Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gibbiceps?

#1

Left sa for siden:

Hvordan er de som algespisere? Effektive? Og hvor store blir de egentlig?


#2

Susse sa for siden:

De blir opp mot 1 meter, langt fra særlig effektive algespisere annet enn som helt unge. :) Flotte er de, men skiter mye og vokser enda mer.
Jeg har samme type med uten seilfinne (Pleco) den er enorm og gjør ikke annen nytte enn å se tøff ut og spise masse agurk.


#3

Arona sa for siden:

Min erfaring er at de tar litt alger når de er små, men de blir fort større og spiser ikke særlig mye mer alger enn mollyer gjør da.

Ellers kan jeg bare ikke få anbefalt eplesnegler nok som algefjernere og renholdsarbeidere. De er helt rå på å spise alger. :nikker:


#4

Left sa for siden:

Ok - så de ser egentlig bare tøffe ut da altså. Den har faktisk tatt for seg ganske godt på alger på ei rot, men min er ikke kjempestor heller da. Skal sjekke om den liker agurk :)


#5

Susse sa for siden:

Skrell agurken og tre en bit innpå baksiden av en liten skje. Så legger den seg fint til bunnen. Andre fisk hos meg setter også pris på litt agurk eller squash


#6

Arona sa for siden:

Algespisere generelt får stort sett litt for mager kost om de "bare" må nøye seg med algene i et akvarie. Det finnes sånne pelletser osv som er mat til algespisere og bunnlevere, men som susse sier; agurk og squash er smaskens. Jeg har også foret med grønt eple, salat, minimais og paprika. Alt har blitt gnagd ned i full fart. Når jeg har hatt eplesnegler, er det riktig morsomt å se når jeg har hivd oppi en agurkbit (bruker også en skje som søkke)... Da "skynder" alle sneglene seg borti biten og på 1-2-3 sitter 20 eplesnegler tett i tett på ti cm agurk. :knegg:

Forøvrig er det vel noe i rota som plecoer og gibbicepser trenger? Mener å ha lest noe om det en gang.

vil ha akvarie igjen....


#7

Left sa for siden:

Den får mer mat enn bare alger altså - jeg har sånne tabletter, og forer med en om dagen nå som det er mye alger. Den er ikke så stor heller.


#8

Arona sa for siden:

Der er jo bra, mente ikke å antyde at du ikke fora fiskene dine... :sorry:vet at det dessverre er mange akvariebutikker som ikke informerer eller direkte feilinformerer sine kunder. (jaaaa da, disse fiskene kan du ha sammen, og jaaaa da, disse kan du fint ha i en 45 liters-tank) Ei venninne av meg hadde hørt at algespiserene ble så store, men hennes ble aldri noe store og da jeg spurte henne hva hun foret med svarte hun "spiser de ikke alger da? Jeg har jo masse alger..." Ingen i butikken som hadde sagt hun måtte gi den noe mer. :dåne:

Forøvrig passer vel denne; :fiskedask: å gi til alle useriøse akvariebutikker! Aldri funnet et sted den har passet før, men synes den er kul. :cool:


#9

Miss Norway sa for siden:

Jeg trodde dette var en tråd om slanguttrykk for schvære armmuskler. :flau:


#10

Susse sa for siden:

:knegg:


#11

Susse sa for siden:

Ancistrus bør absolutt ha en rot i akvariet ja, det er pga fibrene i treverket som hindrer at de blir forstoppet rett og slett.


#12

Left sa for siden:

Gibbicepsdummingen ville ikke ha agurk nei. Skrellet en god bit, og tredde på en skje, som jeg satte ned i grusen slik at den skulle ligge støtt. Har ikke snust på den en gang tror jeg. Ingen av de andre fiskene heller forsåvidt, men nå vet jeg ikke om jeg har fisker som er så interessert i slikt?

Molly
Guppy
Honninggurami
Neontetra
Ikke sverddragere men... noe som likner veldig :gaah: jeg kommer ikke på hva de heter nå.

Spiser fiskene mine mygglarver tror dere?


#13

Susse sa for siden:

Snodig at den ikke ville ha.

Alle de andre fiskene dine vill nok digge mygglarver eller annet ferskt frossenfor.


#14

Arona sa for siden:

Platy?

Tipper som Susse at de vil digge mygglarver. Mine div gibbicepser og plecoer har også hivd seg over mygglarver når jeg har foret med det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.