Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anis-kringler

#1

TheVoice sa for siden:

Fra min barndom kan jeg huske førjulstid med nystekte aniskringler, varm kakao og nam nam nam :-)

Men dette var stemoren min som bakte, og hun er ute av bildet :rolleyes:

Er det noen som har en oppskrift mon tro? En som er bombesikker og supergod? :jupp:



#3

TheVoice sa for siden:

Tuuuuuusen takk, Veronal :blomst:

Tror jeg må sette deig med en gang :lykkelig:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg får verken frem bilde eller oppskrift, bare listen over nickene og det første innlegget til Maxi. Er jeg blind? leser en gang til


#5

TheVoice sa for siden:

Hm, nei jeg ser ikke :flau:

Men da skjønner jeg at maximilia kan hjelpe meg :jippi:

Maximilia??? :blafre:


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror det er et bilde med oppskriften på, som jeg har slettet fra vedleggene mine. Skal se i kveld. :) Oppskriften har jeg uansett. Hvis du søker litt så tror jeg at jeg har lagt den ut som vanlig tekst også.



#8

TheVoice sa for siden:

Tuuuuuusen takk :blomst: :blomst:

Jeg sier i fra om jeg fant

søker


#9

TheVoice sa for siden:

Aniskringler er det deiligste som finns :hjerter:

På "jul igjen" på stiklestad selger de varme sånne rett fra steinovnen i et gammelt hus på museumet.... Det dufter så herlig :hjerter: Men jeg tåler ikke melk så jeg har ikke turt å kjøpe der. Men barna elsker dem :hjerter:

Nå har jeg vært opptatt student (og dårlig førjulsbaker) i mange år, men i år i år... da skal det bli andre boller - nemlig aniskringler :glis:

YAMIIIII!


#10

Arktis sa for siden:

Ååååå det er det lenge siden jeg har laga, det er kjempegodt. Tror jeg må løpe å sette en deig nå med en gang:-) Kan jo ta med på jobb i ettermiddag :)


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget Maxi-kringler siden jeg fikk oppskrifen av henne for to eller tre år siden. Nam! De er utrolig gode, men jeg bruker enda mer anis enn henne.

Det eneste jeg aldri har skjønt helt er hvordan de skal knyttes sammen. :blond: Jeg har prøvd ulike varianter. Ligner dine på de på sidene på Det Søte Liv, Max? Jeg ser ikke helt hva de har gjort der heller. Jaja, de smaker nå likt uansett.


#12

Hyacinth sa for siden:

Hm. Jeg bruker malt anis. I denne oppskiften står det at man ikke skla bruke det.


#13

Guttemammis sa for siden:

Smaker ikke anis lakris?
[font=Comic Sans MS][/font]


#14

Hyacinth sa for siden:

Jo. Det er det som gjør dem så ufattelig deilige.


#15

Guttemammis sa for siden:

Hmmm:vetikke: jeg elsker gjærbakst, men klarer ikke å se for meg lakrissmak på boller/kringler.
Kanskje jeg skal teste ut dette da?:D


#16

Hyacinth sa for siden:

Jepp, det må du! :D

Jeg får ikke nok anis og bruker kanskje en ss eller to...


#17

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker alltid malt anis. Liker ikke de harde kornene. Og mine ser litt annerledes ut enn de på det søte liv, jeg lager dem i helt tradisjonell kringleform. Finner ikke oppskriften på pc-en her, men den er vel ganske lik den på det søte liv bortsett fra hel/malt anis. Jeg pensler ikke mine. Merkelig at jeg ikke kan finne det bildet med oppskrift som jeg lagde til julekalenderen i fjor da.


#18

amylin sa for siden:

Å, ja, aniskringler. Første gang i fjor jeg smakte og lagde aniskringler, men det ble godt mottatt. Takk for påminnelsen. Tror jammen jeg skal lage aniskringler i helgen.


#19

mkj sa for siden:

Er dette godt altså? Der hvor jeg kommer fra kaller vi dette for lauper mener jeg å huske, men har bare smat butikkvarianten, og det var litt tørt, samt noe med de aniskornene som ikke var bra.

Kanskje jeg må prøve å bake?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.