Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Medisterkaker til jul - oppskrift?

#1

Blondie sa for siden:

Jeg har hittil i mitt voksne juleliv laget Ingrid Espelid sine medisterkaker, men har lyst til å prøve noe nytt i år. De er liksom helt greie bare. Jeg vil ha WOW-kaker! Noen med en gammel familieoppskrift eller lignende liggende?


#2

Ole Brumm sa for siden:

Å, jeg og vil ha oppskrift (svigers bruker ordne denne delen og jeg synes ikke de er spesielt gode :sparke: ).


#3

Knerten sa for siden:

Jeg vil også gjerne ha oppskrift!


#4

Slettet bruker sa for siden:

Man kjøper medisterdeig på butikken. Den sper man med litt melk, former og steiker. :nemlig:

:ikke gourmetkokk:


#5

Slettet bruker sa for siden:

NB. Medisterdeig - ikke medisterfarse.


#6

Blondie sa for siden:

Men man må da ha noe spennende krydder, smilefjes? :hyper:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Uten noe krydder? :skremt:


#8

Slettet bruker sa for siden:

Husker ikke jeg. Bruker jeg noe krydder tro?

Jo - jeg må vel bruke ett eller annet?

:gruble:

I alle dager - jeg har jo laget dette i snart tyve år - og jeg husker ikke om jeg bruker krydder?


#9

allium sa for siden:

Medisterdeig er visstnok bortimot umulig å skaffe nå - alt er farse.

Så da fikk jeg et tips, kjøp familieribbe til 19.90 på Rema og mal selv.


#10

Slettet bruker sa for siden:

Hm. Mal selv?

Eh ... er det noen spesiell farge man bruker da? Jeg ser ikke helt for meg dette? :ikke spesielt flink husmor:


#11

Blondie sa for siden:

:grineler:

Jeg må få laget disse medisterkakene fortere enn svint, svigermor truer med å kjøpe ferdige på butikken som hun skal ha med. :skremt:



#13

Slettet bruker sa for siden:

Jammen, jeg har jo selvsagt kjøttkvern! :stolt:

Stor Kenwoodmaskin med kjøttkvern til.

Det er mer det atte ... atte jeg aldri har brukt den. :sparke:


#14

Timmi sa for siden:

I fjor hadde jeg ribbekrydder og litt hvitløk i medisterkakene. Det ble knallgodt. Krydderet består av salvie, isop, timian og sar.

#15

Ole Brumm sa for siden:

Ok så medisterdeig er malt familieribbe, også kan den brukes sammen med oppskriften Iset linket til f.eks?
Dette kan lages i forveien og fryses, ja?


#16

Trixie sa for siden:

Matprat oppskriften så veldig god ut, prøv den. Omtrent sånn vi lager våre, og de er gode, syns jeg da. :sparke:


#17

Obelix sa for siden:

Jeg kjøper alltid grov medisterdeig.
Har oppi bittelitt hvitløk. Ikke så mye at man smaker hvitløken, men bare for å sette en spiss på de.
ellers synes jeg medisterdeig er helt greit uten for mye krydder oppi.


#18

Optimist sa for siden:

Men, atte- hva er forskjellen på medisterdeig og medisterfarse? :sparke:


#19

kiddo sa for siden:

Medisterfarse er den som er helt glatt, mens medisterdeig er en lys utgave av kjøttdeig.

Jeg bruker mormors oppskrift med 50/50 karbonadedeig og medisterdeig. Har oppi krydder (allround fra santa maria, pepper og evt annet man liker), melk og griljermel (som skal svelle litt i melken), samt 1 egg (bruker to hvis jeg har opp mot 1 kg deig).
Jeg bruker ikke mål, men begynn heller med par dl melk og spe dersom deigen blir for fast. Den skal liksom være akkurat passe så man kan lage kaker med skje og steke.

Disse elsker absolutt alle som smaker dem :)


#20

allium sa for siden:

Medisterdeig er malt kjøtt og fett. Medisterfarse er medisterdeig som er spedd med melk, mel og lignende.


#21

Gulla sa for siden:

1 kg medisterdeig
2 ts salt
2 ts bakepulver

  • røres sammen til deigen blir seig
    3/4 ts ingefær
    1/2 ts allehånde
    1/2 ts muskat
    3 dl melk

Stekes i smør.
Disse blir aller best. :beskjeden


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes forresten det er veldig godt ned ørlite nellik i dem. Bruker det i kjøttkaker også, det gjorde alltid morfar og mamma. Knallgodt.


#23

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er jo umulig for medister-noesomhelst å smake noe annet enn pøkk. Hjelper ikke med hvitløk. Medister er virkelig noe av det vondeste jeg vet. Det er jo bare fett, jo.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Jeg er virkelig det mest kresne mennesket på jord når det gjelder fett på kjøtt, jeg kan ikke spise kokt skinke pga. de hvite slintrene, og jeg klipper av alt det hvite på bacon osv, så det tar jo evigheter for meg å steke litt bacon siden alt må renskjæres først. Men medisterkaker har jeg aldri tenkt på som "fete". De er jo det, men ikke på samme måte. Synes det er godt jeg. Men ikke noen stor favoritt, jeg kan fint klare meg uten altså.


#25

Blondie sa for siden:

Jeg synes også medisterkaker er fete, så vi har de alltid bare til jul. Da hører de imidlertid med.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Ja, man er da ikke som svigers, som slanker seg i jula, inviterer folk på middag og ikke serverer saus til maten fordi det er fetende. :rolleyes:
Jeg må alltid ha med egen kålrabistappe når vi skal spise julemiddag hos dem, for svigermor lager den bare med kålrabi, bittelitt olivenolje, salt og pepper, fordi den skal være "slankende". Men sist jul satt alle og spiste av min fete stappe med smør og fløte mens hennes var nesten urørt.


#27

Angelique sa for siden:

Jeg pleier å blande 2/3 medisterfarse og 1/3 medisterdeig.
Dette blir iflg alle her hjemme de beste medisterkakaene til jul.


#28

Crimina sa for siden:

Takk for tips.

Dette skal jeg prøve. :nikker:


#29

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er det at fettet er emulgert i massen jeg syns er ekkelt. Syns fett jeg kan se og fjerne er enklere å ha med å gjøre. I tillegg syns jeg medister smaker vondt.


#30

Merete sa for siden:

hvordan rører dere medisterdeigen seig med salt? med maskin eller hånd?


#31

rajraj sa for siden:

Min mors hemmelige triks er 1 del medisterdeig og 1 del karbonadedeig. Disse røres seige med salt i kjøkkenmaskin, og spes ut med melk. Så har man i 1 del medisterfarse og krydder. Hun bruker salt, pepper, malt ingefær og malt muskat. Veldig saftige og gode.


#32

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker matprat sin oppskrift, bortsett fra at jeg bytter ut halvparten av medisterdeigen med karbonadedeig. Blir mye bedre syns jeg. :)


#33

Bluen sa for siden:

Men altså, hvorfor må man egentlig drive og spe med melk og sånt? Jeg skjønner ikke det, jeg. :blånn: Min plan er å lage en godt krydret variant med 50/50 medisterfarse og kjøttdeig av svin. Må jeg likevel drive og spe med melk - og kjøre det i kjøkkenmaskin og greier? :what: Jeg var naiv nok til å tro at jeg kunne gjøre dette på samme måte som med hamburgere, jeg, der jeg bare moser inn litt krydder og steker i vei.


#34

Røverdatter sa for siden:

Jeg gjorde som Filifjonka skriver og de medisterkakene ble nydelige. Brukte ikke kjøkkenmaskin, men rørte inn melken litt og litt for hånd. Jeg blir helt glad når jeg tenkter på hvor vellykkede medisterkakene ble altså. Jeg har aldri laget det før heller. :stolt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.