Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mims hellebrød, mulig å bake mindre grovt?

#1

skyfri sa for siden:

Er det mulig å bake det hellebrødet med større andel hvetemel? Eller må deigen bli fastere / knas etter forheving da?
Jeg likte brødet kjempegodt slik det er, men det ble nok litt for grovt for 2 åringen...


#2

skyfri sa for siden:

Oi. :blush:

Jeg lover å ikke gjøre hellebrødet mindre grovt. 2 åringen liker det nå.
:blafre:


#3

Mauser sa for siden:

Utrolig hvor lite kresne de blir etter tre dager uten mat. :nemlig:


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jada, ikke noe problem. Du kan også velge sammalt mel, men de fine variantene. Helios sine sammaltmel-varianter og 4-kornsbakemelet er finere malt enn mye av den "sagflisen" man får kjøpt i vanlige butikker.

Frø og sånn kan du kjøre til mel i foodprocessoren med kniv. Da får du alle næringsstoffene og samtidig et brød som småtasser liker.


#5

skyfri sa for siden:

Thanks Mim! Har bakt med 4 korns bakermelet fra Helios, men klemt rug var de utsolgt for, så da ble det sagflis fra butikken istede.
Korn er ikke noe problem for poden, det spiser han som bare det.
Jeg skal prøve å gjøre det bare bittelitt mindre grovt, for han spiser igrunnen det meste av all mat.

Og så sendte jeg mail til matportalen for å forhøre meg om det virkelig er slik at småbarn ikke bør spise så grovt. Fikk svar om at alle, også små barn bør spise brød hvor grovt mel utgjør over halvparten av melinnholdet. Men at jeg burde være forsiktig med solsikkekjerner, siden de inneholder en relativt høy andel tungmetall (kadmium). Har kjøpt økologiske kjerner, men er usikker på om de da er uten dette tungmetallet...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.