Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mims middagspai

#1

Eia sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle lage det i dag. Er det noen som kan hinte om fordeling kesam/smør? En real smørklatt; er det ca. 100 g?


#2

Majsa sa for siden:

Denne tenkte jeg at jeg skulle lage i dag. Men kesam ... noen som vet om det finnes utenfor Norges grenser, evt. hva det heter på engelsk, eller hva det kan erstattes med?


#3

Skilpadda sa for siden:

Quark heter det. :)


#4

Skilpadda sa for siden:

Jeg mener å huske noe slikt, ja.


#5

Majsa sa for siden:

Takk! :kyss: For en rask service det er her, altså, jeg er målløs.


#6

Mandarin sa for siden:

Da står den i ovnen!

:tilber: MiM: for en paideig oppskrift! Lekende god deig!


#7

liefje sa for siden:

Hvilke ferske asparguestopper er det aa faa tak i paa denne tiden av aaret? :skremt:


#8

Mandarin sa for siden:

Fnis. Jeg lagde min egen vri . Jeg har kylling, brokkoli, litt spekeskinke og rødløk, feta og oliven i mitt fyll.


#9

liefje sa for siden:

:lettet: Jeg saa noen fra Peru da vi var i butikken i Nederland i helgen, og de smaker bare bittert. BARE. Uansett hvor mye sitron man tar i kokevannet. Jeg gleder meg til asparguessesongen. :sikle:


#10

Majsa sa for siden:

Ikke sant? Jeg er skikkelig dårlig til å lage mat, og kløner typisk med akkurat sånt. Denne gikk som en lek. Og for en snadderpai! :nam: Denne går inn i mitt faste repertoar. Nå står Mims fiskegrateng med laks og spinat i ovnen, og etter lukt og utseende å dømme blir den også en favoritt.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Gikk det greit, Eia? mellom 50 og hundre gram er en real klatt og så starter du med halve kesamboksen og sper på med mer etterhvert.

Så bra å høre at det gikk fint med dere som har prøvd den. Det er bare å bytte ut de ingrediensene som ikke er i sesong/som dere ikke finner med noe som er i sesong og som fins.


#12

Eia sa for siden:

Helt toppers! Jeg er veldig glad i pai, men har ikke fått til deigen før. Nå som jeg får til den, blir det mer pai i huset, ja! Toppingen ble en egen variant av det jeg hadde i skapet.

Eneste aberet er at kesam ikke er en hyppig brukt ingrediens i huset, men den jobber jeg med.


#13

Majsa sa for siden:

Men hva er det best å bytte ut kesam med? Fant ikke det her, nemlig.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Kesamen erstatter smør, så du kan erstatte kesamen med smør. :fnis:

Husk at det skal være mykt, da. :)


#15

Majsa sa for siden:

Ja, da kan jeg jo det. :blånn:


#16

Gaia sa for siden:

Morgendagens middag. :gleder meg: Men hva er "blindsteke"? Det begrepet har jeg ikke hørt før. :uvitende:


#17

Harriet Vane sa for siden:

Det er å steke bare paibunnen uten fyll i 15 minutter. :værsågod:


#18

Nenne sa for siden:

Og da vet jeg omsider hva kesam er. :humre:


#19

Nenne sa for siden:

Noen velger å fylle paiskallet med tørre erter eller annet som ikke gir smak for at skallet skal holde fasongen.


#20

Pope sa for siden:

Tenkte dette skulle bli vår middagsmat imorgen... er spent på hvordan den blir!


#21

Gaia sa for siden:

Takk, det pleier jeg å gjøre. :) Så det heter å "blindsteke" når man steker det tomme paiskallet? :trenger virkelig å få det inn med teskje i dag:

Jeg vurderer faktisk å gå til anskaffelse av keramiske kuler til nettopp denne bruken, i steden for å bruke tørre erter. Noen som har prøvd det?


#22

Eia sa for siden:

Vel, jeg visste ingenting om bruk av erter, så jeg hadde ikke noe i for å holde på formen. Men deigen holdt seg godt allikevel, så det er kanskje unødvendig?


#23

Harriet Vane sa for siden:

man kan bruke erter, keramiske kuler, bønner, krøllete aluminiumsfolie og hva_har_du oppi, men jeg har funnet ut at den frosne varianten ikke krymper, så det trengs ikke noen ting, om man ikke holder på prinsippene om å fylle skallet med noe.


#24

Gaia sa for siden:

Ingen prinsipper på paifylling her i gården. Jeg antar at det også gjelder andre paideiger. Jeg lager nemlig ofte eplepai. Og den deigen jeg bruker har en tendens til å "boble" hvis jeg ikke legger noe i den. Jeg ser ingen grunn til å skaffe meg ekstra kjøkkenstash hvis løsningen er så enkel som at jeg bare kan smekke formen i fryseren mens jeg gjør i stand resten. : pragmatisk:


#25

Mandarin sa for siden:

Paideigen holdt seg fint etter frysen synes jeg.

Et tips til fyllet kan være å bruke Creme Fraiche i stedet for fløte. Jeg synes det gir en spennende smak!


#26

Harriet Vane sa for siden:

:nemlig:


#27

Pope sa for siden:

Da har jeg prøvd meg på denne, og den var absolutt KNALLGOD! Mannen min sa at "...denne kunne jeg lage flere ganger" :D hehe

Divine og jeg så at det var to forskjellige oppskrifter på paibunnen. Det var mer smør enn kesam i den som dere lagde hjemme hos dere enn den som står her.

Og jeg hadde ikke matfløte så jeg brukte vanlig økologisk melk. Til fyllet ble det bacon, rød løk, champignon, søt paprika, broccoli og spinat. Det ble kanskje litt mye med en boks feta ost og jeg kunne fint ha brukt mindre gulost (brukte 80-90gr). La på noen paprikaskiver på toppen for å få litt farge på paien ;)

Legger ved bilde av herligheten!


#28

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er avslørt. :skremt: Jeg slumser med oppskriftene. :flau:

Men begge oppskriftene funker fint! Jeg er ikke 100% nøyaktig med annet enn kaker og desserter, og det har gått bra med meg. :klassisk retorikk:

Jeg tror trygt jeg kan forsikre om at de fleste variasjonene over paideigtemaet vil fungere.


#29

Pope sa for siden:

:knegg:
Det er jeg også sikker på MIM. Men for meg som er på slankern så passer det veldig å ha i mer kesam enn smør.


#30

Eia sa for siden:

Ja, akkurat som om "en real smørklatt" ikke gjorde det ... :D


#31

Mandarin sa for siden:

Fnis. Jeg hadde mye MYE mer kesam enn smør. Kan anbefales :dulte:


#32

Gaia sa for siden:

Nå har jeg laget to varianter, en med:

2 kyllingfileter
brokkoli
spinat
syltede sølvløk
soltørkede tomater
fetaost

I den andre brukte jeg:
1 pk bacon
løk
frossen soppblanding (m. blant annet kantareller og champignon)
cherrytomater

Dessuten egg, creme fraiche, revet ost, hvitløk, provencekrydder, havsalt og kvernet pepper.
Og de ble snaskens begge to. Paibunnen er jo helt fantastisk!


#33

Elisabet sa for siden:

Nå har vi også testet ut middagspaien i dag. :D Ungene syntes ville ikke ha noe, men vet ikke om det kom av formen eller at de faktisk ikke likte den. Vi voksne synes i alle fall den smakte veldig godt. :nam: Men hva gjør jeg galt når jeg synes bunnet på paiskallet ble litt for rå? :undrer: Jeg stekte den først i 15 minutter og penslet med eggehvite før jeg la på fyllet. Trykket jeg det ikke tynt nok kanskje? Hvor stor paiform bruker dere, og smører dere med noe fett i forma før dere har i paideigen?


#34

Mandarin sa for siden:

Jeg tok eggehviten på før jeg stekte 15 minutter. Kan det ha noe å si?


#35

Majsa sa for siden:

Jeg også, og bunnen ble perfekt.


#36

Pope sa for siden:

Jeg penslet den før jeg stekte den i 15 min. Men det så ut som den var litt rå, men jeg tror egentlig at den ikke var det. Tenkte mer at det var kesam'en som var årsaken til det....

:vetikke:

:natta:


#37

Harriet Vane sa for siden:

Du kan sikkert blindsteke den litt lenger? Ikke noen grunn til å smøre formen og eggehviten pensles på før steking.


#38

Elisabet sa for siden:

Der kan du se hvor mye jeg kan. :flau: Tenkte eggehviten skulle pensles på etterpå for å holde den sprø jeg. :knegg: Da skal jeg gi paideigen en sjanse til en annen gang. Den var jo like enkel å lage som når jeg kjøper sånn Maizena paideig pakke. Også klarte jeg å lage den, selv med slumping av smør og kesam. :D


#39

Acsa sa for siden:

Det er mulig å erstatte kesam (hvis man ikke får tak i det) med cottage cheese også, det gir også litt syrlig smak og en litt magrere paideig.


#40

Mandarin sa for siden:

Smart!


#41

Majsa sa for siden:

Det gjorde jeg, og det ble snadder.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.