Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunne grove lettbakte rundstykker?

#1

Tagetes sa for siden:

Hehe,det var mange krav. Noen som har oppskrift på noe sånt ?


#2

Crimina sa for siden:

Jeg bruker denne:

50 g gjær
2 dl vann/melk, lunken
1 ts sukker. Som kan sløyfes
1/2 ts salt
1-2 ss olje
1/2 dl store havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete
ca 2 dl hvetemel

240 grader i 10 minutt, midt i ovnen.


#3

Didjeridust sa for siden:

Min variant:
Om lag som over(brukar berre vatn), men erstatt sammalt kveite med Grovt sammalt rug.

Treng ein ikkje ha rundstykka ferdige raskt gjer ein som fylgjer:
Bruk berre ca 1 gram gjær og lag deigen på morgonen og bak ut om kvelden, eller lag deigen på kvelden og bak ut på morgonen. Då må ein laga deigen litt meir klissete i fyrste omgang og kna inn meir mjøl før ein bakar dei ut.

Fordelar med dette:

  • Ein reduserer gjærmengda dramatisk(noko mange meiner er ein fordel).
  • Ein treng ikkje stå og elta deigen slik ein elles må/bør når ein lagar han. Det skjer noko med mjølet i den lange heveprosessen som gjer at ein slepp det.
  • Eg tykjer det er greitt å dela opp arbeidet i to omgangar: 10 minutt på å laga deigen og så eitt kvarter med å baka ut i andre omgang.
  • Etter min smak vert bakverket betre slik.

#4

VisiliA sa for siden:

Didjeridust: Skal deigvæsken fortsatt være lunken på langtidsheving? Kan deigen stå på kjøkkenbenken over natta, eller må det være kjølig?


#5

Didjeridust sa for siden:

Skal vera lunka deigvæske
Kan stå på kjøkenbenken


#6

VisiliA sa for siden:

Tusen takk for svar, Didjeri...Kanskje sette en deig ikveld da...Lurer bare på hvordan jeg får målt opp 1 gram gjær? Regner med at det går greit å bruke tørrgjær, er visst det eneste som er i hus akkurat nå....


#7

Didjeridust sa for siden:

Plar bruka ein gjærklump med storleik som ei litt stor ert.
Har aldri laga med tørrgjær på dette viset, så eg anar ikkje korleis det vil funka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.