Nessie sa for siden:
Tynnribbe?
Familieribbe?
Fersk?
Frossen?
:confused:
Evt hvorfor? :D
Poll kommer. :nemlig:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Nessie sa for siden:
Tynnribbe?
Familieribbe?
Fersk?
Frossen?
:confused:
Evt hvorfor? :D
Poll kommer. :nemlig:
kokosbolle sa for siden:
Stemte annet, for om jeg skulle velge ville jeg valgt noe helt annet enn ribbe, nemlig pinnekjøtt. :glis: Jeg er ikke overbegeistret for ribbe.
allium sa for siden:
Familieribbe, for jeg steker alltid altfor mye og bruker resten til pålegg, og da foretrekker jeg kotelettkammen. Er ikke noe glad i synlig fett på kjøtt.
Nessie sa for siden:
Vi bruker i grunn familieribbe (synes det er mest mat på den?) og fersk.
Men så er det litt vanskelig med fersk, for den kan jo ikke kjøpes lang tid i forveien? Da må man jo evt fryse den, og da kan man kanskje like gjerne kjøpe frossen? :vetikke:
:undrer:
Crimina sa for siden:
Fersk familieribbe kjøper jeg. De få gangene jeg tilbereder det. Som regel en gang i løpet av jula.
Nessie sa for siden:
:fnise:
Da kan du jo lage en: "hva spiser du til julemiddag" tråd. :knegg:
kokosbolle sa for siden:
Joda :knegg:
Nessie sa for siden:
Evt, hva skulle du ØNSKE du spiste til julemiddagen. ;)
Angelique sa for siden:
Tynnribbe som er fersk. Ikke frosset.
Men, jeg liker ikke ribbe , spiser pinnekjøtt.
De andre her i huset liker den ribben jeg lager, og det er altså tynnribbe.
Nessie sa for siden:
Men når den er fersk, kjøper dere den et par dager før julaften da eller?
allium sa for siden:
Ja, den holder seg noen dager. Jeg pleier å kjøpe så tidlig som mulig, for jeg glemmer ikke det året da alt var utsolgt.
Mauser sa for siden:
Marry me!Nessie sa for siden:
Jeg er heller ikke ribbedame, i grunn ikke pinnekjøtt heller. Mest svinestek. :nam:
Men ribbe er ok liksom, og mannen liker det. Men mulig det blir 1. eller 2. juledagmat i år. :jupp:
kokosbolle sa for siden:
Of course! Bigami er lov i Norge, non?
kokosbolle sa for siden:
Og jeg har laget en ny tråd med poll over hva dere helst ville spist på julaften.
Nessie sa for siden:
Uten stek som alternativ. :skuffet:
carmenzita sa for siden:
Kjøpte fersk familieribbe,men nå er den jo frossen.
Velger familieribbe da det er mer kjøtt på den.....jeg er den som alltid sitter igjen og spiser fordi jeg rensker ribba for fett.
Hulda sa for siden:
Familieribbe, fersk eller frosset. Spelar ingen roll. :D
Filifjonka sa for siden:
Fersk familieribbe med mest mulig kjøtt. Tynnribba er jo mest fett og den delen er ikke så populær her i huset.
Inagh sa for siden:
Fersk ribbe - vi kjøper i Sverige, så hva den heter, vet jeg ikke. Den har mer kjøtt enn fett og vi krydrer selv.
Kate sa for siden:
Pappas ribbe. :nemlig:
Robyn sa for siden:
Fersk tynnribbe. Krydres og ligger et par dager i kjøleskap.
Men i år skal vi for første gang ha pinnekjøtt på julaften, gleder meg! :D
Blir allikevel å lage ribbe, julepølse og medisterkaker for guttene liker ikke pinnekjøtt.
Så her blir det faktisk full pakke i år.
Camomilla sa for siden:
Fersk tynnribbe. Skal ha på søndag og kjøpte i dag. Gleder meg til søndagsmiddagen :ja:
MissS sa for siden:
Fersk eller frossen tynnribbe. :nam:
polarjenta sa for siden:
Jeg har fått beskjed om å kjøpe tynnribbe.
Honda sa for siden:
ingen :fnis:
Liker ikke ribbe
Albertine sa for siden:
Det er først i de siste årene at jeg har kjøpt ribbe, og da startet jeg min karriere med fersk familieribbe. Etterhvert ble jeg lei av at tynnribbedelen ble ferdig før kotelettkammen, og begynte å steke hver del for seg. Myyye bedre.
Kirsebær sa for siden:
Fersk tynnribbe. :nemlig:
Isolde sa for siden:
Har vel brukt frossen tynnribbe.
Men velger ingen av delene. Liker ikke ribbe. Pinnekjøtt derimot :sikle:
safran sa for siden:
Fersk familieribbe med masse kjøtt. Namnam.
Slettet bruker sa for siden:
Tynnribbe. Jeg liker best nakkekoteletter når jeg skal ha koteletter så på ribba spiser vi bare ribba. Jeg glemte å krysse av for fersk, men den skal være fersk ja. :nemlig:
Mrs. Longbottom sa for siden:
jupp, det gjør vi og. ellers blir jo kotelettkammen helt knuska tørr. Det er også skikkelig godt meg langtidsstekt ribbe, på 100 grader i ca 12 timer.
LittLemen sa for siden:
Fersk tynnribbe :riktig:
Fersk for da er den garantert fra i år, tynn for da er det lettere å steke den jevnt og jeg har ikke behov for koteletter på ribba :niks:
Bomull sa for siden:
Fersk familieribbe.
Strå sa for siden:
Lammeribbe - og det er IKKE pinnekjøtt. Den sto ikke som alternativ, så jeg krysset for annet
Frøy sa for siden:
Jeg debuterer som ribbesteker i år og har for anledningen kjøpt ferdig krydret tynnribbe på rema og frossen familieribbe. I går var det fersk tynnribbe som ble testet og det var meget vellykket, så nå har jeg en tynnribbe og en familieribbe i frysen så får vi se hva som er best.
Che sa for siden:
Fersk tynnribbe.
Hvorfor? jo, for at mamma har sagt at den er best. lydig
Gaia sa for siden:
Fersk tynnribbe, fordi den er enklest å få saftig. Jeg syns sprø svor er et must, og det er vanskligere å få svoren sprø på ribbe som har vært frosset. Jeg testet ut Hellstrøm sin oppskrift i går, og da ble ribba helt perfekt! Det finnes mer avanserte varianter av denne, men jeg syns det er mer enn nok smak i denne oppskriften.
Ullvott sa for siden:
Husker ikke jeg. Må spørre moren min hvert år. Det er i alle fall en variant uten så mye fett på. Fettet er ikke mat i vår husholdning, kun det rene kjøttet og svoren.
Storm sa for siden:
Kjøper alltid familieribbe, for både mannen og jeg liker best den magre svinekammen. Kjøper fersk og fryser den.
itherska sa for siden:
Jeg kjøper fersk tynnribbe som jeg krydrer og fryser ned. Når jeg da tar den opp fire dager før julaften krydrer jeg den to tre ganger om dagen. Det blir veldig bra!
Strå sa for siden:
Er det lov i Norge? Trodde kanibalisme var forbudt :confused:
Fadese sa for siden:
Vi kjøper fersk ribbe, og jeg tror kanskje det er tynnribbe. Men jeg er ikke helt sikker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.