Blåbær sa for siden:
Det lurer jeg på.
Hvordan feirer dere nå, og hvordan feiret dere da du selv var barn?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Blåbær sa for siden:
Det lurer jeg på.
Hvordan feirer dere nå, og hvordan feiret dere da du selv var barn?
Jinx sa for siden:
Først er vi ved en bauta for å minnes de som har falt under krigen.Så er det barnetog klokka 12. I mange år har vi sitti ved en restaurant og sett barnetoget,men i år skal vi endelig være med selv. I år blir det barnehagen etterpå,også for første gang. Så samles vi her hos mine foreldre med min bror og hans barn. Grilling og kaker.
Macky sa for siden:
Før samlet vi oss hos min mormor og morfar med familie og noen vennepar av dem til koldtbord og kaker. Nå har vi vært mest hos oss, sammen med min familie. Min mor går i barnetoget (lærer) så vi står alltid å ser på det, før vi går tilbake til skolegården for å delta på leker mm. Etter at det er ferdig så skal vi til mine foreldre å spise smørbrød og kaker, før vi evt skal se folketoget (væravhengig for våres del). I år ser det ut for at det skal være fint vær, så vi skal nok alle gå å se på tog, før vi går hjem for å slappe av og fordøye dagen.
Che sa for siden:
Nå: barnetoget går klokka 12. Vi går i det selv - så står vi i kø for å kjøpe overpriset gassballong før vi drar til min bror med familien og spiser god mat og drikker god drikke.
Før jeg fikk barn: Frokost med venner, borgertoget, øl på ni muser og så spise hos min bror med familien
Som barn: Gå i tog, være med på alle lekene på skolen - hjem og spise og sånn med venner av familien...
Har ingen sterke følelser i forbindelse til feiring av 17. mai. En koselig dag, men ikke noe jeg tror jeg har savnet om jeg har bodd utenlands ett år.
Fluke sa for siden:
Heldige dere! Her går toget klokken 09:00, med oppmøte 08:45. Det er for tidlig!
Vi skal gå i tog, så til mine foreldre og spise frokost/lunsj, så hjem og grille hos naboen. Blir nok bra. :nikker: (Ja, sånn bortsett fra at jeg skulle ønske toget gikk minst en time senere da.)
apan sa for siden:
Følger Bauches oppsett:
Nå: Frokost med venner, liten pause, opp på lokalskolen, gå i borgertoget, leker og slikt der oppe, hjem og slappe av
(Barnehagene går ikke i tog her. Når vi får skolebarn blir alt annerledes, da starter det tidlig med tog nede i byen)
Før vi fikk barn: Fyllesyk, frokost, øl, champis, henge, kanskje litt mer fest eller rolig kveld
Da jeg studerte: Knapt rukket hjem fra kjelleren på Moholt før bunaden måtte på, enda mer fyllesyk, frokost, se toget, henge, holde seg gående med mer øl, Samfundet og mer øl, hjem og sove før eksamenslesing fortsatte
Da jeg var barn: Barnetog, skolen, borgertog
Barbarella sa for siden:
I Trondheim? Det stemmer vel ikke, går det ikke kl. 10 da?
Huldra sa for siden:
Barnetog kl 12. Leker på skoleplassen etterpå. I år må mannen stå og selge pølser i 2 ! timer så han går glipp av all lekingen (kjipt) Når dette er ferdig skal vi hjem og grille middag og spise fondanter til dessert. Slappe av resten av kvelden.
Nin sa for siden:
Tja. Vi står opp grytidlig, koser oss med god frokost og får ut flaggene.
Reiser til sentrum og ser på barnetoget som går klokka ti.
Etter barnetoget er det kaffe og kake hos datteren og svigersønnen min før det bærer videre til et vennepar og grilling.
Klokka fire reiser vi igjen til sentrum og ser borgertog og russetog. Når de togene har gått går vi ut og spiser middag om vi er mere sultne og så reiser vi hjem. Ikke noe opplegg på kveldstid, da er det sofaen som gjelder.
Som barn gikk jeg i korps (drillpike)fra jeg var 8 til jeg var 17 år(drillkorps de siste årene) så da var det full rulle fra tidlig morgen. :hjerter:
Barbarella sa for siden:
Da jeg var barn var det oppmøte på skolen, barnetog, lunsj/middag hos mormor og morfar og aktiviteter på skolen på ettermiddagen.
Nå har vi ikke noen faste rutiner bortsett fra oppmøte på skolen fra morgenen av, så går eldstemann i toget mens vi andre ser på. I år skal vi stresse videre til restaurant med pappa og familien umiddelbart etter toget, og så på kaffe til mamma og familien. Aktiviteter på skolen resten av ettermiddagen.
Tinka sa for siden:
Da jeg var barn: barnetog og borgertog.
Vi møter opp i sentrum og toget stiller opp rundt kl 09,15 og går en god runde før det avsluttes ved kirken og da er det kransenedleggelse og tale for å minnes de falne fra krigen, så er det gudstjeneste og lekene/underholdningen begynner ved Kulturhuset rundt kl 11,30, så går det noen timer der og etter det er det hjem og grille og slappe av med eller uten besøk.
Elisabet sa for siden:
Både når jeg var liten og nå så er det barnetoget i byen kl. 10. Så er det hjemom (gjerne med en gjeng familie på besøk) og spise noen pølser og deilig dessert før vi skal gå i neste barnetog her vi bor. Så er det leker og samling på den lokale skolen vår etterpå. Etter det hender det vi drar inn og ser på russetoget, og så er det beina høyt i sofaen resten av kvelden og koser oss hjemme.
shute sa for siden:
Vi spiser oss gjennom dagen.
Gedigent spleiselag av en frokost hos en venninne fra morgen til midt på dagen. Vi er de eneste som kommer presis, og finner da tradisjonelt sett vertinnen og et par-tre av hennes venninner i lett bedugget tilstand på jakt etter deler av bunaden sin. Vertinnen besørger de tjue champagneflaskene, gjestene tar med mat.
Vennemiddag hos oss utpå ettermiddagen, da mer av typen barnefamilier og vedheng.
Har vi tid og været er pent, slenger vi innom 17. mai for alle på Kuba mellom der. Satser på å la ungen leve i troen på at tog er noe man ser på tv i minst fem år til.
Da jeg var barn så vi tv hele formiddagen, gikk i tog kl 13, lekte smådølle leker og spiste is på skolen utover dagen, var hjem og melka geiter og dro på fest på lokalet om kvelden. Var vi heldige hadde ungdomslaget satt opp hjemmemekka revy, de kjipere årene var det diktdeklamering av Erling (87) på programmet.
rine sa for siden:
Jeg noterer at jeg kan signere apans 17.maifeiringer fra A-Å. Bare bytte ut Moholt og Samfundet med et annet studiested. :humre:
Blåbær sa for siden:
Da jeg var barn: ikke så mye, kanskje tog, også en tur på skolen. Resten av dagen hjemme med mor og evnt besøk til besteforeldre. Mor syk, så lite opplegg. Savnet det egentlig ikke, men det har ført til at 17. mai ikke er den store festdagen for meg.
Nå: Barnetog kl 10 (første året i år), så på Eidsvollsbygningen, evnt en tur på skolen, så middag hos svigers, se på bunadtog på Eidsvollsbygningen og til slutt kake og kaffe hos svigers. Drar med oss stupptrøtte barn hjem litt over leggetid.
Jah, også starter vi dagen med ekstra god frokost hjemme. Eggerøre, røkelaks, bargetter ol.
Esme sa for siden:
Mannen min og jeg har pleid å rømme landet, og i fjor satte vi vekk barnet hos svigerforeldrene mine.
Men i år har barnet skjønt dette med 17 mai og har tatt kontrollen, sørget for anskaffelse av flagg, to 17 mai sløyfer, en til jakken og en til buksa, trompet og skjorte med 17 mai farget slips, og han skal gå i to tog. :gal:
Blondie sa for siden:
Vi står opp tidlig, pynter gjerdet med flagg og prepper familiefrokost. Skolebarna skal møte opp klokka ni og når de er levert går mann, minste og jeg inn til byen for å se på barnetoget. Når vi i kaoset har funnet igjen barna våre, går vi så til skolen for arrangementet der. Vanligvis har vi også besteforeldrene på lapskaus og fruktsalat her hjemme, men i år er trinnet til storesøster ansvarlig for skolearrangementet så da må vi bruke tiden der. Halv fem er det oppmøte for folketoget. De to eldste skal igjen ut på trasketur og mannen (som er speiderleder) også. Minste og jeg ser på. :glis:
Etter folketoget går vi hjem, kipper av oss penklærne, hopper i joggedressen og ser på film.
Som liten hang jeg i skjørtene til mamma som alltid var i arrangementeskomiteen.
star sa for siden:
Her er det barnehagetog kl.10, deretter stiller vi oss opp for å se på skoletoget som går kl.11.
Så hjemom en tur før det bærer avgårde til barrnehagen et par timer. Så til svigermor eller oss for familiesammenkomst (søsknene til sambo med barn kommer også)
Da jeg var yngre:
På skolen for avmarsj til kirka (en dryg marsj altså) , gudstjeneste og tilbake. Etterpå var det diverse aktiviteter på skolen. Så hjem og diverse morro på feltet der vi bodde. På ettermiddagen var det å se på borger/russetoget før det var hjem for å spise noe godt.
Selma sa for siden:
Jeg tror kanskje at vi tilhører samme skolekrets, så da er det muligheter for å gå i tog i nabolaget kl 16.30 også :p
Vi har korpsbarn, så 17. mai bærer veldig preg av det. Travelt men artig! Vi starter med frokost på skolen kl 7, marsjering fra skolen og ned til byen for å gå i barnetoget kl 10. Etter barnetoget drar vi hjem og spiser lunsj og kake. Deretter er det arrangement på skolen på ettermiddagen. Korpset er arrangør her, så det blir en kombinasjon av jobbing og kaker og is med naboer og venner. Vi satser på å være ferdig med rydding på skolen til kl 20 og da tror jeg hele gjengen er klare for sofaen
Som barn så bestod 17. mai av barnetog og borgertog. Ruta til barnetoget var fryktelig lang! Deretter var det kaker og brus før vi dro hjem for å skifte til turndrakt. Borgertog i turndrakt pleide å være en iskald fornøyelse:nemlig: På hjemstedet mitt ble det forresten arrangert sykkelritt midt i byen på 17. mai - gjennom både gågata og over hele torvet. En smule spesielt:nemlig:
Robyn sa for siden:
Tidlig opp og dusje, spise kjapp frokost og så kle på seg finstasen.
Opp på skolen for barnetoget, så kaker og alt av tilbehør på skolen etterfulgt av hele familien på middag og kake hos oss på ettermiddag/kveld er det normale.
I år blir det ny vri, vi reiser inn til Oslo etter barnetoget her hjemme og skal feire med annen side av familien. Restaurant-middag i Oslo, jeg gleder meg til å slippe å kokkelere for en gangs skyld. :D
Susse sa for siden:
Stressemorgen hvor vi må grytidlig opp for å få på alle finstasen før vi går til skolen rett over kl 8.15, så er det sang og taler på skolen før vi følger skolen vår ned til sentrum og finner oss en plass å se. Toget går kl 10 og det tar fort nesten to timer før de er ferdige. Så er det en liten runde i sentrum, is og ballong før vi forter oss opp på skolen. På skolen er det masse aktiviteter, i år er klassen til mellomste ansvarlig, så vi skal ha vakt fra 12.30 -14. Så er det å traske hjem, spise litt om noen orker, bytte til treningstøy og ned til byen i full fart igjen til borgertoget 15.40. Det tar også et par timer. I år har vi to som skal gå. Så er det ny runde i byen og mer is før vi kjører hjem og spiser litt mer.
Som liten var det enda lenger skoletog, for vi gikk til et par sykehjem også før vi gikk til byen. Hva vi gjorde eller husker jeg egentlig ikke. Har aldri vært noen stor 17. mai fan.
I år skal jeg ligge på sofaen.
Esme sa for siden:
Er det tog i nabolaget? Hadde vært fint å slippe å dra ned til byen to ganger. Sendt deg en PM jeg.
Divine sa for siden:
Nå: Vi ser på eller går i barnetoget som starter klokken 11.15. Når toget er fremme ved skolen, hører vi på de obligatoriske talene og sangene før vi spiser litt is og pølser og poden leker litt. Vi peller oss hjem etter en times tid som regel, og da ordner jeg i stand litt mat og hviler litt mens mannen går for å hente bilen som vi parkerte der barnetoget starter. Klokken 15 er det felles bespisning hos naboen. Vi er tradisjonelt ca. 20 stk. som møtes til grilling og kakespising. Det er hyggelig. Sånn utpå kvelden, når vi er slitne, drar vi hjem og ser en film.
Som barn sto vi opp tidlig, mamma fant frem krølltanga ( :grøsser: ) og vi stresset og styrte. Så tok vi trikk ned til Trondheim sentrum der vi brukte lang tid på å finne vår plass i toget. Etter å ha gått i tog og brukt lang tid på å finne familien min igjen, tok vi trikk hjem. Vi hadde alltid fin middag (men jeg husker ikke hva) og mamma serverte Verdens Beste. Om kvelden dro vi til skolen min. Der var det konkurranser, loddsalg, fiskedam, filmvisning, ponnyridning, osv. Det var stor stas. Det var verdt den kjedelige for- og ettermiddagen.
Che sa for siden:
Har skrevet feil - men 11 er riktig. OPpe hos oss har vi eget tøysetog, nemlig....
Neados sa for siden:
Vi ser storesøstrene gå i skoletog 9.30. Er på skolen og leker, spiser pølse og kake og går hjem når formen til minstesøster sier i fra.
Lunsj med svigers hjemme hos oss, i år serverer vi enkelt koldtbord.
Klokken 16 drar vi til en vennefamilie der vi blir servert grillmat og jeg har med meg dessert.
Drar hjem med minstesøster 18.30 og sovner godt sammen med henne før klokken 20.
Frøy sa for siden:
Vi blir ristet ut av sengene klokkken 0700 av salutten, så er det å få i seg mat og på med klær før vi springer ut dørene for å rekke barnetoget som starter kl 0900, man skal da kjøpe en gassballong på vei til den faste plassen å stå, så går toget forbi en gang, så bytter man plass å stå før toget kommer tilbake en gang til, man går inn i bak i toget og trasker ut til skolen for tale, is og godtepose.
Så bærer det hjem til svigers for lunsj/middag så er det ut dørene til folketoget kl 16 og ut til skolen igjen for ny tale og denne gangen voksenleker.
Etter det er det bare å kolapse i sofaen.
Samme hvert år
Chablis sa for siden:
Starter dagen med en god frokost.
Så kjører vi til svigerfar og ser på barnetoget der, det går kl11.15.
Så går vi opp til skolen , hører på taler og leker litt, før vi drar til
Drammen og er på tivoli der. Til slutt drar vi til svigers og spiser mat.
Maya80 sa for siden:
Først spiser vi en god frokost sammens. Så er det ut på verandan vår klokken åtte da er det flaggheising og korpset kommer og spiller rett utenfor, enste gang jeg faktisk er litt gla i leiligheten vår.
Så er det og få elste jenta til skolen og møte opp i toget vi går da ned til sentrum og ser på toget. Etter det ser vi oss litt rundt i byen før vi drar hjem. Litt seiner er det opp på skolen og være med på arrangemanget der. På kvelden slapper vi av i år og koser oss med litt kake og litt mat.
Når jeg var liten så tok jeg bussen til byen for og møte til barnetoget vi bodde 20 min fra sentrum med bil, så var det å gå i tog. Etter toget gikk vi ned til menigheten vi gikk i da og spiste kaker og div. Så var det opp å se på russetoget, etter det festningen i halden med arrangemang der eller noen år så gikk vi ned på fotballbanen der vi bodde med leker og ting der. På kvelden var det pølsefest på menigheten.
Fersken sa for siden:
Opp grytidlig og tre på seg uniformen for første spilleoppdrag er allerede kl. 0700. SÅ går det slag i slag før jeg kollapser i sofaen ca. 12 timer senere. Eller det var slik før jeg fikk barn.
Omtrent det samme da jeg var barn, men da var det bare bygdetoget fra skolen til samfunnshuset sånn rundt nons og der var leker og spising (fortsatt i uniform) resten av dagen.
Fintdethei! sa for siden:
For et hektisk program noen av dere har:eek:.
Selv tenker jeg det blir følgende program imorgen:
Rolig frokost, kanskje et par av oss reiser ned til byen på formiddagen for å hjelpe poden på 7 å slå ihjel noen lange timer før programmet på skolen begynner kl. 15. De av oss som ikke blir med til byen, koser oss her hjemme, og lager litt mat som er klar til "byfolket" kommer tilbake.
Deretter skolen kl 15, en liten runde i toget, også styrer ungene egentlig mest på selv, kommer og henter litt lommepenger i ny og ne, mens vi foreldre skravler med andre foreldre. Kl. 18 er det ferdig, og da går vi hjem og slapper av resten av dagen.
Optimist sa for siden:
Vi går i tog kl 10.40. Da ender vi opp på samfunnshuset der det er taler, sanger og underholdning. Samt de tradisjonelle lekene utendørs. Så bærer det videre til hotellet der svigermor jobber for å spise koldtbord sammen med svigerfar og et vennepar m/barn. Etter det drar vi hjem og slapper av litt før vi tar turen til mine foreldre for å drikke kaffe og spise kaker. Utpå kvelden drar vi hjem og får av oss bunadene og ligger på sofaen og er stappmette resten av kvelden.
Før vi fikk barn så gjorde vi stort sett det samme, men da hendte det vel at vi var fyllesjuke slik at vi droppa toget og samfunnshuset..
Da jeg var barn gikk vi i tog, var i kirka, var på samfunnshuset og så dro vi for å se borgertoget på ettermiddagen.
Neste år er storesøster skolejente, så da må vi møte ved skolen kl 9.30 og gå i tog opp til kirka, så gå i kirka for så å følge samme program som i år.
HA EN FIN 17. MAI- FEIRING ALLE SAMMEN!! :flagg:
Bayone sa for siden:
Her starter det med barnetog kl. 10 for barnehagene og skolene. Der toget ender er det salg av is og brus, barnas tale og litt sang. Så går vi til skolen der det er mer is og brus samt leker. Etter det går vi hjem, lager middag til foreldrene mine, broderen og noen av mannens familie. Så er det klart for borger tog kl. 16 der begge ungene skal gå og visstnok jeg også siden jeg nå sitter i styret i turnforeninga. Etter borgertoget er det kaker og kaffe her med samme gjengen. Når de drar så er det av med bunaden og på med joggis og i sofaen resten av kvelden.
Når jeg var mindre spilte jeg i korps så da gikk hele dagen til det.
Magica sa for siden:
8-åringen har satt på vekkerklokke til kl 07 for å høre på kanonene. :knegg:
Frokost og bunadsdressing, ned til barnetoget kl 10. Etterpå blir det å finne Karina og henge i parken for å spise is og brus og høre taler, dra på skolen for lek og moro og mer is og brus, så skal vi hjem og skifte for borgertoget der gutta skal gå med fotballklubben, kl 16. Har ingen store planer, men min kjære har laget gele og vaniljesaus. :knegg:
tinkadott sa for siden:
Frokost, kle seg.
barnetog kl 10.00. Jeg skal gå med 3. trinn, sambo med barnehagen.
Is osv på skolen.
Middag og dessert hos mamma og pappa.
Borgertog kl 16.00. Jeg skal gå med svømmeklubben siden jeg er nestleder der. Mellomste i turn, guttungen boikotter- han vil se på sammen med sambo og lillesøster.
Deretter er det kaffe og kake hos oss, får besøk av verdens beste naboer. :)
champange på meg og sambo på kvelden. Et aldri så lite jubileum feires. :hjerter:
Finni sa for siden:
Nå: opp i halv 9 tiden, frokost og kle på små og store.
Toget går fra skolen 10.45, da spaserer i en tur og vifter med falgg og sYnger til kyrne og sauene ;)
Så blir det tale for dagen og leker for store og små på skolen, dagen avsluttes ca kl 16, med avsløring av neste års komité.
Det viktigste for ungene er 60 meteren, da får de under skolealder medalje etter endt løp, mens skoleungene blir ropt opp under permieutdeling og får pokal.
For Finnimannen og eldte er det skytekonkuransen som betyr mest tror jeg.
Hele opplegget foregår på et lite område, me ca 100 personer tilstede. Veldig greit, for da kan ungene løpe litt fritt fra de er ganske små.
Før: tog til Madleleiren, hvor gastene hadde leker for store og små, sp var det tilstelning i boligfeltet. Når jeg bel eldre reiste vi til byen for gå eller se på folketoget.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.