Tagetes sa for siden:
Hehe,det var mange krav. Noen som har oppskrift på noe sånt ?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tagetes sa for siden:
Hehe,det var mange krav. Noen som har oppskrift på noe sånt ?
Crimina sa for siden:
Jeg bruker denne:
50 g gjær
2 dl vann/melk, lunken
1 ts sukker. Som kan sløyfes
1/2 ts salt
1-2 ss olje
1/2 dl store havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete
ca 2 dl hvetemel
240 grader i 10 minutt, midt i ovnen.
Didjeridust sa for siden:
Min variant:
Om lag som over(brukar berre vatn), men erstatt sammalt kveite med Grovt sammalt rug.
Treng ein ikkje ha rundstykka ferdige raskt gjer ein som fylgjer:
Bruk berre ca 1 gram gjær og lag deigen på morgonen og bak ut om kvelden, eller lag deigen på kvelden og bak ut på morgonen. Då må ein laga deigen litt meir klissete i fyrste omgang og kna inn meir mjøl før ein bakar dei ut.
Fordelar med dette:
VisiliA sa for siden:
Didjeridust: Skal deigvæsken fortsatt være lunken på langtidsheving? Kan deigen stå på kjøkkenbenken over natta, eller må det være kjølig?
Didjeridust sa for siden:
Skal vera lunka deigvæske
Kan stå på kjøkenbenken
VisiliA sa for siden:
Tusen takk for svar, Didjeri...Kanskje sette en deig ikveld da...Lurer bare på hvordan jeg får målt opp 1 gram gjær? Regner med at det går greit å bruke tørrgjær, er visst det eneste som er i hus akkurat nå....
Didjeridust sa for siden:
Plar bruka ein gjærklump med storleik som ei litt stor ert.
Har aldri laga med tørrgjær på dette viset, så eg anar ikkje korleis det vil funka.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.