Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips til bryllupsdagsmiddag!

#1

LilleT sa for siden:

Mannen og jeg har bryllupsdag til helga. Siden vi ikke har anledning til å gå ut for å feire, tenkte jeg å diske opp med en passende meny her hjemme.

Jeg vil gjerne tilberede tre retter. MEN det er visse hensyn å ta.

-Det kan ikke ta for lang tid å tilberede maten. Vi har ikke barnevakt og jeg har derfor ikke mulighet til å stå i timesvis på kjøkkenet.

-Rettene må ikke inneholde ingredienser utover de man får tak i i en vanlig matbutikk. Jeg har ikke tid til å dra noe annet sted for å skaffe dem.

Tar forresten veldig gjerne i mot vinforslag også! :D



#3

LilleT sa for siden:

Takk for tips, Skilpadda. Det så veldig godt ut, men er det trygt å sette en så ukyndig kokk som meg til å flambere, da, tro? :skremt:


#4

Mandarin sa for siden:

Jeg har et godt tips!

Andebryst (stekte ) med appelsinsaus, artisjokker og grønne selskapserter og mandelpoteter til.

Det blir så lekkert, eksplosjon av smaker! RASKT Å LAGE og romantisk å spise.
Lag en deilig dessert også!


#5

Claire sa for siden:

Jeg lagde en superenkel og kjempegod dessert på søndag (forutsetter at du har tilgang på bær):

Lun jordbær-clafoutis:

1/2 kg jordbær, frosne eller friske
3 ss sukker (el. etter smak)
4 ss revet marsipan (kan sløyfes)
60 g mel
1 knivsodd kardemumme
1 knivsodd ekte vaniljesukker
2 egg
1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl melk

Legg jordbærene i ildfast form, strø over sukker og revet marsipan. Bland mel, kardemumme og vaniljesukker og pisk inn egg og fløte. Visp langsomt melken inn. Hell deigen over jordbærene og bak i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, til den er gyllen. pynt med bær og server med krem, is eller gresk yoghurt.


#6

LilleT sa for siden:

Takk, mandarin. :)

Har du tips til en god dessert også, kanskje? :blafre:


#7

LilleT sa for siden:

Der ser jeg at det kom desserttips også.

Frosne bær har de til og med på nærbutikken her. :riktig:

Takk, Claire!

Har dere vintips også, kanskje?


#8

Claire sa for siden:

Hvis du skal gå for and, har jeg sett Bordeaux-viner bli anbefalt til det
formålet. Men jeg er langt fra noen ekspert her. Rop på Veronal. ;)


#9

Mandarin sa for siden:

:popcorn:

Jeg vil også vite.

Ang andebrystene:
Mener jeg steiker andebrystene 7 min på hver side. Salt og pepper på først. Begynn med skinnsiden ned i en kald plate uten smør. Den er så feit i seg selv. Av søet/kraften som blir igjen, lager jeg appelsinsausen, fløte, skviser en appelsin, hmm. er det noe mer da?..Hønsebuljong kanskje.
Prøver å huske oppskriften Ertene gjør seg selv. Artisjokkene steker jeg på stekepannen mens andebrystene hviler.
Skjærer andebrystene opp på skrå ... blir lekkert!!:ja:

HUSK FOR ALL DEL ROGNEBÆRGELE , eller ripsgele e.l. til.. :elsker:


#10

Cascaye sa for siden:

Jeg synes at stekte kamskjell med hollandaisesaus og smørstekte asparges er en suveren forrett!

Lykke til med bryllupsmiddag-laging. :)


#11

Mandarin sa for siden:

NAM:ja:


#12

Dragen sa for siden:

Minner om Temmer'ns universaltips for store og små anledninger: "Kom naken, ta med øl!"


#13

LilleT sa for siden:

:knegg: Antyder du at mannen min setter mer pris på øl og pizza enn en treretters?


#14

Dragen sa for siden:

Hvem sa noe om pizza?




#17

gullet sa for siden:

Den tror jeg jeg skal adoptere :rofl:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.