Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva ville du helst spist på julaften?

Hva ville du helst spist på julaften?

  • Ribbe
    49 stemmer
  • Pinnekjøtt
    83 stemmer
  • Kalkun
    26 stemmer
  • Juletorsk
    1 stemmer
  • Lutefisk
    5 stemmer
  • Andebryst
    2 stemmer
  • Grandiosa
    1 stemmer
  • Annet
    14 stemmer
  • Surstek
    2 stemmer
#1

kokosbolle sa for siden:

Den måtte jo komme. Nå håper jeg bare at jeg klarer å finne på nok alternativer.

Spørsmålet er altså hva du helst ville spist på julaften. :nemlig:

Poll kommer.


#2

Nessie sa for siden:

Skinkestek så klart! :nam:
Det er jeg oppvokst med.

[url="http://www.nrk.no/contentfile/file/1.4324987!img4324966.jpg"][/url]


#3

Guava sa for siden:

Jeg ville helst spist Andebryst.
Vi bruker å ha pinnekjøtt og det er også veldig godt.


#4

kokosbolle sa for siden:

Ahh, jeg visste det måtte komme noen sånne åpenbare alternativer som jeg ikke hadde tenkt på.


#5

cilen sa for siden:

Annet.

Er vegitarianer så jeg lager noe som passer til tilehøret bare.


#6

Mauser sa for siden:

Pinnekjøtt med øl og akevitt. Blir ikke jul uten pinnekjøtt.

Kalkun og svineribbe (urk) i romjula. Svinesteik er forresten bedre enn ribbe.


#7

DM sa for siden:

Pinnekjøtt med kålrabistappe. Det er ikke julaften uten.


#8

Misteri sa for siden:

Ribbe, pinnekjøtt, surkål, rødkål, hjemmelagede medisterkaker, julepølse og mandelpoteter. :)


#9

Nessie sa for siden:

Definitivt. :nikker:

Jeg liker også pinnekjøtt, mannen ikke noe særlig. Men svigers bruker lage det noen ganger, så da får vi det der. :nam:


#10

Chanett sa for siden:

Det fnnes bare en julemiddag og det er pinnekjøtt.


#11

carmenzita sa for siden:

Vil spise ribbe tilberedt av mamman min på julaften,med babygulrøtter,brokkoli,rosenkål og sjysaus.


#12

Bokormen sa for siden:

Vi har alltid spist ribbe, og jeg får nok ikke med hverken mannen eller annen familie på noe annet. Men om jeg skulle bestemme alene så hadde vi spist kalkun. :nam:


#13

Spoon sa for siden:

Signerer :)


#14

Maiden sa for siden:

Pinnekjøtt. :nam:


#15

Hulda sa for siden:

Får jo ikke stemt på flere ting joh...

Ribbe, steik, røkt julepølse og så må det være sossisser og lys julepølse til de som spiser det.


#16

kokosbolle sa for siden:

Nei, kun ett alternativ, for jeg spør etter det du aller helst ville spist.

En modde må gjerne legge til veggisalternativ og skinkestek. :jupp:


#17

Sundae sa for siden:

Annet. Svensk julskinka! :jupp:


#18

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg svarte annet. Helstekt and med appelsinsaus og potetmos og diverse grønnsaker. Men det svarer jeg bare fordi det er det vi planlegger i år. Så derfor har jeg lyst på det i år. I fjor laget jeg juletorsk, og det var supert. Jeg klarer bare ikke å ha det samme hvert år, jeg må alltid teste noe nytt. Jeg har vel derfor ikke noe "hva spiser du helst", det varierer hele tiden.


#19

Filifjonka sa for siden:

Det vi har, nemlig ribbe. :)


#20

Agurke sa for siden:

Det blir ikke ordentlig jul uten pinnekjøtt og rabbestappe. :sikle:


#21

Angelique sa for siden:

Pinnekjøtt. Men spiser gjerne juletorsk også.
Fikk kun stemme på et alternativ.


#22

Skytte sa for siden:

Kalkun. :jupp:


#23

Left sa for siden:

Helt enig. Julemiddag er ensbetydende med pinnekjøtt, helst røkt og av sau, for det har mest smak.
Og ikke noe gryteklart juksekjøtt. Det skal vannes. I minst et døgn.


#24

Anne C sa for siden:

Pinnekjøtt. Jeg er oppvokst med ribbe, men det synse jeg er så utrolig kjedelig. Har aldri hatt sansen.


#25

itherska sa for siden:

Krysset av på ribbe,men etter som jeg har blitt eldre har jeg fått mer og mer sansen for pinnekjøtt med tilbehør.


#26

Inagh sa for siden:

Jeg er vokst opp med ribbe på julaften, så det er liksom julematen over alle for meg. Men jeg kan fint spise pinnekjøtt eller and uten å savne ribba, når jeg er sammen med svigers.


#27

Divine sa for siden:

Jeg er vant med ribbe på julaften, så det er også det jeg helst vil spise. Vi feirer i England annenhver jul, og da synes jeg at kalkun hører med.


#28

Guttemammis sa for siden:

Har ribbe med det som hører med, og det ER julaftenmiddag for meg!
Spiser helst pinnekjøtt på julebord :jupp: :nam:


#29

Gerbera sa for siden:

Skulle veldig, veldig gjerne spist kalkun på julaften, men så lenge vi feirer jul hos andre, blir det ribbe. Jeg spiser ikke ribbe, men spiser pappa sine medisterkaker. Litt stusselig på julaften synes jeg. Har også spist grandiosa et år, jeg var 18 år, spiste bare poteter og saus, og fikk velge noe annet. Da ble det grandiosa.


#30

Canisa sa for siden:

Pinnekjøtt, helt klart, men vi kjører mannefamiliens tradisjon med ribbe, så nyyyyter vi pinnekjøttet 1. juledag når ikke ungene stresser med gavene ... ;)

Mannefamilien har ikke brukt å spise pinnekjøtt, så den tradisjonen har jeg innført. De er faktisk enige i at pinnekjøttet er MYE bedre enn ribba, men vi har nå laget den tradisjonen nå. 2. juledag er det fisk, aller helst torsk.


#31

Primrose sa for siden:

Svarte ribbe fordi det er det vi alltid har, selv om jeg egentlig synes pinnekjøtt og lutefisk er best. Har pinnekjøtt 1. juledag da, og lutefisk i løpet av romjula. :)


#32

ming sa for siden:

Julemat = pinnekjøtt med kålrabistappe. :nemlig:


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

Sånn er det her også. Familien går i fistel om jeg foreslår noe annet enn ribbe på julaften, men jeg syns kalkun er 100 ganger bedre.


#34

liefje sa for siden:

Pinnekjött. Det spiser vi ogsaa. Alternativet maatte blitt lutefisk. Svineribbe liker jeg ikke noe saerlig. Kalkun har vi paa nyttaarsaften. Tysk and (og tilsvarende) blir det nok av paa div. fester i desember. Torsk er over hodet ikke jul for meg (men godt for det, altsaa).


#35

Camomilla sa for siden:

Jeg truet mamma og pappa i mange år om at kom de til meg noen gang til jul skulle de få Spaghetti Ala Capri :knegg:

Det er vell 3 jula de er kommer til oss nå og vi skal ha pinnekjøtt, akkurat det jeg ønsker å spise.


#36

Dragen sa for siden:

Sprø svor.


#37

Dixie Diner sa for siden:

Egentlig enig, men jeg MÅ desverre ha en julaften uten annenhvert år, siden svigers sverger til jækla ribbe. Urk! :mumle: Sist var den så full av dissete, gelé-fett at jeg satt og spiste saus og poteter. Glade jul ...

Men i år er det min tur å ha familien her på julaften, da blir det pinnekjøtt igjen! :hyper: Med fet, deilig kålrabistappe.


#38

Dixie Diner sa for siden:

Men, er det noen her som får litt vondt i tennene av pinnekjøtt? Sikkert rart spørsmål, men hver gang jeg har spist pinnekjøtt får jeg sånn "gnagsår" i tennene. Skjønner ingenting. Jeg har selvsagt tilberedt det riktig, og det skjer samme om jeg spiser det her hjemme eller hos andre/ute. Det er verdt det siden det er så godt, men irriterende allikevel. Noen som vet hvorfor det skjer? :undrer:


#39

Michelle sa for siden:

Jeg klarer ikke skjønne at mange klarer å få i seg to så kraftige middager etter hverandre. Ingen kritikk altså:)

Vi spiser ribbe julaften pga tradisjon. Selv kunne jeg tenkt meg torsk. Hadde det vært opp til mann og barn så hadde det nok blitt kalkun (Den tar vi på nyttårsaften istedet)

1 juledag er vi så mette at da blir det godt pålegg og evnt rester.
2 juledag blir det torsk på oss:) Etter det er vi så matlei av om vi ikke har selskap selv eller blir invitert bort så spiser vi lett mat til nyttårsaften.
Først på nyåret finner vi plass til pinnekjøtt.


#40

Babe sa for siden:

Pinnekjøtt med kålrotstappe så klart - intet annet er skikkelig jul.

Jeg skal feire hos søstern min i år og der serveres både pinnekjøtt med kålrotstappe, og ribbe med tilbehør. Medisterkaker, medisterpølse, vossakorv (eller hva det nå heter) innmatspølse osv... (jeg spiser bare medisterpølse/kake) er også en del av tilbehøret.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Det er jo ikke på samme dag, og pinnekjøtt eller ribbe er jo vanlige middager, ikke alle spiser 4 tallerkener med 2 kg mat på til måltidet heller. :knegg: Selv jeg, med min vektopererte mage, kan fint spise ribbe en dag og pinnekjøtt den neste, det er jo "vanlige" middager, sett bort fra juletradisjonen. Kjøtt og tilbehør, liksom.


#42

MissS sa for siden:

Jeg er vokst opp med ribbe på julaften og det samme er mannen min, så det blir ikke julaften uten ribbe. Når det er sagt så har vi hatt pinnekjøtt på julaften mange ganger så det spiller egentlig liten rolle. Vi har som regel ribbe på julaften og pinnekjøtt på 1. juledag. Kalkun på nyttårsaften.


#43

Tertit sa for siden:

Ingen julaften uten kalkun :nam: Den må være fyllt med 50/50 kjøttdeig og daggammel loff, kvernet innmat, knuste einebær, oregano, pepper og litt buljong. Den må stekes i stekepose. Nyyyydelig!


#44

nolo sa for siden:

Mye bedre.

Jeg vil helst ha pinnekjøtt, og det er det vi skal ha. :jupp:


#45

Crimina sa for siden:

Kalkun. :nikker:


#46

Michelle sa for siden:

Nå mente jeg ikke på samme dag da. Vi har ikke i oss så mye på julaften, men synes likevel det blir for mye med pinnekjøtt dagen etter ribba. Er ikke vant med det heller. Fra jeg var barn hadde vi enten fisk eller julepålegg og rester 1 juledag. Først 2 juledag kunne det være av vi spiste pinnekjøtt men det orker vi ikke hverken mannen eller jeg. Men så hender det av vi er invitert bort og da spiser vi det vi får selvsagt.


#47

Luftslottet sa for siden:

Jeg vil helst ha pinnekjøtt, men er vokst opp med ribbe.
Det blir nok helst det når vi feirer i Norge.


#48

Veronal sa for siden:

Jeg tok meg den frihet til å legge til et alternativ. :nemlig: Surstek, selvfølgelig.


#49

Divine sa for siden:

Hva ER egentlig surstek? Jeg har hørt om det før, men jeg tror ikke jeg vet hva det er. Med mindre det har andre navn også.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Tror ikke det har andre navn. Surstek er det nydeligste som finnes! Skikkelig tradisjon på vestlandet. Det er oksestek som har ligget i surmelk i 7-14 dager (høres ekkelt ut, men det mørner kjøttet noe helt vanvittig og gir en fantastisk smak). Det er rett og slett noe av det beste jeg vet, servert med rømmesaus eller løksaus, poteter og grønnsaker. Årh, må snart lage det!


#51

Dixie Diner sa for siden:

Er sikkert bare jeg som er skikkelig matvrak, jeg kunne spist ribbe og pinnekjøtt og surstek og kalkun og slikt hver dag. :knegg:


#52

Hulda sa for siden:

Men jeg vil jo ha alt jeg skrev, aller helst... :p


#53

Matilda sa for siden:

Det blir ikke jul uten pinnekjøtt. Jeg regner med det blir ribbe hos svigers annenhvert år heretter, men da skal jeg ha pinnekjøtt hos mine foreldre førstedagen! Min familie har fast meny de første dagene i jula: Pinnekjøtt julaften og førstedagen, torsk andredagen og bayonneskinke tredjedagen. :nam:


#54

Trulte sa for siden:

Noe vegetart.Evnt . reker.


#55

Hannah sa for siden:

Jeg syns pinnekjøtt er den beste julemiddagen. Heldigvis er mannen enig.


#56

Tangina sa for siden:

Jeg trenger egentlig en flervalgspoll. Jeg er oppvokst med ribbe, men har aldri vært spesielt glad i det. Hos sambos familie spiser de torsk, og det elsker jeg. Og aller best er pinnekjøtt. Men hva gjør jeg når jeg endelig skal lage egen jul med svigers på besøk? Jo, jeg steker ribbe akkurat som mor ville gjort det. :dåne: Tradisjonens makt er stor. Så egentlig vil jeg ha både ribbe, torsk og pinnekjøtt.


#57

Puslingen sa for siden:

Vestlending, så her er det pinnekjøtt.


#58

Didjeridust sa for siden:

Obligatorisk. :tilber:


#59

Hondacrv sa for siden:

Hvem er det som har stemt lutefisk her, og ikke stått fram?
JEg har altså stemt det.
Den smaken er så pikant og eksklusiv, jeg elsker det.
I år blir det svineribbe for vi skal til svigers. Greit det. Jeg er forresten ikke så konservativ på hva det er, ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Alt er godt.


#60

Ying sa for siden:

Aldri en julaften uten pinnekjøtt og helst røykt :nam:


#61

Dixie Diner sa for siden:

Pinnekjøttet må være røkt ja. Mmmm.


#62

Maxine sa for siden:

Må ha en smaksprøve på ribbe i jula ja.


#63

Tilde sa for siden:

Pinnekjøtt.:jupp:


#64

Karima sa for siden:

Pinnekjøtt, urøkt.

Jeg spiste lutefisk med svigers i noen år, men nå har jeg tatt over kommandoen så pinnekjøtt blir det. :knegg:



#66

Miromurr sa for siden:

Skinkestek eller andebryst eller sushi eller en god biff eller steinbit. :nam:

Vi spiser hvit fisk på juleaften, det er mannens tradisjon. Da jeg vokste opp var det rømmegrøt og spekemat til julemiddag, nå har vi det til lunch i stedet.


#67

polarjenta sa for siden:

Jeg kunne sikkert spist taco på julaften, jeg er ikke så opphengt i den julematen.

Men jeg er oppvokst med ribbe og etterhvert ribbe og pinnekjøtt.
I år blir det ribbe.


#68

Joika sa for siden:

Har vokst opp med ribbe og kan si at maten aldri var høydaren på julaften. Syntes pinnekjøtt helt klart er å foretrekke... skulle ønske det var tradisjon her.


#69

Skilpadda sa for siden:

Jeg er vokst opp med lutefisk på julaften, og vil helst ha det, hvis jeg får styre selv. Men både ribbe og pinnekjøtt er både godt og julete, og jeg er vant til å ha begge deler i løpet av julen - det gjelder for øvrig kokt kveite også, som i alle fall tidligere var vanlig julemat mange steder i Nord-Norge. Jeg ville selvsagt aldri bli sur over å bli servert andebryst eller kalkun, og torsk er godt, selv om jeg ikke tenker på det som festmat - det eneste på listen jeg ville blitt direkte misfornøyd med, er Grandiosa. :knegg: Men skal jeg være med og bestemme julemiddag, blir det lutefisk, pinnekjøtt eller ribbe - i prioritert rekkefølge.


#70

Didjeridust sa for siden:

Må vera urøykt, ja.


#71

venla sa for siden:

Kommer fra en ribbe-spisende familie, men det er jo ikke så veldig godt. Andebryst eller kveite hadde vært bedre.


#72

Michelle sa for siden:

Jeg vet om mange som du:)


#73

GinaK sa for siden:

Har alltid spist ribbe og synes det er helt fint.
Tror jeg hadde blitt sabla skuffa om jeg skulle fått pinnekjøtt som middag på julaften altså. Er ikke vant til å spise det og det er ingen i familiene som savner det heller.

Jeg er oppvokst med mølje (på ribbekraft) som formiddagsmat men det får jeg ikke gubben til å smake, gitt...


#74

Tove sa for siden:

Lutefisk! I år blir det muligens den første julen ever uten lutefisk. Mulig vi pakker med oss lutefisk, og tar med til Gran Canaria. :)


#75

Michelle sa for siden:

Lutefisk er så godt.


#76

dharma sa for siden:

Ribbe. Har vokst opp med det, så det er noe med ribbelukten som gir meg julefølelse, i tillegg så er det godt da.


#77

Hondacrv sa for siden:

Godt at det melder seg flere lutefisk-elskere.


#78

Milfrid sa for siden:

Pinnekjøtt, men det får jeg ikke tak i sånn helt uten videre i USA :sukk:. Vi kunne kanskje fått via Sjømannskirken, men de hadde venteliste, og mannen orket ikke to kjøreturer at 3 timer tur retur for å få tak i pinnekjøtt.

Jeg vurderte å smugle med meg fra Norge nå som jeg her, men finner ikke noe som er vakumpakket og tar ikke sjansen på noe annet.

Ja, ja. Det blir nok jul likevel :sukk:.


#79

krystallklart sa for siden:

Pinnekjøtt. Men jeg hadde helt fint overlevd med ribbe eller kalkun og.



#81

Morild sa for siden:

Yeah!

Ribbe er urk! Julen for to år siden spiste vi det hos mormoren min. Sausen hun lager er verdens beste med ribbefett, kremfløte, meierismør etc.... 1. juledag lå meg, moren min og mormoren min og kaldsvetta med hjertebank... Kan umulig være bra det grisefettet :gal:


#82

Strå sa for siden:

Selvsagt spiser vi lammeribbe på julaften. Den settes inn med rosmarin, salt og pepper og serveres med smørkokt/stekt rosenkål og annet unga måtte like til. Og brunet skysaus til. Nammenam.

På andre juledag spiser vi røkt pinnekjøtt som stekes litt i ovnen før servering så fettet blir litt sprøtt. Kålrabbistappe og pinnekjøttskjy er selvsagt tilbehør.

Det hender vi spiser svineribbe, svoren er best, en eller annen gang i jula, av og til som tillegg på julaften.

Men i år skal vi feire hos Bror og Kjæresten, da blir det tilnærmet svensk jul. Skal bli spennende. For å ikke svikte tradisjonene helt planlegger vi lammeribbe på førstedagen i stedet.


#83

Morild sa for siden:

Det er jo tørket og saltet... Snakk med en slakter og spør hva du kan gjøre!


#84

Acsa sa for siden:

Alltid ribbe på juleaften. :nemlig: Men i år er første gangen jeg skal lage den selv - til både mor og svigermor!


#85

rine sa for siden:

Pinnekjøtt, kålrabistappe og Lerum julebrus. :lykkelig:


#86

Mor til 4 sa for siden:

Ribbe, medisterpølser, medisterkaker, surkål og poteter.


#87

løve70 sa for siden:

Kalkun er det jeg foretrekker som middag på julaften:)


#88

Slettet bruker sa for siden:

Rømmegrøt og spekemat.
Men familien nekter. :mumle: De vil ha ribbe.


#89

dolliemor sa for siden:

Vi spiser kalkun, men jeg kunne godt tenke meg pinnekjøtt.
Når vi spiser kalkun er det tilbehøret som er viktig. Kalkunen smaker jo ikke spesielt mye. Vi har alltid god saus (laget fra bunnen med mye god kraft fra kalkunen), ovnsstekte potetbåter, rosenkål og andre grønnsaker (litt forskjellig fra år til år) og waldorfsalat (som mannen ha, men som det stort sett bare er han som spiser).

Ribbe hadde vi på julaften da jeg bodde hjemme. Ingen favoritt.. Liker ribba best kald på koltbord egentlig.


#90

Wicca sa for siden:

Pinnekjøtt! Uten tvil! Elsker lammekjøtt :nam:


#91

Lenam sa for siden:

Jeg kan ikke fordra julemat, hverken svensk eller norsk.

Kalkun skulle kunne funke. Men jeg er oppvoskt med ribbe eller julskinka, jansons frestelse :spy: og prinskorvar.


#92

isola sa for siden:

Svineribbe, med alt tilbehøret. Det er det jeg er oppvokst med, og sånn skal det være - på julaften. Jeg liker pinnekjøtt også, men det er ikke julaften for meg. Første juledag er det fritt fram. Dog er jeg helt for at alle skal få det de aller helst vil ha på julaften. Hjemme hos oss har det derfor vært både ribbe og pinnekjøtt. Nevøen min spiste tilogmed brødskive med brunost til julemiddagen et år.


#93

Dali sa for siden:

Ville helst spist pinnekjøtt, så derfor gjør jeg det. :nemlig:


#94

Flubby sa for siden:

Ribbe med alt tilbehør er tradisjonen, men jeg kunne egentlig tenkt meg en lettere middag julaften, og spart ribba til førstedagen :nemlig: Kalkun ville vært godt, men også noe fullstendig utradisjonelt hadde vært aktuelt hadde det bare vært opp til meg.


#95

Bluen sa for siden:

Aller helst ville jeg jo spist noe godt, men jeg skjønner vel at det ikke går. :sukk: Da får det bli ribbe og pølse, som alltid - den andre julematen er enda mindre stas.


#96

Pasta sa for siden:

Jeg elsker ribbe, og det har vi hatt på julaften så lenge jeg kan huske.


#97

ingling sa for siden:

Rullepølse! Varm lammerull med masse godt krydder i, og så selvsagt poteter, kålrabi og pinnekjøtt til. De tre siste tingene får jeg nå i julen også, og mine snille foreldre sørger for at jeg får rullepølse (som vi alltid har i julen, men jeg skal ha svigerjul i år) i januar i stedet. Ytterst takknemlig for at svigers er vestlendinger og har pinnekjøtt, spiser jeg ribbe får jeg mageproblemer og leddsmerter og blir dessuten kvalm av lukten før den tid :allergisk:


#98

ingling sa for siden:

Det er da din minste kunst, flink på kjøkkenet som du er! Utfordringen blir vel mer å holde mor og svigermor unna å blande seg inn :D


#99

ltb sa for siden:

Pinnekjøtt er en selvfølge for meg :jupp:


#100

Molo sa for siden:

Heldigvis er både jeg og mannen vokst opp med pinnekjøtt på julaften. Ergo blir det pinnekjøtt.
Men akevitt til juleølet var ikke han vant med før han traff meg. Det har jeg fått gjort noe med. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.