Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[mer vinprat]For oss som ikke er så flinke - hva burde vi absolutt prøve?

#1

Katta sa for siden:

Premissene er ikke mer definert enn det overskriften sier. Hva burde man prøve? Enten alene eller sammen med mat? :D


#2

annemede sa for siden:

Ripasso og amarone. :nam:


#3

Katta sa for siden:

Er det mulig å forklare hvorfor på noe vis? :gruble:


#4

noen sa for siden:

Limpistol. :belærende:


#5

Matilda sa for siden:

Åh! Jeg henger her litt, til jeg er ferdig med å fullamme. Det vil si, jeg kan jo kjøpe inn etter hvert og ha stående litt. Jeg tar gjerne imot mer konkrete tips også!


#6

Toffskij sa for siden:

For å krysse over fra den andre tråden, så synes jeg alle som liker den mye omtalte Blue Nun, burde prøve annen søt riesling. For nesten alle andre søte rieslinger er bedre, og er den godt lagd, er den helt himmelsk. Sjekk polhyllene for sødmegrad (det er et kakediagram der), og kjøp noe som det står Spätlese eller Auslese på. Verdt et forsøk!

Dessuten synes jeg alle burde sjekke om de liker lagret vin. (Det kan bli dyrt, men det er verdt det!) For eksempel er Juvé y Camps Reserva de la Familia en riktig god lagret cava.


#7

Katta sa for siden:

Bør man prøve blue nun hvis man liker endel rieslingviner? :knegg: Neida, men jeg fikk akutt behov for å finne ut hva det smaker kjenner jeg.

Jeg liker godt rødviner som gjerne er litt kraftige, men ikke har veldig bitter ettersmak. Uten at jeg greier å navngi noen i farta. Og så liker jeg sånne viner det alltid serveres mye av rundtforbi som det sikkert er skummelt å engang nevne navnet på her, men sånn som coronas og de som ligner. Sikkert veldig lavpannevin, men jeg liker den. :nemlig: Første gang jeg likte vin på ordentlig (jeg trente veldig lenge før jeg fikk til noe annet enn søte hvitviner) var da vi var i Frankrike et sted og fikk servert sånn fransk kjøttgryte sammen med en ganske godt lagret, kraftig bourgognevin. Da fikk jeg den opplevelsen av vin og mat som var ok hver for seg, men som var himmelsk sammen fordi de utfylte hverandre. Og etter det har jeg i grunnen likt rødvin også. :nemlig:


#8

Nera sa for siden:

Tips notert selv om jeg ikke regner meg som en nybegynner, men mer som en godt marinert seiging. Brut Nature og Extra Brut får alltid hjertet til å slå litt raskere. :)


#9

Katta sa for siden:

Jeg synes sånne vinbeskrivelser er fantastisk festlige. Jeg ble faktisk litt skuffet da jeg skjønte at alt var bare druer. :knegg: Men jeg skal prøve den der. Det var jo ikke så desperat dyr.


#10

Fløyel sa for siden:

Jeg er ingen vinkjenner, men jeg har noen jeg kjøper fast, fordi jeg syntes de er veldig gode. Jeg foretrekker rødt og italiensk. (og amerikansk - zinfadeldruen)

  • Amarone, Tomassi - Valpolicella
  • Tomassi Ripasso Viticoltoro
  • Zinfadel Ravens Wood
  • Zinfadel Sonoma

Viner innenfor ulike prisklasser egentlig.
Du drakk en Valpolicella vin hos meg sist, den syntes du var veldig god.


#11

Odelia sa for siden:

Jeg er ikke flink med vin, men håper det er i orden at jeg svarer for det.

Jeg liker godt Ripasso, det er en heller søtere enn tørr rødvin som er god å drikke for seg selv (og sikkert også til noe mat). Min favoritt er denne

Og så syns jeg Brown Brothers Shiraz er god. Den er heller ikke for tørr, men mer fruktig.

Av hvitviner liker jeg godt søt riesling (men har aldri likt Blue Nun), som f eks Dr Loosen sin Riesling Kabinett. Den er søt, og egner seg egentlig ikke til så mye mat annet enn noe salt vil jeg tro, men godt å ha i glasset (og lav alkoholprosent så man kan nippe til den hele kvelden uten å bli mer enn høyst brisen).

Og Laroche Chablis/St Martin, som er mindre søt, og egner seg godt til sjømat (tror jeg), ble en ny favoritt i sommer.

Av disse tipper jeg at det er kun Brown Brothers Shiraz som kunne blitt anbefalt av en vinkjenner, men siden du foretrekker litt lette viner (om jeg forstod innlegget riktig) tenkte jeg at det kanskje var interessant med de andre også. Dr Loosen er vel en litt puteflau vin, men min absolutte favoritt om jeg kun skal drikke uten mat til, og ikke minst om det er snakk om flere glass.


#12

Katta sa for siden:

Jeg synes alle kan si hva de liker og anbefaler jeg altså, det trenger slett ikke være en sosseflashetråd.

Og Odelia, jeg tror vi har samme vinsmak, der har du noen av mine favoritter på hvitvinssiden i hvertfall.


#13

Fløyel sa for siden:

Jeg tar gjerne i mot vintips, jeg er et vanedyr når jeg er på polet - livredd for å prøve noe nytt. Når jer er ute på middag og får servert god vin tar jeg bilde av etiketten, for navn på vin sklir fort ut av hodet.


#14

Katta sa for siden:

Lur du, fløyel! Jeg glemmer dem alltid, det er noe av problemet her.


#15

Anne C sa for siden:

Etter at vi var i Piemonte i fjor så har jeg virkelig fått sansen for viner derfra. Jeg er ikke spesielt gladi vin, men Baroloviner blir aldri feil hos oss. Jeg er personlig ikke så glad i Amarone og Ripasso.


#16

Hyacinth sa for siden:

Vi har drukket masse Amarone (og forsåvidt ripasso) de siste årene. Jeg merker at jeg har fått litt nok Amarone og velger i retning lettere viner for tiden.


#17

Divine sa for siden:

Jeg har i det siste holdt meg til Chakana og Falernia. Relativt billige viner, så jeg regner med de ikke er "bra nok". Hva må jeg ev. bytte til for å få en enda bedre vinopplevelse?


#18

nokon sa for siden:

Eg liker best litt lette rødvinar og vel gjerne ulike variantar av Valpolicella eller Chianti, viss eg skal ha rødvin. Eg kjøper vel oftast den som heiter Villa Borgetthi.

Før drakk eg mykje Rijoa-viner, men nå synest eg dei er litt i tyngste laget og får lett hodepine av dei.

Elles kan eg tipse om Vivino, ein app eg har funne. Her kan ein ta bilete av etikkettar og få opp informasjon om vinen, lagre og gi stjerner (og så klart koble opp mot andre sosiale medier og finne facebookvenner, men det har ikkje eg gidda å gjere). Fin sak for å hugse vin. Der har eg lagra "God til ørret, 1. juledag hos svigermor"-kvitvinen, for eksempel. Og slike notater er fine å ha, når ein skal sette saman mat og vin seinare.

Nei, den smaker russetida.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.