Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternative juledesserter

#1

Che sa for siden:

Jeg er oppvokst med riskrem. jeg synes det er skikkelig kjipt. Rett og slett. Grøt og krem? med rød saus...Jeg ser ikke poenget.

Jeg er blitt tipset om kirsebærsaus i stedet for bringebærsaus - og jeg er litt mer positiv, men uansett.

jeg vurderer å lage små pavlova med krem (evt kokosbollekrem), mørk sjokolade og bringebær. Kan det funker som dessert etter julens ribbe?


#2

Crimina sa for siden:

Jeg synes man kan velge hvilken som helst dessert til julemiddagen jeg. Det må jo ikke være tradisjonelle desserter. :niks:

Aldri smakt pavlova. Hva er det?


#3

Anda sa for siden:

Andamannen foretrekker hjemmelaget karamellpudding. (Som han lager selv).

Ellers så lager dere vel akkurat det dere selv har lyst på, helt uavhengig av tradisjoner? Jeg er glad i multekrem og krumkaker, men jeg gidder ikke lage det. Ikke minst fordi jeg er omtrent den eneste som liker multer i nærmeste familie.


#4

Che sa for siden:

"pikekyss med krem og bær på" - sånn i bunn og grunn


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg lagde tilslørte bondepiker til dessert på julaften i fjor og det var en suksess jeg har tenkt til å gjenta i år også. Den blir best om den står en dag, så da blir den i hvert fall ikke noe stress på selve julaften.


#6

Che sa for siden:

karamellpudding er et alternativ - men jeg har aldri laget det før, så jeg er litt skeptisk. De må jeg jo lage dagen i forveien - pikekyssene kan jeg jo lage alt nå!


#7

Crimina sa for siden:

Takk, Bauche. Ser gode ut. :nam:

Jeg vurderer å lage himmelsk lapskaus i år, med vanlijesaus og pisket krem til.

Man blir ofte mett og tung i magen av julemiddagen og det hadde vært greit med en frisk og lett dessert. :nikker:


#8

Veronal sa for siden:

Sherrypudding eller min nye forelskelse: sherryfromasj.


#9

Apple sa for siden:

Det meste er jo godt så det er jo bare å lage det man har lyst på. Det eneste som er med riskremen, er at den er grei å gjemme mandel i. Det er ikke alle desserter som passer til denslags, og det er fast innslag og stort spenningsmoment hos oss. :D


#10

GinaK sa for siden:

Riskrem med kirsebærkompott, ferdig fra Nora, bare å varme opp... NAM!
Men enig at det er litt tungt etter julemiddagen. Men her er det tradisjon.

Karamellpudding er også en slager her, i alle selskaper utenom juledesserten. Den glir lett ned. :)
Fruktsalat!
Is og krumkake


#11

Che sa for siden:

Hmmmm. Interessting. Oppskrift? blafre med fiktivt lange øyenvipper


#12

Millen sa for siden:

Tror vi skal ha is med varme bjørnebær, is er alltid godt til dessert synes nå jeg.


#13

nolo sa for siden:

Dronning Maud-pudding er veldig godt. Ellers vil jeg gjerne ha oppskrift på cherryfromasj. :nikker:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Akkurat det vi også bruker, men vi varmer den ikke opp? Synes den er best kald. Heller den rett fra posen over i en fin mugge og setter på bordet.
Riskrem med sånn vanlig rød saft-saus er jo pyton.

Vi skal ha multekrem og krumkaker, samt riskrem til dessert i år.


#15

Erica sa for siden:

Når vi har riskrem har vi ikke den ferdige sausen til, jeg lager bringebærsaus selv av frosne bringebær som er tint og kjøres i foodprosessor sammen med sukker. Det er ihvertfall litt bedre enn den kjøpte sausen.

Ellers så er det en slager med creme brulee her i huset, eller fruktdessert med skikkelig god vaniljeis. Panna cotta er også populært. Sjokolademousse er godt, karamellpudding er godt, sitronfromasj er friskt og godt. Her er det bare fantasien som setter grenser!


#16

Mandino sa for siden:

Mannen vil ha riskrem, men siden han fikk bestemme hovedretten, skal jeg bestemme desserten - det blir dermed krumkake med multekrem.


#17

Che sa for siden:

Jeg har også pleid å lage rødsausen fra scratch altså - uansett er jeg ikke glad i riskrem. Jeg koker grøten med vaniljestang, har vanilje liggende i fløten før jeg pisker og alt for å gjøre det litt mer spennende - men fortsatt er det trøstesløst kjipt.

Fant oppskrift på sherryfromasj på nett - får se hva det blir. Ennu er det lenge til juuul


#18

Hannah sa for siden:

Vi har Dronning Maud-pudding som juledessert. Den er kjempegod, og veldig enkel å lage. Kan finne oppskrift om du er interessert. Jeg lager den uten noe rom-smak, syns det er best.


#19

maggypop sa for siden:

For et par år siden lagde min svigerinne en dessert av appelsinskiver i stjerneanis- og sukkerlake. Den var midt i blinken som avslutning på det tunge julemåltidet: frisk og lett og ganske så julete.


#20

Maxine sa for siden:

Hos oss er det to som ikke skal ha noe med melk i i det hele tatt, og det pleier å bli servert to desserter, da noen ikke vil gi slipp på risgrøten. Tidligere har det vært fruktsalat, i år skal visst jeg lage brownies e.l. med bringebærsorbet til til de heldige :)


#21

LilleLeo sa for siden:

Vi har alltid sitronfromasj hos mine foreldre og riskrem med saus hos svigers. Jeg er veldig glad i begge deler, så for meg er det ett fett. Om vi feirer jul hjemme i år med svigers, har jeg samme tanken som Bauche, mini pavlova med krem og bær.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Hos svigers i fjor fikk vi riskrem med appelsinbiter i, kjempegodt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.