Wok står på menyen hos oss titt og ofte, men før har jeg stort sett brukt Blue Dragons woksauser. De er greie nok, men de er dyre, og jeg er sikker på at det ikke kan være så vanskelig å konke ut disse på smak.
Dette er en wok jeg smakt meg frem til at blir veldig god. Den er kokosmelkbasert;
Grønnsaker (jeg bruker f.eks gulrøtter, løk, sopp, kål, vannkastanjer) og kjøtt stekes i små porsjoner kort tid på høy varme. Jeg fyller etterhvert over i en stor bolle.
Woksaus;
2 fedd hvitløk blankes i wokpannen (NB! Ikke svi hvitløken)
1 boks kokosmelk (alternativt lettkokosmelk)
2 ss Ketjap Manis
2 ss Fish Sauce
1 ss Østerssaus
litt revet, fersk ingefær
Kokes sammen
1 ss Maizena sausejevner til slutt for å tykne
Ha alt det andre over i gryten og bland med sausen. Dryss nøtter på toppen.
Serveres med fullkornsnudler eller andre nudler.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.