Andamannen foretrekker hjemmelaget karamellpudding. (Som han lager selv).
Ellers så lager dere vel akkurat det dere selv har lyst på, helt uavhengig av tradisjoner? Jeg er glad i multekrem og krumkaker, men jeg gidder ikke lage det. Ikke minst fordi jeg er omtrent den eneste som liker multer i nærmeste familie.
Jeg lagde tilslørte bondepiker til dessert på julaften i fjor og det var en suksess jeg har tenkt til å gjenta i år også. Den blir best om den står en dag, så da blir den i hvert fall ikke noe stress på selve julaften.
karamellpudding er et alternativ - men jeg har aldri laget det før, så jeg er litt skeptisk. De må jeg jo lage dagen i forveien - pikekyssene kan jeg jo lage alt nå!
Det meste er jo godt så det er jo bare å lage det man har lyst på. Det eneste som er med riskremen, er at den er grei å gjemme mandel i. Det er ikke alle desserter som passer til denslags, og det er fast innslag og stort spenningsmoment hos oss. :D
Akkurat det vi også bruker, men vi varmer den ikke opp? Synes den er best kald. Heller den rett fra posen over i en fin mugge og setter på bordet.
Riskrem med sånn vanlig rød saft-saus er jo pyton.
Vi skal ha multekrem og krumkaker, samt riskrem til dessert i år.
Når vi har riskrem har vi ikke den ferdige sausen til, jeg lager bringebærsaus selv av frosne bringebær som er tint og kjøres i foodprosessor sammen med sukker. Det er ihvertfall litt bedre enn den kjøpte sausen.
Ellers så er det en slager med creme brulee her i huset, eller fruktdessert med skikkelig god vaniljeis. Panna cotta er også populært. Sjokolademousse er godt, karamellpudding er godt, sitronfromasj er friskt og godt. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Jeg har også pleid å lage rødsausen fra scratch altså - uansett er jeg ikke glad i riskrem. Jeg koker grøten med vaniljestang, har vanilje liggende i fløten før jeg pisker og alt for å gjøre det litt mer spennende - men fortsatt er det trøstesløst kjipt.
Fant oppskrift på sherryfromasj på nett - får se hva det blir. Ennu er det lenge til juuul
Vi har Dronning Maud-pudding som juledessert. Den er kjempegod, og veldig enkel å lage. Kan finne oppskrift om du er interessert. Jeg lager den uten noe rom-smak, syns det er best.
For et par år siden lagde min svigerinne en dessert av appelsinskiver i stjerneanis- og sukkerlake. Den var midt i blinken som avslutning på det tunge julemåltidet: frisk og lett og ganske så julete.
Hos oss er det to som ikke skal ha noe med melk i i det hele tatt, og det pleier å bli servert to desserter, da noen ikke vil gi slipp på risgrøten. Tidligere har det vært fruktsalat, i år skal visst jeg lage brownies e.l. med bringebærsorbet til til de heldige :)
Vi har alltid sitronfromasj hos mine foreldre og riskrem med saus hos svigers. Jeg er veldig glad i begge deler, så for meg er det ett fett. Om vi feirer jul hjemme i år med svigers, har jeg samme tanken som Bauche, mini pavlova med krem og bær.