Denne oppskriften fant jeg inne på lavkarbo.no, prøvde den nettopp ut og den er helt genial! Det smaker jo litt av nøtter, men mer som et nøttebrød. Smaker overhodet ikke egg, og det er fryktelig godt med smør og ost på. For de som har smakt Nille sine nutty cheese-muffins, dette smakte ganske likt og tar mye kortere tid å lage. Jeg maler hele mandelposen om gangen og har det i en boks i kjøleskapet. Veldig greit om man har glemt å kjøpe brød og må ha noe der og da, dessuten er det ikke noen skumle ingredienser i dette her.
De kan forresten brukes som burgerbrød også, om man lager dem tykke. Jeg laget brødet ca. 3 cm tykt, og kunne fint dele det i to på langs.
1 dl malte mandler
25 gram smeltet smør
1 egg
Litt salt
Jeg brukte også en ss med Fiberhusk i røren, vet ikke hvordan det blir uten det, men folk har jo skrytt av oppskriften uten, så.
Bland alt godt sammen og bre røren utover et bakepapir, klipp det til så det passer på en tallerken. Bre røren så tynt du vil, jeg hadde den litt tykk. Det blir en stor "skive" som du kan dele opp i mindre deler etterpå.
Nukes i mikroen i 2 minutter. La det avkjøle litt, og server med godt pålegg.
Jeg kjører dem i food processor, så det blir til mel, men litt konsistens er det jo. Man må nok like nøtter for å like dette her altså, men det smakte ikke utpreget nøttesmak. Med smør og pålegg på ble det som brød, og jeg kan tenke meg det går an å lage en søt variant som blir kake. Med feks. søtstoff og hakket sjokolade i, eller noe.
Jeg syntes hvertfall dette ble skikkelig snadder, og jeg skal bruke det som hamburgerbrød også. :)
Ja, det kan sikkert bli kjempegodt. Nøttebunn på 2 minutter, det er jo genialt! Men med salt ble det ikke kakete, synes jeg. Mer som nøtte/helkornbrød.
Nå vet jeg jo ikke om det blir like godt uten Fiberhusk da, folkens. Men det er ikke det i den opprinnelige oppskriften, og den fikk mye skryt inne på lavkarboforumet. Jeg var skeptisk selv, men pga. skrytet måtte jeg prøve, og det smakte jo godt.
Jeg skal prøve uten Fiberhusk senere i dag.
Jeg skulle kanskje skrevet at dette stekes i mikroen? Jeg gikk ut fra at alle forstod det når jeg skrev "nukes", men har rettet litt på det nå, sånn i tilfelle.
Mitt ble tørt og fint, men mulig det var pga. Fiberhusken? Bruker du det? Den funker jo litt som mel. Men det er litt vått pga. smøret, tror jeg, det skal trekke inn i brødet mens det avkjøles, leste jeg i oppskriften. Her er den originale.
Ja jeg hadde i fiberhusk. Ett minutt ekstra gjorde susen...-skal snart smake på det :)
Lurer forresten på om Nestagel gjør samme nytten som fiberhusk ? Jeg er snart fri for fiberhusk, men har en hel boks nestagel....
Så flott. :D Ja, jeg tror nok Nestargel også kan gjøre susen. Prøv, dette er jo en genial oppskrift å eksperimentere med, det er liksom ikke så dyrt å mislykkes, hehe.
Men du, Iset- du har ikke lavkarbooppskrift på noe julebakstaktig som smaker godt ? Har prøvd etpar oppskrifter på lavkarbo på kjeks, og det har vært så som så.....
Å, takk! Denne må jeg lagre og prøve! Har nemlig savnet et hamburgerbrød. :jupp:
I skrivende stund har jeg brett nr to i ovnen med Ziggys polarbrød, de er og supregode og kan også brukes som hamburgerbrød. Har ikke prøvd det, bruker de mer til smørbrød. Men disse nøttebrødene blir nok litt grovere, så tenker jeg prøver det!
Har du sett oppskriften på oopsie-hamburgerbrød som Iset har lagt ut ? De er supergode :nam:Jeg har laget de mange gang, og synes faktsik de er bedre enn vanlige hamburgerbrød...:riktig:
Alexy sa:
Å, takk! Denne må jeg lagre og prøve! Har nemlig savnet et hamburgerbrød. :jupp:
I skrivende stund har jeg brett nr to i ovnen med Ziggys polarbrød, de er og supregode og kan også brukes som hamburgerbrød. Har ikke prøvd det, bruker de mer til smørbrød. Men disse nøttebrødene blir nok litt grovere, så tenker jeg prøver det!
Jeg kan virkelig anbefale denne sjokoladekaken, Gnuri. Og ostekake er genialt på lavkarbo. Du bare lager den med nøttebunn, og bruker creme fraiche i stedetfor lettrømme, samt Confecta lett-gelé (lime er god) og evt. litt søtstoff. Jeg laget sistnevnte til et selskap en gang, og alle skrøt hemningsløst og skulle ha oppskriften.
Mikro må man ha. :nemlig: Men du kan jo teste brødet først, er jo ikke sikkert du liker det. Og så leste jeg om noen som laget det som muffins, i ovnen. Skal finne tråden der hun skrev det.
Jeg hadde planer om å teste det nå. Men vi er hos foreldrene mine. de har alle ingr, men ingen dings å male mandler med. Mandelkvernen er ødelagt og jeg fikk ikkke lov å bruke stavmikseren. :sur:
Moren min synes at mandler setter seg fast i food processoren og hun påstod at stavmikseren ikke tåler sånt. Men jeg fikk til slutt bruke hurtigmikseren på Kenwooden. :dåne:
Brød er inntatt. Meget godt. Laget dobbel porsjon. Mora mi dånte over alt fettet :roll: men sa det var kjempegodt og ba om oppskriften. Jeg likte det godt og den kresne mannen min likte det godt. Med smør og ost på. :)
Hadde du Fiberhusk i? Jeg laget det med Fiberhusk OG litt glutenmel (hvetegluten, null karber tror jeg) i går, det ble enda mer brødaktig, men måtte da stekes et minutt lenger.
Haha, mora mi dåner også av fett. Jeg har omtrent holdt lange foredrag for henne, for hun er virkelig en person som burde hatt i seg mer fett, men hun er vegetarianer og har fettangst så det holder. Jaja.
Jeg har bare prøvd det i mikroen, men det er jo bare å teste.
Det er bare 1 brød ja, 1 flatt rundstykke, liksom. For småspiste meg er det hvertfall 2 måltider.
Nam!! Endelig! Jeg er ny på lavkarbo (6.dagen) så dette var kjærkomment!
Jeg lagde 2 nøttepannekaker (det ble litt pannekakeaktig) og 1 mettet veldig!
Har likevel smakt litt på nummer 2 nå, 3 timer etter første - fordi det var så godt, men er skikkelig mett ennå.
Lagde i mikro og later som alle næringsstoffene er intakt, det var jo ultralettvint!
Brukte forresten cashewnøtter i, det var helt nydelig.
Det kan godt hende, jeg husker ikke hvordan det så ut den gangen jeg prøvde uten Fiberhusk men det smakte bedre MED Fiberhusken i. Bedre konsistens også. Jeg kjøper det på Ultra eller helsekost, de har det i de fleste butikker med godt utvalg i glutenfritt og lignende. Koster litt, men varer lenge.
Nå lagde jeg nøttebrødet (dobbel oppskrift) i en form i stekeovnern. Hadde ikke bakepapir, det hadde sikkert vært like greit. 240 grader i 5 minutter. Perfekt konsistens, og heelt nydelig! Dette er redningen for meg som ikke er så keen på pølser og rømme til frokost/lunsj.
Kjempegodt med chilimajones, servelat og agurk på idag! Bedre enn brød!
Utrolig mettende!
Nei, som jeg skrev i hovedinnlegget så fant jeg den på lavkarbo.no, det ligger utrolig mange gode oppskrifter der og jeg prøver dem ut med jevne mellomrom. Dette er det beste ordentlige brødet jeg vet om innenfor lavkarbosjangeren, og disse er fantastisk gode! Nesten som ordentlige pizzasnurrer. :sikle:
Ja, de er ikke mine favoritter heller, de smaker som små omeletter synes jeg. Oopsies er bedre men helst bare de søte variantene da, med krem inni. Blir som vannbakkels.
Aha, de har jeg lest så mye om. Da lager jeg ikke dem. :hehehe:
Lagde noe lignende i helgen, til tacoen vår.
Det var vel noe sånt som 4 egg, 4 ss cottage cheese, 1 ss havregryn, salt...
Helt greit, men smakte som omelett. Begynner å bli litt eggekvalm selv.
Men nøttebrødene elsker jeg jo! Så ser jeg plutselig at cashewnøttene har hele 18 g karbos/100 g! Jeg har tydeligvis ikke gjort leksa mi. Har spist veldig mye nøttebrød....(1-2 om dagen). :eek:
Det andre nøttebrødet ditt, Iset, hvor stort blir det?
De med soyaprotein, kli osv.
Isetbrødet? Eller Karinbrødet? Sistnevnte er det beste innen lavkarbo, synes jeg, det smaker nærmest grovbrød. Det blir et vanlig brød, litt flatere om man bruker normalt lang brødform. Jeg bruker en brødform som er litt mindre, krydderkakeform eller noe sånt, da blir brødet litt høyere. Men det er ikke soyaprotein i det da, det er nøtter, frø, kli, glutenmel, fiberhusk osv.
Nøttesmaken er fremtredende ja. Jeg kjente ikke eggesmak i det hele tatt. Mulig det går an å lage disse som søte nøttekakebunner.
Jeg går ut fra at de kan lages kvelden før ja, men la det ligge i kjøleskapet. :)
Er det noe jeg kan gjøre for å unngå at nøttebrødet smaker som omelett med mandelsmak? Det er jo en fantastisk lettvint ting å lage, men jeg synes det smaker så urk at jeg nesten ikke får det i meg. Sorry, Iset. :sorry:
Divine, du trenger ikke å beklage til meg. :knegg: Det er ikke jeg som har diktet oppskriften. Jeg synes forresten ikke det smaker omelett/egg overhodet, men det smaker litt mandler ja. Jeg liker den smaken da, men som Dragen sier så kan du jo salte det mer, evt. ha i litt annet krydder. Muskat er faktisk godt i brød. Og prøvd evt. med andre nøtter. Har du forresten prøvd å bake Nannahs knekkebrød? De er ganske gode.
Jeg har ikke prøvd å bake noe som helst lavkarbo, og ble litt sånn "ja, skal alt smake som dette nøttebrødet, så kan det være det samme". Gir opp litt lett, kanskje? :knegg:
Du finner nok ikke noe som smaker helt likt brød altså, that road is closed. :mumle:
Men jeg synes dette brødet nesten fortjener å bli sammenlignet med et vanlig grovbrød. Ikke helt, men nesten. Jeg liker det, men jeg hadde jo ikke blitt direkte sur om man plutselig fant ut at vanlig grovt brød var karbofritt. :knegg:
Og nutty cheese-muffinsene er veldig gode om du lager dem store i amerikanske muffinsformer og deler hver muffin i 3 slik at du får 3 sånne tynne "spiralloff-skiver" som du har masse, masse godt pålegg på. Jeg blir litt fort lei, men da bytter jeg dem ut med noe annet, og etter en uke eller to er jeg klar for dem igjen, hehe.
Jeg "har tillatelse" til å spise litt av det Omega 3-brødet eller Ferdon-brødet, så jeg skal nå få dekt brødbehovet mitt hvis det blir for ille. Det trenger ikke smake brød som sådan, bare jeg har noe jeg kan spise med pålegg på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.