeg at jeg hadde endt opp med alle sammen...:trist: :hjerter:


#25

jane sa for siden:

Jeg har begge deler. To hunkatter, og tre hankatter. (Alle er så klart kastrerte.) Alle fem har selvsagt forskjellig personligheter, og på mine katter virker det ikke som om kjønn har noe å si for hvor sta eller kosete de er. To av kattene er ekstremt kosete. Den ene er hunkatt, og den andre hankatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.