Jeg har hittil i mitt voksne juleliv laget Ingrid Espelid sine medisterkaker, men har lyst til å prøve noe nytt i år. De er liksom helt greie bare. Jeg vil ha WOW-kaker! Noen med en gammel familieoppskrift eller lignende liggende?
Jeg kjøper alltid grov medisterdeig.
Har oppi bittelitt hvitløk. Ikke så mye at man smaker hvitløken, men bare for å sette en spiss på de.
ellers synes jeg medisterdeig er helt greit uten for mye krydder oppi.
Medisterfarse er den som er helt glatt, mens medisterdeig er en lys utgave av kjøttdeig.
Jeg bruker mormors oppskrift med 50/50 karbonadedeig og medisterdeig. Har oppi krydder (allround fra santa maria, pepper og evt annet man liker), melk og griljermel (som skal svelle litt i melken), samt 1 egg (bruker to hvis jeg har opp mot 1 kg deig).
Jeg bruker ikke mål, men begynn heller med par dl melk og spe dersom deigen blir for fast. Den skal liksom være akkurat passe så man kan lage kaker med skje og steke.
Det er jo umulig for medister-noesomhelst å smake noe annet enn pøkk. Hjelper ikke med hvitløk. Medister er virkelig noe av det vondeste jeg vet. Det er jo bare fett, jo.
Åh? Jeg er virkelig det mest kresne mennesket på jord når det gjelder fett på kjøtt, jeg kan ikke spise kokt skinke pga. de hvite slintrene, og jeg klipper av alt det hvite på bacon osv, så det tar jo evigheter for meg å steke litt bacon siden alt må renskjæres først. Men medisterkaker har jeg aldri tenkt på som "fete". De er jo det, men ikke på samme måte. Synes det er godt jeg. Men ikke noen stor favoritt, jeg kan fint klare meg uten altså.
Ja, man er da ikke som svigers, som slanker seg i jula, inviterer folk på middag og ikke serverer saus til maten fordi det er fetende. :rolleyes:
Jeg må alltid ha med egen kålrabistappe når vi skal spise julemiddag hos dem, for svigermor lager den bare med kålrabi, bittelitt olivenolje, salt og pepper, fordi den skal være "slankende". Men sist jul satt alle og spiste av min fete stappe med smør og fløte mens hennes var nesten urørt.
Det er det at fettet er emulgert i massen jeg syns er ekkelt. Syns fett jeg kan se og fjerne er enklere å ha med å gjøre. I tillegg syns jeg medister smaker vondt.
Min mors hemmelige triks er 1 del medisterdeig og 1 del karbonadedeig. Disse røres seige med salt i kjøkkenmaskin, og spes ut med melk. Så har man i 1 del medisterfarse og krydder. Hun bruker salt, pepper, malt ingefær og malt muskat. Veldig saftige og gode.
Men altså, hvorfor må man egentlig drive og spe med melk og sånt? Jeg skjønner ikke det, jeg. :blånn: Min plan er å lage en godt krydret variant med 50/50 medisterfarse og kjøttdeig av svin. Må jeg likevel drive og spe med melk - og kjøre det i kjøkkenmaskin og greier? :what: Jeg var naiv nok til å tro at jeg kunne gjøre dette på samme måte som med hamburgere, jeg, der jeg bare moser inn litt krydder og steker i vei.
Jeg gjorde som Filifjonka skriver og de medisterkakene ble nydelige. Brukte ikke kjøkkenmaskin, men rørte inn melken litt og litt for hånd. Jeg blir helt glad når jeg tenkter på hvor vellykkede medisterkakene ble altså. Jeg har aldri laget det før heller. :stolt:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.