Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Laktosefrie pepperkaker

#1

Stikka sa for siden:

Noen som har oppskrift på laktosefrie pepperkaker? Leste i en annen tråd at det funket dårlig å bytte ut kremfløte med matfløte. Det var det jeg hadde tenkt til å gjøre siden jeg har laktosefri matfløte. Men hva bruker man isteden da?


#2

Pingis sa for siden:

Jeg bruker ikke fløte i mine pepperkaker. Men jeg har smør i dem, da. Hm.


#3

Tuneland sa for siden:

Det finnes smør uten melk.


#4

Stikka sa for siden:

Smør kan vel byttes ut med melkefri margarin. Vil du dele oppskriften? Blir de litt myke og gode?


#5

Pingis sa for siden:

Jeg husker vi lagde dem med soyamargarin et år, det var ingen ubetinget suksess, akkurat. Deigen ble for mjuk.

Gode er de, men myke er de ikke, altså (jeg er tilhenger av tynne og sprø pepperkaker!). Men jeg kan legge inn oppskrifta hvis du vil likevel!


#6

Stikka sa for siden:

For myke til å kjevles? Da funker det nok dårlig med den melkefrie margarinen også. Er det mye smør da? Gidder du legge ut oppskriften?


#7

Pingis sa for siden:

225 gram sukker
1,5 dl sirup
2,5 ts kanel
2 ts nellik
2,5 ts ingefær
3 ts natron
250 gram smør
1 egg
650 g hvetemel

Kok opp sukker, sirup og krydder. Rør inn smøret. Bland natron i litt av melet og rør det inn. Tilsett sammenpisket egg og resten av melet. La deigen stå kaldt over natta.

Stekes på 200 grader til de er ferdige - jeg steker dem i 4-5 min, men da er de ganske tynne.

Husker ikke helt hvordan deigen var med margarin, det er mange år siden vi prøvde det. Men hvis deigen er kald nok kan det være det funker?


#8

Stikka sa for siden:

Denne ligner jo litt på din, Pingis, men den skal være myk og kjevles ut lunken. Tror jeg prøver den. De fleste deiger er kjevlbare når de er kalde, men problemet kommer jo så fort den er kjevlet ut og figurene skal opp fra bordet og over på platen. Da er ofte ikke deigen så kald lenger.


#9

Pingis sa for siden:

Hvis det er vanskelig å få de over på plata, går det jo an å kjevle ut rett på bakepapir.


#10

Morild sa for siden:

Bruk geitmelk eller rismelk. Brukte rismelk siden det var det jeg hadde, ble bra det.


#11

Morild sa for siden:

Kan du ikke bruke meierismør? Jeg tåler hverken melkesukker eller melkeprotein, men kan ha meierismør siden det er rent melkefett :)


#12

Dragen sa for siden:

Ikea og rimi selger melkefri pepperkakedeig, så vidt jeg vet.

Det enkle er ofte det beste.


#13

HP sa for siden:

Det er melkeprotein i meierismør, er heller ikke laktosefritt. Hvis du skal ha rent melkefett må du lage Ghee, men pass på å ikke få med noe melkestoff. :jupp:


#14

Stikka sa for siden:

Ja men jeg liker å lage ting selv. Kanskje jeg bør kjøpe inn en slik og ha i backup.


#15

annemede sa for siden:

Den glutenfrieversjonen som finnes på npif.no sine sider er kjempegod.


#16

annemede sa for siden:

Pepperkaker

4 ss olje (olivenolje, men ikke ”ekstra virgin”)
0,5 dl sukker
0,5 dl lønnesirup
0,5 dl vann
1 ts. ingefær
2 ts. kanel
0,5 -1 ts. nellik
0,5 ts. kardemomme
0,5 ts. natron
4 dl Toro lys mel blanding
Varm olje, sukker, sirup og alle krydder samt natron i en panne på svak varme. Når sukkeret er løst opp tilsettes vann og mel. Deigen settes kaldt kun et par timer, den kjevles deretter ut på et bake papir og papiret med deig løftes så over på ett steke brett. Figurer stikkes ut, og deigen mellom formene fjernes lett. Kakene stekes i ca. 5 min på 200 °C.


#17

Stikka sa for siden:

Fant ikke noen oppskrift jeg. Har du direktelink?


#18

annemede sa for siden:

den står i innlegg nr 6.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.