Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Acsas brownies

#1

Tangina sa for siden:

I går skulle jeg bake brownies og søkte etter oppskrift her. Jeg fant anbefalt en oppskrift fra Acsas blogg, og bakte den. Det var en stormende suksess, og flere her mente at dette var de beste brownies de noen gang hadde smakt. Takk, Acsa!

Og så ville noen ha oppskrift, og jeg klarer selvfølgelig ikke finne igjen lenken. Kan noen hjelpe meg?


#2

Tangina sa for siden:

Eller oppskriften... Det var den med tre typer sjokolade og smilsaus på. Jeg har den hjemme, men det var ei som ville ha den nå.



#4

Estrella sa for siden:

Disse må prøves. :nam:


#5

Tangina sa for siden:

Takk! De var knallgode. Virkelig!


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal lage denne til meg og krystallklart i dag. Men Smilsaus finnes jo ikke lenger, finner det ingen steder. Jeg har kjøpt 2 stk Center-sjokolader og fløte, tenker å smelte de to sjokkisene i litt fløte og ringle over kaken når det er avkjølt. Det blir jo en slags karamell, på en måte. Kanskje ha litt smør i også? :hmm:

Og så har jeg bare svenske kokesjokolader på 150 gram hver. Åh så trist, da må det bli litt mer sjokolade oppå. Sukk. :knegg:


#7

Tangina sa for siden:

Jeg har servert disse i dag med restene av smilsausen jeg hadde igjen fra sist. Jeg fant heller ingen nye i butikken, men tenkte å det kanskje går an å prøve en blanding av sjokolade- og karamellsaus neste gang.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Nå står min til avkjøling. Den ferdige, avkjølte Center- og fløteblandingen så HELT ut som Smilsaus og hadde samme konsistens. Browniesen var omtrent flytende etter 45 minutter i ovnen, men litt mørk oppå så jeg turte ikke steke den lenger. Nå er den fastere siden den er kaldere, håper den i hvert fall holder sammen. :)


#9

Acsa sa for siden:

Det funker helt fint med vanlig Freia karamellsaus. :)


#10

Elisabet sa for siden:

Puh. Fant oppskrivten jeg lette etter. Nemlig Acsa sine brownies. :D


#11

Acsa sa for siden:

Bra! :) Jeg har redigert den i bloggen til karamellsaus siden smilsaus ikke finnes lenger, og karamellsaus blir (minst) like bra.


#12

celebelen sa for siden:

Den ser jo ut til å være enda farligere enn før... Er det noen sjanse for at den kanskje dukker opp ved en passende anledning om ikke så altfor lenge?? :blafre:


#13

Salt sa for siden:

Sist brukte jeg sånne karamell-fudge-puter som man får i smågodthylla i småbiter i tillegg til sjokoladen, i stedet for saus. Det ble helt himmelsk!


#14

Tangina sa for siden:

Det høres lurt ut - jeg var nemlig ikke helt fornøyd med å bruke karamellsaus i stedet for smilsaus og har eksperimentert med blanding av smeltet smil og karamellsaus. Neste gang blir det fudge.


#15

mina sa for siden:

Ojoj, det hørtes fantastisk ut! :hyper:


#16

Elisabet sa for siden:

Hakker du de også bare i biter som sjokoladen og legger oppå istedenfor sausen? Smelter de? Høres veldig godt ut. :nam:


#17

Acsa sa for siden:

Ja, hvis du kjapper deg inn på festen på FB og krysser "attending" så jeg slutter å vurdere å avlyse hele greia, så skal jeg se hva jeg kan klare! :blunke:


#18

celebelen sa for siden:

:eek: iler


#19

Salt sa for siden:

Jepp! :jupp: De smelter ikke helt, men blir deilig myke.. :nam:


#20

gnuri sa for siden:

Denne lagde jeg i går, og du hildrande du den var god :nam:
Tusen takk for fantastisk oppskrift :klemmer:


#21

Elisabet sa for siden:

Jeg lagte også den i går, men jeg fikk stekt min 5 minutter for lenge. Det var ikke lurt. Det ble cookies isteden for brownies. :sparke:


#22

Huldra sa for siden:

Hvilken størrelse på forma?


#23

Dragen sa for siden:

Jeg doblet grunnoppskriften, lot være å ha på noe fyll, og fikk en gedigen brownie i langpanne. Den ble veldig god.


#24

Guttemammis sa for siden:

Er det en sånn liten langpanne/ildfastform man skal bruke?


#25

Acsa sa for siden:

Ta grunnoppskriften 1,5 ganger, så passer den fint i en vanlig langpanne.


#26

Elisabet sa for siden:

Kanskje det er derfor min ble hard da, for jeg tok bare vanlig porsjon i stor langpanne. Kanskje ikke bare at den stekte 5 minutter for lenge sin skyld at den ble hard. :sparke:


#27

Acsa sa for siden:

Tja, jeg bruker ofte grunnoppskriften i langpanne, men den skal altså IKKE bli tørr på prøvepinne. Det er det altfor mye sukker i den til at den tåler. Når jeg bruker halvannen så risikerer jeg at det bobler litt over formen.


#28

Guttemammis sa for siden:

Dette var ikke kaken for meg :(
Den rant over kanten og det som la seg rundt ble hardt som stein.
Og jeg som elsker brownies...
Synes ikke noe særlig om smaken, heller ikke det syke barnet jeg er hjemme med :sorry:


#29

Tangina sa for siden:

Jeg lager vanlig porsjon i langpanne, og den blir seig og fin når jeg steker den en halv time.


#30

Salt sa for siden:

:dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.