Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enda et portvinsausspørsmål!

#1

daffy sa for siden:

Jeg laget denne for en stund siden, og smaken ble nydelig. Jeg har likevel et par spørsmål om finpussing!

  • Jeg skulle ønske konsistensen var enda litt mer sirupsaktig, dvs litt tykkere. Jeg kokte sausen inn til nesten ingenting (1/4 kanskje), og tilsatte meierismør. Hva er det best å jevne en slik saus med? Når jevner man, helt på slutten? Noen som gidder å gi meg ganske eksakte mål?
  • Når man bruker vin i saus skal jo den reduseres ned til sirup før kraften helles på. Jeg gjorde dette i portvinsausen også, er det nødvendig, eller er det annerledes når man bruker portvin enn svakvin?

#2

Gaia sa for siden:

Jeg jevner med maizena. Rører ut en-to barneskjeer i litt av kraften (for å unngå klumper) når den har kokt inn til ca. halvparten. Denne tilsettes kraften. Så lar jeg sausen tykne, tilsetter vinen/portvinen og lar den fortsette å koke (bare litt). Hittil har jeg ikke fått klager på konsistensen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.