Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker/muffins uten egg og melk?

#1

Ina sa for siden:

Vi skal feire barnebursdag, og fikk akkurat vite at en av klassekompisene er allergisk mot egg og melk. Noen som har gode oppskrifter på (sjokolade?)kake og muffins?


#2

m^2 sa for siden:

dagensmuffin.se kanskje?
Uten melk og gluten hadde jeg hatt flere forslag, men uten egg sliter jeg... (egge-erstatning kanskje?)


#3

Shamu sa for siden:

Vi lager masse kaker uten melk, egg og soya.
Det er egentlig veldig enkelt,
Erstatt all melk med rismelk eller havremelk, erstatt smør med "Soft light" uten melk (blå boks) og erstatt egg med eggeerstatning.
Eggepulveret fungerer fantastisk bra til matlaging og det smaker akkurat det samme. Vi har til og med laget vaffelkaker og pannekaker med dette pulveret.

Vil du ha en enkel kake kan du kjøre Toro sin sjokoladelangpannekake. Den er uten melk og egg.
Glasuren lager du med melis, blått smør, bakekakao og en liten dæsj kald kaffe. Smaker himmelsk og alle kan spise den. :)


#4

Ina sa for siden:

Tusen takk! Får jeg tak i eggeerstatning på vanlige dagligvarebutikker?


#5

Shamu sa for siden:

Det vet jeg ikke, vi har kjøpt på Ultra.
Enkelte andre kjeder begynner å få bedre allergiutvalg også nå, som Ica.
Utover det er jeg usikker på hvem som fører det.


#6

Ina sa for siden:

Har Ultra her i byen, så da finner jeg det sikkert.


#7

Shamu sa for siden:

Ultra har alt. :jupp:


#8

trøtt sa for siden:

Toro sin er det egg i, men den er gluten og melkefri. Møllerens kakemons sjokoladekake i stor pakke er uten egg og melk. Møllerens kakemons muffinsblanding i stor pakke er også egg og melkefri. Viktig at du kjøper de store pakkene, de myke posene. Kakeblanding i eskene er tilsatt egg.


#9

Shamu sa for siden:

Jeg trodde faktisk den også var uten egg... må sjekke.
Men det kan hende jeg blander merkene nå.


#10

Carpe Diem sa for siden:

Møllerens er uten egg og melk, ja...Ikke Toro´s ;)


#11

veobra sa for siden:

Møllerens er godt. Jeg bakte muffins etter en oppskrift jeg fant, var i samme situasjon som deg. De ble ikke gode, for å si det sånn. :nope:


#12

Ina sa for siden:

Jeg tenkte satse på rismelk, eggeerstatning og "blåsmør" som Shamu foreslo, men kanskje jeg skal gå for Møllerens likevel da, får se hva jeg finner på Ultra.

Takk for alle gode tips!


#13

Morild sa for siden:

Naturterapeuten min sa at jeg kunne la et teskje linfrø stå i ca 0,5 dl vann over natten, så kunne jeg bruke det som erstatning for egg. Sil bort frøene ved finbakst. Det dannes slim rundt linfrøene som kan brukes isteden for egg. Har ikke prøvd selv enda. Jeg synes nemlig at eggeerstatningen er fæl....


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Skal du ha ei sjokoladekake så gå inn på detsoteliv.no og søk på crazy. Den kaka er uten egg og melk og smaker kjempegodt.

Muffins kan du lage slik som dette

4 dl mjøl
3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl vatn
1/2 dl flytande margarin ( blått smør, kan muligens erstatte det med olje )

Bland det tørre og tilsett vatn og margarin. Fordel røra i 16 former og steik i 8-10 min ved 225 grader.

For lyse muffins, kutt ut kakaoen og tilsett litt meir mjøl.


#15

Morild sa for siden:

Har du ikke glemt mel?


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Ein smule groggy på morgonen så mjøl blei til melk. :knegg: Har retta det opp igjen no. Takk for at du passer på.


#17

Morild sa for siden:

Takk for oppskrift :D Spørs om det ikke blir speltmuffins på denne oppskrifta i dag :D
Jeg kan nemlig ikke ha hvete, egg, melk, sukker etc


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Såpass. Då er det litt meir utfordring med ein gong.


#19

Shamu sa for siden:

Jeg var kjempeskeptisk til eggeerstatningen, men faktisk så syns ungene pannekaker på eggeerstatning og havremelk er bedre enn pannekaker på h-melk og vanlige egg. Så helt ille kan det ikke være. ;)


#20

ingling sa for siden:

Samme her! Det blir interessante oppskrifter av og til, men det funker overraskende godt med litt trening. :-) Skjønner ikke helt motviljen mot eggerstatning som ble nevnt over, den smaker da ikke noe? Funker for meg i hvert fall! :-)


#21

Morild sa for siden:

Jeg brukte sånn pakke med Bokhvetepannekaker. Kan jo vøre dem i seg selv som smakte crap dagen etter..... Skal gi eggerstatningen en sjangse til..... :jupp:


#22

ingling sa for siden:

Huff ja, de er ikke alltid like gode - og definitivt ferskvare! Jeg har prøvd å lage vafler av den miksen, brukt havremelk og tilsatt litt kanel og kardemomme og sånt. Det hjelper! Ellers lager jeg stort sett vafler av havregryn, havre-/rismelk, eggerstatning, vaniljepulver, kanel og kardemomme. Enkelt og godt!


#23

Morild sa for siden:

Bruker mye spelt jeg, da det er bare hvete og rug jeg ikke kan ha. Men, måtte prøve denne pakken siden den stod i skapet :knegg:

Liker best å lage ting fra bunnen av så jeg vet hva som er oppi :)


#24

ingling sa for siden:

Samme her, spelt funker, hvete og rug gjør ikke. Helt enig i at det er best og tryggest å lage fra bunnen, jeg gjør stort sett alltid det nå, men i starten (og fordi jeg var glutenfri en periode) måtte jeg teste ut både det ene og det andre. :)


#25

Ina sa for siden:

Da har jeg bakt muffins, og de ble ikke så verst. Håper gjesten liker de også. Takk for hjelpa alle sammen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.