banana sa for siden:
En jordmor sa en gang følgende når det gjaldt treg mage hos gravide: Grunnen er at når man er gravid utnytter man maten bedre, henter ut mer av næringen i det man spiser, derfor tar det lenger tid for maten å komme gjennom tarmkanalen. Få vet at det vanligvis er nok næring i det som kommer ut igjen til å fø et menneske til. Dette virker ikke urimelig i lys av at avføring, riktignok fra f.eks. bøfler, brukes som brensel i andre deler av verden og dermed må inneholde betydelig med energi.
Men altså, når vi bæsjer ut igjen en hel haug av energien vi inntar, hvordan kan det da henge sammen at det antall kalorier vi bør innta om dagen er omtrent er likt som det antall vi forbruker? Er det endel kalorier som ikke teller med i regnskapet (de som kommer ut igjen)? Er dette "ufordøyelige kalorier" (hvordan kan noen av dem da brukes i det øyeblikket man har en baby i magen?? Jeg klarer ikke å se at det må være et nogenlunde en til en forhold mellom inntak av kalorier og hvorvidt man legger på seg eller tar av. Det må da være massevis av andre faktorer som spiller inn? Hvorvidt kroppen nyttiggjør seg akkurat disse kaloriene, f.eks. Alle har vel sett at etter et fett måltid er avføringen fetere, dvs flyter i doen, enn ellers. Ergo kommer noe av fettet ut igjen. Er kaloritelling en altfor enkel måte å tenke på? Kan noen som vet noe om dette opplyse meg?