Jeg ser at de aller fleste mener at de tjener for lite i forhold til utdannelse, ansvar etc.
Hva er det som bør være bestemmende for hvor mye lønn en person får og hva er "rettferdig" lønn? Nå tenker jeg først og fremst i det offentlige.
Har egentlig ikke peiling.
Altså, da jeg var nyutdannet ingeniør startet jeg på 200.000. Det er jo for lite til å kunne kjøpe en leilighet av, i tillegg til at jeg hadde et studielån som var større enn årsintekten.
Hva er det som er en grei lønn for en sykepleier/barnevernspedagog/ingeniør i det offentlige?
En "ingeniør" i det offentlige, dekker jo veldig mye forskjellig da: ingeniør, avdelingsingeniør, overingeniør, senioringeniør og hva det nå heter alt sammen. Det kan være ganske mange hundre tusen som skiller en fersk ingeniør fra en snart pensjonert senioringeniør, så jeg synes det er vanskelig å svare fornuftig på spørsmålet ditt.
Jeg tror en nyutdannet sosionom eller barnevernspedagog tjener en del mindre enn det. Rundt 310 000, tror jeg.
Jeg har ikke stort mer som sosionom med full ansiennitet (så lenge jobben min ikke vil betale for videreutdanningen jeg har tatt).
Nå snakker du om tre forskjellige grupper her. Ingeniørene pleier å være de som vet best hva de har krav på. De har sine kvartiler å forholde seg til. Spør Tekna.
Eller så finner man noen som ikke er kompetente nok, og ansetter dem i stedet for folk som har utdanning og erfaring i jobben. Ikke-kompetente er så mye billigere. Men det er vel kanskje en annen diskusjon.
Nei, strengt tatt er det ansettelsespolitikken. Men begynner man å lete etter årsaken til at ting og tang ikke fungerer så ender man som regel opp med å finne en eller annen idddiot som ikke har filla peiling men som har sjarmert seg til for mye ansvar. :nemlig: