Ja, jeg er en katastrofe på kjøkkenet, men har klart å invitere middagsgjester. Jeg skal ha båtpoteter og andre grønnsaker i langpanne, og lurer på hvordan jeg skal tilberede svinekotelettene? Og hvilken saus lager jeg? (les: Toro :sparke: ).
Jeg tenker at du kan brune dem og slenge dem i langpanne sammen med grønnsaker, kansje med pose rundt og la det hele putre til de er skikkelige møre???
Jeg gjør det av og til på gamlemåten og koker dem :flau: men det er jo ganske godt.
Brune kotelettene på begge sider. Evt legge dem til side. Helle ca en halv liter vann i panna, med litt ekstra pepper, evt andre krydder (timian, f.eks.). Røre ut en SS maizena i et 1/3 glass med vann, helle i sjyen og koke opp, slenge oppi kotelettene og la det putre på svak varme i 15-20 min.
Fine framgangsmåten. Eg plar gjera fylgjande i tillegg om eg vil ha sausen litt ekstra sprek i smaken:
Hakk lauk(gjerna sjalottlauk), paprika, fersk sjampinjong, gulrot og/eller kvitlauk veldig veldig smått og fres godt i panne/jerngryte og ta ut og legg til sides før ein steiker kotelettene og gjer resten som Kanina skildrar over her. Når sausen er ferdig har ein det steikte grønssak-"hakket" oppi att. Yum-yum!
Ein kan sjølvsagt bruka mjøljevning i staden for Maizena.
Du legger den i en form, putter de i ovnen med hvitløk og litt smør (eventuelt annet du vil ha med), lar de stå en stund, før du tilsetter matfløte med soyasaus i. Vips, der har du tilberedt kotelettene OG fått saus! Anbafaler ris til da, det bruker vi når vi lager den sånn.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.