Jeg lagde en superenkel og kjempegod dessert på søndag (forutsetter at du har tilgang på bær):
Lun jordbær-clafoutis:
1/2 kg jordbær, frosne eller friske
3 ss sukker (el. etter smak)
4 ss revet marsipan (kan sløyfes)
60 g mel
1 knivsodd kardemumme
1 knivsodd ekte vaniljesukker
2 egg
1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl melk
Legg jordbærene i ildfast form, strø over sukker og revet marsipan. Bland mel, kardemumme og vaniljesukker og pisk inn egg og fløte. Visp langsomt melken inn. Hell deigen over jordbærene og bak i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, til den er gyllen. pynt med bær og server med krem, is eller gresk yoghurt.
Ang andebrystene:
Mener jeg steiker andebrystene 7 min på hver side. Salt og pepper på først. Begynn med skinnsiden ned i en kald plate uten smør. Den er så feit i seg selv. Av søet/kraften som blir igjen, lager jeg appelsinsausen, fløte, skviser en appelsin, hmm. er det noe mer da?..Hønsebuljong kanskje. Prøver å huske oppskriften Ertene gjør seg selv. Artisjokkene steker jeg på stekepannen mens andebrystene hviler.
Skjærer andebrystene opp på skrå ... blir lekkert!!:ja:
HUSK FOR ALL DEL ROGNEBÆRGELE , eller ripsgele e.l. til.. :elsker: