Mannen kom hjem fra jakt i natt, og nå henger det en hjort ute i garasjen vår :glis: Det er første storviltet her i huset, så nå tar jeg med glede i mot oppskrifter på hjortekjøtt, og tips om hva vi bør bruke de ulike delene av dyret til.
Mannen min jakter rådyr, så har en del kjøtt i fryseren av det.
Jeg vil bare anbefale deg at dere beiner ut stekene. Da tar de mindre plass i fryseren, og er lettere å bruke syns jeg.
Og så bruker vi å lage en del kjøttdeig også, fordi det er så mye lettere å få brukt i det daglige.
Da er det veldig greit å blande ut med litt svinefett som man kan male sammen med kjøttet så det ikke blir så tørt.
Standard viltmiddag her i huset er stykker av rådyr, enten indre eller ytrefilet, soppstuing, mandelpotet og asparges.
Rent viltkjøtt er jo det beste om man liker viltsmaken. Selv spiser jeg faktisk mer av tilbehøret. :flau:
Soppstuingen lager jeg ved at jeg surrer ganske mye løk vel og lenge på svak varme til den nærmest smelter. Deretter surrer jeg masse sopp til den er godt stekt. Med salt og masse pepper. Hell fløte og gjerne stekesaft fra kjøttet over og krydre til. Voila!
Viltkjøtt kan brukes til det meste som du kan bruke annet kjøtt til. Du kan lage suppe, gryte, taco, biffsnadder, stek, biff osv av det. Vi spiser mye rådyr og hjort.
Vi har 50 kg hjort i fryseren vi. Har ikke laget noe særlig av det enda (har 30 kg rent kjøtt og 20 kg kjøttdeig). Det jeg ble tipset om på julebordet på lørdag var å blande 50/50 vanlig kjøttdeig og hjortekjøttdeig da hjort er et meget magert kjøtt.
Ellers kan jeg anbefale rødvinsmarinert hjortestek/biffer m/timiansaus og stekte grønnsaker :nam:
Å... :hjerter: Jeg er vokst opp med hjort, elg og diverse dyr fra pappas årlige jaktsesonger.
aner ikke hvordan han tilbereder det, men vi spiser det som stek i ovnen med poteter, masse hodekål, gulrøtter og rosenkål. En hjemmelaget god fløtesaus samt tyttebærsyltetøy er ett must.
Jeg ville ikke ødelagt hjortekjøttdeigen ved å blande den med okse. :grøsser: Da er det mye bedre å bruke mer fett om man syns det er for magert. Stek i mer fett, bruk fløte hvis man lager hjortekaker osv.
Gratulerer! Fint at du endelig får bryne deg på storvilt!
I stedet for å bruke ryggen som sadel eller koteletter kan en vel ta ut ytre og indrefiletene? Eller er jeg helt på bærtur? Jeg har ikke kjøtteksperten hjemme så jeg kan ikke spørre ham ;)
Lykke til med hjorten! Du får ringe mannen hvis du lurer på noe!
Da er det bedre å blande inn bare svinefett tror jeg. Mye smak som forsvinner om man blander inn så mye kjøttdeig. Men for de som syns vilt smaker litt stramt er det jo et godt alternativ.
Broren min bruker en oppskrift med 800g vilt og 200g svinefett når han lager elgkarbonader. De blir saftige og gode, og smaker fortsatt elg.
Det ble 3 pakker kjøttdeig (av diverse små kjøttbiter som var for små til å bli noe annet), 2 hele lår, 2 pakker grytekjøtt (av bogene), 2 pakker ytrefilet og 2 indrefilet som er speket og henger til tørk. Har tro på at dette blir gode middager. Namnam.
Jeg er ikke så glad i kjøttdeig av hjort. Ellers er jeg veldig glad i kjøttet.
Jeg har rotet bort den beste oppskriften på hortegryte, men denne oppskriften er også god: www.matoppskrift.no/sider/oppskrift9972.asp
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.